Η ΤΕΧΝΙΟ, αποκλειστικός αντιπρόσωπος Vanguard για την ελληνική αγορά, ανακοινώνει ότι δύο προϊόντα της επιλέχθηκαν από την TIPA.


Auctus 283ATΣυγκεκριµένα, το τρίποδο Auctus Plus 323CT κέρδισε το βραβείο του Καλύτερου Τριπόδου 2011 και η σειρά τσαντών πλάτης Skyborne, επιλέχθηκε ως η καλύτερη Φωτογραφική Τσάντα 2011. Η TIPA είναι ένας ανεξάρτητος, µη κερδοσκοπικός οργανισµός που αποτελείται από τους επικεφαλείς εκδότες και τεχνικούς συντάκτες 29 κορυφαίων περιοδικών φωτογραφίας και απεικόνισης από 14 χώρες και συµµετέχουν εννέα Ευρωπαϊκές, οι Η.Π.Α., ο Καναδάς, η Αυστραλία, η Κίνα και η Νότια Αφρική.


Τα µέλη της TIPA εντυπωσιάστηκαν από την ευελιξία του τριπόδου Vanguard Auctus Plus, η οποία το καθιστά εξίσου κατάλληλο τόσο για στούντιο όσο και για εξωτερική χρήση. Ενσωµατώνει ένα µηχανισµό σε σχήµα τροχού διπλής κατεύθυνσης που ρυθµίζει το ύψος της κεντρικής στήλης µε ασφάλεια, ενώ φέρει βαρύ εξοπλισµό. Οι µηχανισµοί κλειδώµατος των ποδιών είναι ανθεκτικής κατασκευής και προσφέρουν στεγανότητα. Οι απολήξεις των ποδιών εξασφαλίζουν σταθερή τοποθέτηση σε κάθε έδαφος, καθώς µετατρέπονται ανάλογα µε τις ανάγκες, σε αντισκωριακές αιχµές ή σε καουτσούκ που επιδέχεται κλίσεις. Τα πόδια προσαρµόζονται υπό γωνία 25, 50 και 80 µοιρών για χρήση σε ανώµαλο έδαφος και για φωτογράφηση χαµηλής γωνίας. Στη συσκευασία περιλαµβάνονται ακόµη, δωρεάν πέδιλα για στήριξη στο χιόνι.


SkyborneΤο εργονοµικό σακίδιο πλάτης Vanguard Skyborne εξασφαλίζει ευρυχωρία για µηχανές και φακούς και πολλές
θήκες για µικρά αξεσουάρ. Τα έξυπνα σχεδιασµένα σηµεία πρόσβασης στο κάτω και πάνω τµήµα επιτρέπουν στο
χρήστη να κάνει χρήση του εξοπλισµού του µέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, χωρίς να χρειάζεται να αφαιρέσει το σακίδιο από το σώµα του. Οι ιµάντες ώµου συγκλίνουν υπό γωνία στη βάση, ώστε να «κάθεται» πιο ξεκούραστα στους ώµους, προσφέροντας τη δυνατότητα να χρησιµοποιηθεί για παρατεταµένο χρονικό διάστηµα. Ο προηγµένος σχεδιασµός του, που προσφέρει µαξιλάρια ασφαλείας µε έκχυση αέρα σε βασικά σηµεία και έχει σαν αποτέλεσµα την αξιόπιστη προστασία του εξοπλισµού και το εργονοµικό σύστηµα ιµάντων σύνδεσης, µε σύστηµα εύκολης προσαρµογής στους ώµους, έχουν σαν αποτέλεσµα µια πολύ άνετη και βολική τσάντα.