Νέο διοικητικό σχήμα αναμένεται να επικρατήσει στον Οργανισμό σε περίπτωση που προχωρήσει η πώληση επιπλέον ποσοστού στην Deutsche Telekom.


OTEΗ γερμανική εταιρεία περιμένει την ενεργοποίηση της δεύτερης option για την οποία θα πληρώσει περίπου 500 εκατ. ευρώ που θα γεμίσουν τα «άδεια» ταμεία του ελληνικού δημοσίου επιφέροντας όμως ισχυροποίηση της DT στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΤΕ, αλλά και μεγαλύτερη δύναμη να «πιέσει» για την υλοποίηση της μείωσης του κόστους προσωπικού που αποτελεί πάγιο αίτημά της.


Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας η DT θα κατέχει πλέον το 40% του Οργανισμού (από 30% σήμερα), ελέγχοντας πλήρως και το management ενώ το ελληνικό δημόσιο θα περιοριστεί στο 10%. H κυβέρνηση μπορεί να διαθέσει το 10% του ΟΤΕ έως τα τέλη του έτους με τίμημα, που θα προκύψει από τη μέση σταθμισμένη χρηματιστηριακή τιμή της μετοχής, όπως αυτή θα διαμορφωθεί 20 ημέρες πριν από την ενημέρωση της DT για τη συναλλαγή συν υπερτίμημα 15%.


Υπενθυμίζεται ότι βάσει της συμφωνίας μετόχων εάν η συμμετοχή του δημοσίου πέσει κάτω από το 10% η ελληνική πλευρά χάνει αρκετά από τα δικαιώματα βέτο, ενώ θα εκπροσωπείται από 5 μέλη στο Δ.Σ. της εταιρείας ενώ η DT από έξι μέλη.