Η Nikon ανακοινώνει την κυκλοφορία του νέου standard φακού NIKKOR 50mm με γρήγορο διάφραγμα f/1.8.


AFS_50_1.8G_lΔιαθέτει ένα πρόσφατα αναπτυγμένο οπτικό σύστημα που σχεδιάστηκε για να καλύπτει τις απαιτήσεις των σύγχρονων μηχανών D-SLR, παρέχει εκπληκτική ποιότητα εικόνας και προσφέρει στους χρήστες έναν εύκολο και οικονομικό τρόπο για να ανακαλύψουν τις δυνατότητες του γρήγορου διαφράγματος.


Το γρήγορο μέγιστο διάφραγμα f/1.8 καθιστά το νέο φακό 50mm της Nikon μια εξαιρετική επιλογή για καταστάσεις χαμηλού φωτισμού ή για περιπτώσεις όπου απαιτείται ρηχό βάθος πεδίου. Μπορείτε να ξεχωρίζετε θέματα για να δημιουργείτε πορτραίτα με απαλό φόντο bokeh ή να τραβάτε φωτογραφίες με το διαθέσιμο φωτισμό του περιβάλλοντος και να επιτυγχάνετε εντυπωσιακές, ευκρινείς εικόνες. Το γρήγορο διάφραγμα παρέχει επίσης φωτεινή εικόνα σκοπεύτρου, διευκολύνοντας τη σύνθεση της λήψης σας.


Νέα σχεδίαση οπτικού συστήματος
Η εντελώς νέα σχεδίαση του οπτικού συστήματος περιλαμβάνει επτά στοιχεία σε έξι ομάδες, συμπεριλαμβανομένου ενός ασφαιρικού στοιχείου για εκπληκτική ποιότητα εικόνας. Ο ειδικός αθόρυβος μηχανισμός (SWM) εξασφαλίζει διακριτική, αλλά υψηλής ακρίβειας αυτόματη εστίαση. Συμβατός με τις μηχανές D-SLR της Nikon με φορμά FX, προσφέρει εστιακή απόσταση 75mm (ισοδύναμο) όταν χρησιμοποιείται με μηχανές D-SLR της Nikon με φορμά DX.


Με βάρος μόνο 185 γραμμάρια και μεταλλική, ανθεκτική μοντούρα, αυτός ο ιδιαίτερα ελαφρύς και συμπαγής φακός μεταφέρεται εύκολα παντού και είναι ιδανικός για φωτογράφηση πορτραίτων ή γενικών θεμάτων. Συνδυάζοντας αποτελεσματικά την κλασική εστιακή απόσταση και την ταχύτητα με το οπτικό σύστημα υψηλής ποιότητας, καταλαμβάνει δίκαια μια θέση στην τσάντα κάθε φωτογράφου. Μαζί με το φακό, προσφέρεται ένα σκίαστρο φακού HB-47 και μια μαλακή θήκη CL-1013.