Όσο και αν φαίνεται παράδοξο, ο θάνατος του Οσάμα Μπιν Λάντεν έχει οδηγήσει σε κατακόρυφη αύξηση δημοτικότητας του Twitter.


Osama bin Laden twitterΔεν είναι μόνο η ακούσια αναμετάδοση της στρατιωτικής επιχείρησης των ΗΠΑ στην έπαυλη του αρχιτρομοκράτη από έναν Πακιστανό χρήστη του δικτύου, ο οποίος περιέγραφε όλα όσα έβλεπε και άκουγε με τα “τιτιβίσματά” του, αλλά και ο σχολιασμός και ενημέρωση για όλα όσα αφορούσαν στο θάνατό του Μπιν Λάντεν που έχουν φέρει το Twitter στο προσκήνιο.


Από το Twitter, όπως ανακοίνωσαν οι άνθρωποι του κοινωνικού δικτύου, στέλνονταν κατά μέσω όρο τουλάχιστον 4.000 μηνύματα το δευτερόλεπτο με θέμα τη συγκεκριμένη είδηση. Ο αριθμός αυτός είναι σχεδόν ταυτόσημος με τα 4.064 μηνύματα/δευτερόλεπτο, που στάλθηκαν στη διάρκεια του τελικού του πρωταθλήματος αμερικάνικου ποδοσφαίρου (Super Bowl). Πάντως, το φετινό ρεκόρ στο Twitter διατηρεί η είδηση του σεισμού και του τσουνάμι στην Ιαπωνία, με αφορμή την οποία στάλθηκαν περίπου 6.939 μηνύματα Twitter/δευτερόλεπτο.


Ο θάνατος του Σαουδάραβα τρομοκράτη, εκτόξευσε και τον αριθμό αιτημάτων εύρεσης όρων ή φράσεων στις διάφορες μηχανές αναζήτησης. Στην πλέον δημοφιλή όλων, την Google η φράση «osama bin landen dead» (μετάφραση: νεκρός ο οσάμα μπιν λάντεν) χρίστηκε αυτομάτως ως «ηφαιστειακή», που είναι και ο υψηλότερος βαθμός δημοφιλίας μιας αναζήτησης.