Η Nokia Siemens Networks ολοκλήρωσε την εξαγορά τμήματος της μονάδας ασύρματων υποδομών της Motorola Solutions.


nsn motorolaΟι Nokia Siemens Networks και Motorola Solutions, Inc. ανακοίνωσαν από κοινού ότι η Nokia Siemens Networks ολοκλήρωσε την εξαγορά της Motorola Solutions’ Networks καταβάλοντας 975 εκατομμύρια US $ σε μετρητά. Έτσι από τις 30 Απριλίου 2011, η πλήρης ευθύνη για την υποστήριξη των GSM, CDMA, WCDMA, WiMAX και LTE πελατών της Motorola Solutions’ μεταφέρεται στη Nokia Siemens Networks.


Η εξαγορά επιτρέπει στη Nokia Siemens Networks να ενδυναμώσει τη θέση της σε περιοχές ιδιαίτερης σημασίας όπως για παράδειγμα η Β. Αμερική και η Ιαπωνία, καθώς και με συγκεκριμένους παρόχους παγκοσμίως. Λαμβάνοντας υπόψη τις πωλήσεις της Motorola Solutions’ Networks, η Nokia Siemens Networks καθίσταται ο τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής ασύρματου εξοπλισμού στις Ηνωμένες Πολιτείες και ο κορυφαίος, μη εγχώριος, στην Ιαπωνία. Επιπλέον, με την εξαγορά η Nokia Siemens Networks εδραιώνει τη θέση της ως ο δεύτερος μεγαλύτερος πάροχος ασύρματου εξοπλισμού και υπηρεσιών παγκοσμίως.


Σύμφωνα με την συμφωνία εξαγοράς, η Nokia Siemens Networks, αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη για την εξυπηρέτηση και υποστήριξη 50 παρόχων σε 52 χώρες, ενώ περίπου 6900 υπάλληλοι θα μεταφερθούν στην Nokia Siemens Networks. Επίσης, η Nokia Siemens Networks αποκτά επιπλέον κέντρα έρευνας και ανάπτυξης παγκοσμίως, σε χώρες μεταξύ των οποίων και οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Κίνα, η Ρωσία, η Ινδία και το Ηνωμένο Βασίλειο.