Μελετώντας το Διαδίκτυο το Μάρτιο 2011, η Eset συμπεραίνει ότι INF/Autorun και Win32/Conficker ήταν κορυφαίες απειλές παγκοσμίως.


Eset logoΣύμφωνα με τις στατιστικές πληροφορίες που συλλέχτηκαν από το ThreatSense.Net, το INF/Autorun κατατάσσεται στην πρώτη θέση (5,79%) μεταξύ των ηλεκτρονικών απειλών που καταγράφηκαν κατά το μήνα Μάρτιο. Το δεύτερο πιο διαδεδομένο malware παγκοσμίως ήταν το Win32/Conficker (4,29%), ακολουθούμενο από το Win32/PSW.OnLineGames (2,23%).


Παράλληλα, οι ειδικοί της Eset αναλύουν την εγκληματική κατάχρηση του καταστροφικού σεισμού της Ιαπωνίας από εγκληματίες του διαδικτύου. Η Eset έλαβε σχετικές αναφορές για χρήση του Blacκ hat SEO (Search Engine Optimization) ως μέσου προώθησης malware σε ενδιαφερόμενους που ήθελαν να ενημερωθούν για το σεισμό και το τσουνάμι μέσω διαδικτύου.


Παρακάτω, υπάρχουν κάποιες βασικές συστάσεις για τους χρήστες του διαδικτύου από το blog της Eset:
– Οι χρήστες θα πρέπει να αποφεύγουν το άνοιγμα συνδέσμων που αναφέρονται σε «συγκλονιστικές ειδήσεις» ή «συγκλονιστικά βίντεο», μέσω των social media και των email τους.
– Οι χρήστες θα πρέπει να αποφεύγουν να επισκέπτονται μη έγκυρα sites για ειδήσεις.
– Οι χρήστες δε θα πρέπει να στέλνουν χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς και εράνους προτού επιβεβαιώσουν ότι είναι έγκυροι.
– Οι χρήστες θα πρέπει να υποπτευθούν τη σελίδα που έχουν επισκεφτεί, αν δέχονται μηνύματα ότι το σύστημά τους έχει μολυνθεί ή αν έχουν κάποιο πρόβλημα με το σύστημα, το οποίο δεν σχετίζεται με τη σελίδα που έχουν επισκεφτεί.