H TomTom διευρύνει την κάλυψη στη Λατινική Αμερική, την Ανατολική Ευρώπη και την περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού.


TomTom-CMYK_R-logoH TomTom ανακοίνωσε στη διάσκεψη Where 2.0, μια σημαντική διεύρυνση της βάσης δεδομένων του χάρτη της και την επικείμενη παρουσίαση αναβαθμισμένων προϊόντων σε παγκόσμιο επίπεδο. Διαθέσιμη τώρα για τους συνεργάτες, η έκδοση 2011.03 του MultiNet® καλύπτει περίπου 34 εκατ. χλμ. κατά μήκος 103 χωρών, επεκτείνοντας την κάλυψη σε 3.3. δις ανθρώπων παγκοσμίως.


Η νέα έκδοση του MultiNet περιέχει σημαντικές αλλαγές σε αναπτυσσόμενες αγορές. Στη Λατινική Αμερική, το οδικό δίκτυο της Βραζιλίας, της Μεγάλης Κόρντομπα (Αργεντινή), του Λος Κάμπος, της Μερίντα και της Χαλάπα (Μεξικό) έχει βελτιωθεί σημαντικά. Επιπλέον, η Γαλλική Γουινέα είναι διαθέσιμη σαν προϊόν MultiNet για πρώτη φορά, παρέχοντας κάλυψη οδικού δικτύου για το 100% του πληθυσμού. Το οδικό δίκτυο της Ινδίας διευρύνθηκε επίσης, με την προσθήκη 5800 χλμ. κατα μήκος 66 νέων πόλεων. Εκτός από την επέκταση της κάλυψης, περισσότερα από 7000 χλμ. στη Βραζιλία και περισσότερα από 5000 χλμ. στη Ρωσία επιβεβαιώθηκαν, ώστε να επικυρωθεί το οδικό δίκτυο. Τέλος, στα χαρακτηριστικά της τοπογραφίας της Αφρικής προστέθηκαν η Ζάμπια και βελτιώσεις στο οδικό δίκτυο πραγματοποιήθηκαν σε πέντε κύριες πόλεις του Μαρόκο.


Η TomTom παρουσιάζει επίσης νέα προηγμένα χαρακτηριστικά στα βελτιωμένα προϊόντα της. Προφίλ ταχύτητας είναι διαθέσιμα στη Βραζιλία, παρέχοντας τις πιο ακριβείς και διευρυμένες πληροφορίες κίνησης. Το προϊόν «Σημεία Διευθύνσεων» περιλαμβάνει τώρα κάλυψη στην Δημοκρατία της Τσεχίας, την Ινδία, την Ινδονησία και την Μαλαισία και επιπλέον 500000 «Σημεία Διευθύνσεων» είναι διαθέσιμα στις Ηνωμένες Πολιτείες και 120000 στη Ρωσία. Η προσθήκη 50 καινούργιων 3D Οροσήμων και περισσοτέρων από 100 καινούργιων εικονιδίων Οροσήμων κατά μήκος της περιοχής της Ασίας Ειρηνικού, μαζί με 9 νέους Χάρτες Πόλεων δύο διαστάσεων στη Ρωσσία, διευρύνουν τις δυνατότητες προβολής παγκοσμίως. Επιπλέον, Φωνητικοί Χάρτες είναι διαθέσιμοι για το Λιχτενστάιν επιτρέποντας την ενσωμάτωση της τεχνολογίας ομιλίας σε εφαρμογές χαρτών.


Ειδικά για την περιοχή της Ελλάδας, ο χάρτης περιλαμβάνει τη διεύρυνση του οδικού δικτύου με πλήρη κάλυψη 22 δήμων επιπλέον. Επίσης, η κάλυψη της αριθμοδότησης των κατοικιών ανέρχεται πλέον σε 82% για ολόκληρη τη χώρα.