Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η ειδική εκδήλωση για την παρουσίαση της υπηρεσίας Mobile Advertising της WIND Ελλάς σε συνεργασία με τη Velti.

mobile velti windΤη διοργάνωση τίμησαν με  την παρουσία τους εκπρόσωποι της αγοράς διαφήμισης, αλλά και κορυφαία στελέχη marketing και διαφήμισης των μεγαλύτερων ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η κα. Τινίτα Γεωργαντζή, Διευθύντρια Μarketing Υπηρεσιών Προστιθέμενης Αξίας & Τερματικών Προϊόντων της WIND, η κα. Αγγελική Πρίντεζη, Rich Media Manager της WIND καθώς και η εκπρόσωπος – σύμβουλος διοίκησης της Velti, κα. Ρούμπη Γεωργακοπούλου, παρουσίασαν για πρώτη φορά στη χώρα μας μια ολοκληρωμένη εμπορική λύση για διαφήμιση μέσω κινητού και ανέλυσαν τις δυνατότητες και τα πλεονεκτήματα που προσφέρει το νέο αυτό μέσο – η Τρίτη οθόνη – στην ελληνική αγορά.

Το Mobile Advertising  είναι πρωτοποριακή υπηρεσία προβολής μέσω κινητού που παρέχει αποκλειστικά η WIND, με την οποία οι διαφημιζόμενοι μπορούν να προσεγγίσουν ποικίλες δημογραφικές ομάδες του πληθυσμού ανάλογα με τους στόχους τους ενώ ταυτόχρονα παρέχει τη δυνατότητα στους διαφημιζόμενους να παρακολουθούν ανά πάσα στιγμή τα αποτελέσματα μιας τέτοιας διαφημιστικής καμπάνιας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ευκαιρία προσέγγισης του νεανικού κοινού μέσω του Mobile Advertising: σύμφωνα με στοιχεία πρόσφατων ερευνών

[1] η διείσδυση του κινητού τηλεφώνου στις ηλικίες 18 – 24 αγγίζει το 99,3%, και αποτελεί ιδανικό μέσο επικοινωνίας προς τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, η οποία περνά 38% λιγότερο χρόνο μπροστά στην τηλεόραση κάθε μέρα σε σύγκριση με τον μέσο Έλληνα[2].

Όπως τόνισε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης η κα. Γεωργαντζή: «το κινητό τηλέφωνο είναι ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό εργαλείο διαφήμισης, πρώτον γιατί δεν είναι κορεσμένο και δεύτερον γιατί είναι ένα προσωπικό αντικείμενο και οτιδήποτε συμβεί στο περιβάλλον του μας τραβά την προσοχή,.. έτσι, η στοχευόμενη διαφήμιση μέσω κινητού έχει και αυξημένες πιθανότητες ανταπόκρισης από τον δυνητικό πελάτη».

Οι τεχνολογικές δυνατότητες του Mobile Advertising δίνουν στους διαφημιζόμενους πολλαπλές επιλογές ως προς τον τρόπο προβολής του προϊόντος τους μέσω της Τρίτης Οθόνης:

*      αποστολή γραπτών μηνυμάτων ή MMS

*      τοποθέτηση banner μέσα στο mobile portal WIND Plus, είτε στην αρχική σελίδα, είτε σε σελίδα ειδικού περιεχομένου

*      δημιουργία mobile advertising site μέσα στο WIND Plus και προώθησή του στους χρήστες του portal

Το κόστος της υπηρεσίας διαμορφώνεται ανάλογα με τις απαιτήσεις του πελάτη και τις προδιαγραφές της mobile καμπάνιας που επιθυμεί να υλοποιήσει, ωστόσο είναι ανταγωνιστικό, αν αναλογιστούμε μάλιστα και την επισκεψιμότητα του WIND Plus που ξεπερνά τους 400.000 μοναδικούς χρήστες το μήνα.

Σήμερα το Mobile Advertising είναι σε «βρεφικό στάδιο» όπως επεσήμαναν και οι ομιλητές της παρουσίασης, ωστόσο οι τεχνολογικές δυνατότητες του όπως έχουν διαμορφωθεί από τη WIND και τη Velti, καθώς και τα μοναδικά χαρακτηριστικά που συνδυάζει, θα το καταστήσουν σταδιακά αναπόσπαστο κομμάτι μίας διαφημιστικής καμπάνιας. Μάλιστα προβλέπεται ότι μέσα στην επόμενη πενταετία το Mobile Advertising θα αποτελέσει το 5% της συνολικής διαφημιστικής δαπάνης των εταιρειών.

Ήδη η διεθνής αγορά έχει αγκαλιάσει το νέο μέσο, όπως σχολίασε στη διάρκεια της εκδήλωσης ο κ. Mohseen Toumi, Senior Associate της Booz Allen Hamilton, που ανέπτυξε τα ευρήματα των μελετών αναφ