Η Adamco παρουσιάζει στην ελληνική αγορά τα προϊόντα υψηλής αισθητικής και τεχνολογίας της CARAT.

carat-audioΣε χρώμα μαύρο και με εντυπωσιακή πρόσοψη, η σειρά 57 της Carat αποτελείται από το CD player C57, τον ολοκληρωμένο στερεοφωνικό ενισχυτή A57, το ραδιοφωνικό δέκτη Τ57 και το σύστημα ραδιοενισχυτή με CD «όλα σε ένα» Ι57. Κάθε μοντέλο της σειράς 57 είναι εξοπλισμένο με το αλουμινένιο τηλεχειριστήριο R57 το οποίο είναι κοινό για όλες τις συσκευές.

Η υψηλή αισθητική όμως δεν είναι τίποτε αν δεν συνοδεύεται και από υψηλής ποιότητας υλικά. Το CD player C57 φέρει τον ψηφιoαναλογικό μετατροπέα Burr-Brown PCM1796 καθώς και το αναλογικό στάδιο εξόδου OPA2134. O ολοκληρωμένος στερεοφωνικός ενισχυτής A57 ισχύος 2χ80Watt/8ohm και 2χ150Watt/4ohm είναι εξοπλισμένος με επίχρυσες μπόρνες ηχείων υψηλής ποιότητας και είσοδο για φορητές συσκευές με κύκλωμα βελτίωσης συμπιεσμένου ήχου. Ο ραδιοφωνικός δέκτης T57 διαθέτει RDS και 80 θέσεις αποθήκευσης σταθμών. Το σύστημα «όλα σε ένα» I57 είναι μια έκδοση όλων των προηγούμενων, με την ίδια ακριβώς ποιότητα υλικών κατασκευής και χαρακτηριστικών. Όλα τα μοντέλα της σειράς 57 της CARAT τροφοδοτούνται από τοροειδή μετασχηματιστή.

Οι αναφορές του ξένου τύπου ως προς την ποιότητα του ήχου αλλά και τη δύναμη είναι το λιγότερο ενθουσιώδεις. Αρκεί να αναφέρουμε πως η ονομαστική ισχύς των 80 Watt/8Ohm του ολοκληρωμένου ενισχυτή A57 μετρήθηκε στο εργαστήριο του περιοδικού Prestige audio video No126 στα 114 Watt/8ohm συνεχούς ισχύος. Τα αποτελέσματα αυτά επιβεβαιώνονται και με το παραπάνω από τις μετρήσεις του περιοδικού Hifi Video Home cinema No354 όπου οι μετρήσεις του εργαστηρίου έδειξαν 118 Watt/8Ohm και 188 Watt/4Ohm.

Η σειρά 57 της CARAT πήρε το όνομά της από τις 57 έδρες της κοπής brilliant, την κοπή η οποία δίνει στο διαμάντι την πιο έντονη λάμψη.