Η LG πραγματοποίησε μία φαντασμαγορική εκδήλωση στη Γαλλία με αφορμή την παγκόσμια κυκλοφορία των τηλεοράσεων Cinema 3D.


LG CINEMA 3D TV GRAND PALAISΣτο μεγαλοπρεπές Le Grand Palais στο Παρίσι, 1.500 καλεσμένοι απόλαυσαν την πρεμιέρα των τηλεοράσεων LG Cinema 3D, οι οποίες ενσωματώνουν την πρώτη επισήμως πιστοποιημένη “Flicker-Free” εικόνα στην αγορά, σε συνδυασμό με άνετα, ελαφριά και χωρίς μπαταρία γυαλιά, για ακόμη πιο φωτεινή εικόνα και μεγαλύτερη ευελιξία στις θέσεις και τη γωνία θέασης. Χάρη στα νέα χαρακτηριστικά, οι LG CINEMA 3D τηλεοράσεις αποτελούν ιδανική επιλογή για τη θέαση τρισδιάστατου περιεχομένου, για οικογένειες και μεγάλες παρέες.


Τη βραδιά της εκδήλωσης, περίπου 1.500 καλεσμένοι από ολόκληρη την Ευρώπη και άλλες περιοχές, συγκεντρώθηκαν στο Παρίσι για να παρακολουθήσαν την προβολή της νέας 3D ταινίας “Rio” σε μία γιγαντιαία οθόνη 27 μέτρων, πετυχαίνοντας δύο νέα ρεκόρ: ήταν το μεγαλύτερο κοινό που παρακολούθησε προβολή τρισδιάστατης ταινίας και στη μεγαλύτερη 3D οθόνη παγκοσμίως –τα οποία επικυρώθηκαν από τα Guinness World Records μετά το τέλος της εκδήλωσης. Η λαμψη της εκδήλωσης τονίστηκε και από την παρουσία των ηθοποιών Sophie Marceau και Isabelle Giordano, αλλά και του σκηνοθέτη Claude Lelouch, οι οποίοι παραβρέθηκαν στην προβολή της ταινίας.


LG CINEMA 3D TV RECORD BREAKING AUDIENCELG CINEMA 3D TV with Sophie MarceauΗ νέα σειρά τηλεοράσεων LG CINEMA 3D, εισέρχεται σε μία αγορά η οποία καθυστέρησε να αποδεχθεί το 3D τον πρώτο χρόνο, αλλά δείχνει έτοιμη να εξελιχθεί δυναμικά μέσα στο 2011. Ειδικότερα, σχεδόν όλα τα βασικά μοντέλα 3D τηλεοράσεων πέρυσι χρησιμοποιούσαν γυαλιά τεχνολογίας shutter, η γκάμα LG CINEMA 3D αξιοποιεί την τεχνολογία Film Patterned Retarder (FPR), που αντιμετωπίζει τα προβλήματα τα οποία εμπόδιζαν την άνετη θέαση στις προηγούμενες 3D τηλεοράσεις.


Επιπλέον, οι CINEMA 3D τηλεοράσεις της LG χρησιμοποιούν πολωμένο φίλτρο στην οθόνη, ώστε να μεταδίδουν διαφορετικές εικόνες για το δεξί και το αριστερό μάτι. Οι εικόνες αυτές συνθέτονται από τα CINEMA 3D γυαλιά και το αποτέλεσμα είναι μία Flicker Free εικόνα –όπως έχει πιστοποιηθεί από τους καταξιωμένους ευρωπαϊκούς οργανισμούς TÜV και Intertek– με λιγότερο crosstalk, και συνεπώς με μειωμένη την αίσθηση ζαλάδας και της καταπόνησης της όρασης, που προκαλούνται συχνά με τη χρήση shuttered γυαλιών.


Παράλληλα, τα CINEMA 3D γυαλιά της LG δε διαθέτουν ηλεκτρικά και κινούμενα μέρη, ενώ ζυγίζουν λιγότερο από 16 γρ., καθιστώντας ιδιαίτερα άνετη τη χρήση τους για εκτεταμένα χρονικά διαστήματα. Επίσης, διατίθενται σε εξαιρετικά οικονομική τιμή, δίνοντας τη δυνατότητα στους καταναλωτές να προμηθευτούν όσα ζευγάρια επιθυμούν για τους φίλους και την οικογένειά τους, ώστε να απολαμβάνουν μαζί τρισδιάστατες προβολές.


Η LG χρησιμοποιεί το Light Boost, ένα λεπτό film που εξασφαλίζει ότι οι τρισδιάστατες εικόνες προβάλλονται στο μέγιστο της φωτεινότητάς τους. Τέλος, οι LG CINEMA 3D τηλεοράσεις ανταποκρίνονται με επιτυχία σε ακόμη ένα θέμα που επηρεάζει τις 3D τηλεοράσεις, και το οποίο είναι η έλλειψη περιεχομένου. Με τη νέα, προηγμένη δυνατότητα μετατροπής από 2D σε 3D, οι τηλεοράσεις LG CINEMA 3D προσφέρουν συνεχώς κορυφαίας ποιότητας 3D, το οποίο σημαίνει ότι οι θεατές μπορούν να παρακολουθούν διαρκώς αξιόλογο 3D περιεχόμενο.


Βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά
– 3D TV (CINEMA 3D)
– Flicker Free (πιστοποίηση Intertek / TÜV certification)
– Ελαφριά και άνετα γυαλιά
– Τεχνολογία 3D Light Boost
– Ευέλικτες θέσεις παρακολούθησης / Ευρεία γωνία θέασης
– Σύστημα μετατροπής περιεχομένου 2D σε 3D
– Smart TV: Home Dashboard, Magic Motion Remote Control, Smart Share, Premium Content, LG Apps και Web Browser (εξαιρουμένης της LW4500)
– LED Plus
– Λειτουργία Micro Pixel Control
– Τεχνολογία TruMotion 200Hz (LW6500) / TruMotion 100Hz (LW5700, LW5500, LW4500)
– Συνδεσιμότητα DLNA / DVR ready
– Υποστήριξη DivX Plus / HD
– Smart Energy Saving
– Λειτουργία Clear Voice II