Δημόσια συζήτηση της κοινότητας ανάπτυξης εφαρμογών για τον παράλληλο προγραμματισμό, τα βιομηχανικά πρότυπα και τις ευκαιρίες της αγοράς.


amd_fusion_developer_summit2011Η AMD ανακοίνωσε τα ονόματα των διακεκριμένων ομιλητών και τις θεματικές ενότητες του AMD Fusion Developer Summit (AFDS), που θα πραγματοποιηθεί στις 13 – 16 Ιουνίου 2011, στο Meydenbauer Center – Bellevue, στην Ουάσιγκτον.


Το πάνελ των ομιλητών του συνεδρίου θα απαρτίζεται από έμπειρους επιστήμονες του κλάδου που θα εκπροσωπούν την AMD, την ARM και τη Microsoft. Πιο συγκεκριμένα, ο Herb Sutter, Principal Architect of Native Languages της Microsoft, θα πραγματοποιήσει παρουσίαση με τίτλο: «Heterogeneous Parallelism at Microsoft», αναλύοντας τις επικείμενες καινοτομίες που στοχεύουν στο να παρέχουν πρόσβαση στο όλο και πιο ετερογενές περιβάλλον computing μέσα από τις δημοφιλέστερες γλώσσες του κόσμου.


Επίσης, ο Jem Davies, Fellow και Vice President of Technology, Media Processing Division της ARM, θα παρουσιάσει την πορεία της ARM στο ετερογενές computing, που έχει βαθιές ρίζες στο χρόνο, τη μελλοντική στρατηγική της εταιρείας και την υποστήριξη της ARM σε βιομηχανικά πρότυπα, συμπεριλαμβανομένης της OpenCL™.


Την έναρξη και λήξη του συνεδρίου θα πλαισιώσουν στελέχη της AMD. Ο Phil Rogers, Corporate Fellow της AMD, θα παρουσιάσει τον οδηγό των APUs (Accelerated Processing Units) για τους προγραμματιστές και ο Eric Demers, Corporate Vice President και Chief Technology Officer, Graphics, της AMD, θα παρουσιάσει την εξέλιξη των πυρήνων γραφικών της εταιρείας και θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους παρευρισκομένους για την τεχνολογία νέας γενιάς γραφικών της AMD.


Το συνέδριο θα περιλαμβάνει συνεδρίες για τεχνικά ζητήματα, σεμινάρια, hands-on labs και παρουσιάσεις, με επιμέρους θεματικές ενότητες που θα καλύψουν ζητήματα, όπως το ετερογενές και high-performance computing (HPC), το περιβάλλον χρήστη νέας γενιάς, τα εργαλεία παράλληλου προγραμματισμού και τις εφαρμογές APIs (industry-standard application programming interfaces), όπως OpenCL™, OpenGL™, Java και Microsoft DirectCompute. Η λίστα του Session Catalog του AMD Fusion Developer Summit περιλαμβάνει πάνω από 90 διαφορετικά sessions με εισηγητές στελέχη και ακαδημαϊκούς του κλάδου.


Οι ομιλητές θα εκπροσωπούν μία σειρά από εταιρείες του κλάδου της Πληροφορικής, Πανεπιστήμια και Κυβερνητικούς Οργανισμούς, ενώ οι θεματικές ενότητες που θα καλυφθούν περιλαμβάνουν:
– Developer Tools
– Enterprise Computing
– High-Performance Computing
– Multimedia Processing
– Professional Graphics and Visual Computing
– Programming Models
– Security
– User Interface and Media Experiences


Οι προγραμματιστές που ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος, μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του συνεδρίου (http://developer.amd.com/afds/pages/default.aspx) και να επωφεληθούν από την ειδική προσφορά της AMD.