Ολοκληρώθηκε η υλοποίηση συστήματος που αρχειοθετεί φακέλους συμβολαίων και υποθέσεων ζημιών και καλύπτει όλους τους κλάδους της Ευρωπαϊκής Πίστης από τη Xerox Hellas.

xerox logoΤο σύστημα βασίζεται στο λογισμικό Docushare της Xerox, η πρόσβαση των χρηστών γίνεται μέσω  browser, ενώ αναπτύχθηκε από τη Xerox Hellas σε συνεργασία με τους τεχνικούς της Μηχανογράφησης της Ε.Π., πρόσθετη λειτουργικότητα για τις ιδιαίτερες ανάγκες της Ευρωπαϊκής Πίστης.

Κατά την υλοποίηση αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία οι δύο σημαντικότερες προκλήσεις που ήταν:
• Η σύνδεση του συστήματος με άλλα πληροφοριακά συστήματα για την αυτόματη ανταλλαγή και μεταφορά δεδομένων.
• Η μεταφορά εκατοντάδων χιλιάδων εγγράφων με τη συνοδευτική τους πληροφορία από παλαιότερο σύστημα ηλεκτρονικής αρχειοθέτησης στο Docushare, με παράλληλη εξασφάλιση της απαιτούμενης ακεραιότητας και πιστότητας δεδομένων.

Η μετάβαση στο νέο σύστημα παρείχε μια σειρά από πλεονεκτήματα όπως η παροχή λειτουργικότητας προσαρμοσμένης στις σημερινές ανάγκες της ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΠΙΣΤΗΣ, η αύξηση της ταχύτητας ανταπόκρισης του συστήματος, η ευελιξία σε τροποποιήσεις και προσαρμογές και η σημαντική μείωση του κόστους συντήρησης και λειτουργίας.

Το DocuShare είναι λογισμικό διαχείρισης εγγράφων (Document Management) της Xerox που προσφέρει δυνατότητες αποθήκευσης ηλεκτρονικών εγγράφων, εικόνων, αρχείων ήχου ή video, σχεδίων και γενικότερα κάθε είδους ψηφιακών αρχείων. Βραβευμένο ως το καλύτερο Document Management προϊόν από το InfoWorld, Το DocuShare έχει επιλεγεί ως βασική λύση διαχείρισης εγγράφων από περισσότερες από 5.000 εταιρείες παγκόσμια και το χρησιμοποιούν συνολικά περισσότεροι από 1 εκατομμύριο χρήστες.