Το Platinum Charger της A-Solar είναι ο νικητής του βραβείου red dot: Product Design 2011 στην κατηγορία Διασκέδαση, Ύπαιθρος κι Αθλητισμός.


platinum charger 4Το red dot design είναι ο μεγαλύτερος και πιο διακεκριμένος διαγωνισμός σχεδιασμού στον κόσμο, με πάνω από 4.433 συμμετοχές από 60 χώρες. Τα κριτήρια που χρησιμοποιούνται από την κριτική επιτροπή για τις καταχωρήσεις είναι η λειτουργικότητα, τη βιωσιμότητα, οικολογικοί παράγοντες, αλλά πάνω από όλα η καινοτομία και η ποιότητα. Στους προηγούμενους νικητές περιλαμβάνονται η Apple, η BMW και η Adidas.


Το βραβείο σχεδίασης red dot είναι ένα πολύ μεγάλη τιμή για τους σχεδιαστές και απονέμεται κάθε χρόνο για την καλύτερη διεθνή επίδοση σχεδιασμού. Το Platinum Charger είναι μια εφεδρική μπαταρία για πολλές διαφορετικές συσκευές η οποία μπορεί να φορτιστεί μέσω της ηλιακής ενέργειας και έτσι σας επιτρέπει να έχετε πάντα επιπλέον ρεύμα για τις φορητές συσκευές σας. Το Platinum Charger έχει μια εσωτερική μπαταρία 1800mAh για την αποθήκευση της ενέργειας. Είναι εξοπλισμένο με δείκτες LED που δείχνουν το ποσό της αποθηκευμένης ενέργειας.


Το Platinum Charger μπορεί να τροφοδοτήσει κινητά τηλέφωνα, smartphones, το iPhone, MP3/MP4 players, συσκευές πλοήγησης, eBook readers, φορητές κονσόλες για ηλεκτρονικά παιχνίδια, κλπ. Τα βύσματα για όλες αυτές τις συσκευές περιλαμβάνονται για τη φόρτιση κινητών τηλεφώνων πολλών τύπων. Στη συσκευασία περιλαμβάνεται και προστατευτική θήκη μεταφοράς.