Η Acer δημιούργησε το Web Surf Station DX241H, την πρώτη συσκευή απεικόνισης με προβολή Internet, αρχείων πολυμέσων χωρίς υπολογιστή.


Acer_DX241H_clear.fiΤο Acer DX241H διαθέτει ασύρματη και ενσύρματη σύνδεση, εξασφαλίζοντας έτσι συνεχή πρόσβαση στα διαθέσιμα δίκτυα για άμεση πρόσβαση στο Διαδίκτυο και στα κοινωνικά δίκτυα. Η μεγάλη επιφάνεια απεικόνισης 61cm (24”), προσφέρει αρκετό χώρο για να τα βλέπετε όλα άνετα, ενώ ο ενσωματωμένος web browser, καθιστά την οθόνη ιδιαίτερα εργονομική.


H πρόσβαση στον browser, γίνεται απλά με ένα κλικ πάνω στο εικονίδιο WWW και αμέσως βρίσκεστε στο Web Surf Station home page. Διαισθητικός και εύχρηστος ο Web Surf Station browser καθιστά την οθόνη εύκολη στην πλοήγηση στο Διαδίκτυο, ενώ η μπάρα πλοήγησης στο κάτω μέρος του browser επιτρέπει την εύκολη εναλλαγή στις λειτουργίες ρύθμισης του ήχου, ή στην επιστροφή στο κεντρικό μενού.


Το DX241H έχει προεγκατεστημένο το Acer clear.fi media sharing system, μία εύκολη στη χρήση εφαρμογή που επιτρέπει στο χρήστη να απολαμβάνει και να μοιράζεται εικόνες, μουσική και βίντεο με άλλες συσκευές που είναι εγκατεστημένες στο οικιακό δίκτυο, μέσω του Picasa™ ή του Flickr, ή ακόμη και από εξωτερικό σκληρό δίσκο ή από κάποιο USB drive ή media card.


Acer_DX241H-02Ανοίγοντας απλά το clear.fi κάνοντας κλικ πάνω στο ομώνυμο εικονίδιο, μπορεί ο χρήστης να επιλέξει το περιεχόμενο που θέλει να απολαύσει από πηγές όπως:
• Βιβλιοθήκη που περιέχει προεγκατεστημένα αρχεία ή
• Μία βιβλιοθήκη που περιέχει κοινά αρχεία από τις συσκευές που είναι εγκατεστημένες στο οικιακό δίκτυο του χρήστη.


Το Media Control Panel δίνει στο χρήστη τη δυνατότητα ελέγχου των αρχείων που αναπαράγονται, αλλά και την εναλλαγή σε άλλες λειτουργίες. Το Acer DX241H είναι κατασκευασμένο σύμφωνα με τα DLNA® standards, που σημαίνει ότι όχι μόνο συνεργάζεται απρόσκοπτα με τις υπόλοιπες πιστοποιημένες συσκευές, αλλά μπορεί επιπλέον να επεκταθεί σε δυνατότητες, όπως στην αναπαραγωγή, αναζήτηση και κοινή χρήση περιεχομένου.


Το Acer Web Surf Station ενσωματώνει και τα πιο προηγμένα τεχνικά χαρακτηριστικά των οθονών, για να εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία απεικόνισης. Με διάσταση 61cm (24”), ανάλυση Full HD (1920×1080) και απεικόνιση σε φορμάτ 16:9, το DX241H συνδυάζει τέλεια όλα τα χαρακτηριστικά για απεικόνιση περιεχομένου σε high definition.


Ο λόγος αντίθεσης που φτάνει μέχρι και 80.000:1 και βελτιστοποιείται από το Acer Adaptive Contrast Management, προσφέρει μια σημαντική βελτίωση της απεικόνισης στη λεπτομέρεια. Η άψογη αναπαραγωγή βίντεο αλλά και παιχνιδιών είναι δεδομένες χάρη στον μηδαμινό, μόλις 2ms χρόνο απόκρισης που σε συνδυασμό με την τεχνολογία Overdrive μειώνει τις αποκλίσεις στο χρόνο μετάβασης και επιτρέπει τη ρεαλιστική απεικόνιση.


Το DX241H διαθέτει μία ευρεία γκάμα από θύρες για την εύκολη σύνδεση με άλλες συσκευές: VGA για αναλογική σύνδεση, HDMI® για high-definition απεικονίσεις και την καλύτερη δυνατή ποιότητα αναπαραγωγής ασυμπίεστου video, θύρες USB ports που επιτρέπουν την εύκολη σύνδεση σε άλλες συσκευές, ενώ επιτρέπουν και την άμεση αναπαραγωγή ήχου. Το monitor περιλαμβάνει επίσης έναν ενσωματωμένο αναγνώστη καρτών.


Acer DX241H display-τεχνικά χαρακτηριστικά


General
Display Type Flat screen / TFT
Dimensions W (mm) 574,8
Dimensions H (mm) 430
Dimensions D (mm) 172,3
Min. Profile Thickness mm 66,8
Net Weight (kg) 5,9
Gross Weight (kg) 8,4
Color black
Display
Panel Technology TN+Crystalbrite
Crystalbrite Yes
Size cm 61
Size Inch 24
Format 16:9
Display W (mm) 531
Display H (mm) 299
Pixel Pitch (mm) 0,276
Resolution 1920×1080@60Hz
Frequency 30-80KHz/55-75Hz
PPI 92
Rsp time (ms) 2
Contrast 80’000:1
Brightness (cd/m2) 300
H/V° CR 10:1 170°/160°
Colors (M) 16,7
NTSC (%) 72
Backlight type CCFL, 4 lamps
Vista Certified Win7 certified
Video Input
Input Signal VGA, HDMI, Audio In/Out, USB, Card Reader, LAN, WiFi
Audio Output
Speaker Yes
Miscellaneous
VESA Wall Mounting 100×100
Kensington Support Yes
Tilt -5°~15°
Swivel degrees No
Hgt Adj (mm) No
Pivot degrees No
MTBF Hours @ 25°C 50000
Power Supplì
Power Supplì Internal
Energy Star Type N(4L)
Off/Standby (W) 0,4
Sleep (W) 2,5
EnergyStar On (W) 48,7
Manufacturers Guarantee
Service & Support 2 Years Bring-in Guarantee
Certificates CE, TÜV GS, MPRII, ISO9241-307