H παλαιότερη πόλη της Φιλανδίας, το Τουρκού, έχει αναδειχτεί φέτος σε Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα.


Turku Capital of Culture FinlandH πόλη-λιμάνι που βρίσκεται στη νοτιοδυτική γωνιά της χώρας κρύβει πολλές ομορφιές. Τα NAVIGON City Highlights σας δίνουν την ευκαιρία να περιηγηθείτε στην παλιά πόλη, να απολαύσετε την όπερα, το κάστρο αλλά και εξαίσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις, στο στάδιο Paavo Nurmi.


Το Turku Touring το Southwest Finland Tourist & Convention Bureau, καθώς και η NAVIGON συνέλεξαν και παρουσιάζουν όλα τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης, αλλά και τα αξιοθέατά της, προκειμένου οι επισκέπτες να περιηγηθούν στην πόλη με ευκολία και ασφάλεια.


Η πόλη φημίζεται για το παλιό της κάστρο, σχεδόν 700 ετών, που βρίσκεται στη μεσαιωνική πόλη. Ο Ιταλός συνθέτης Carlo Agostino Badia δημιούργησε την όπερα “d’Alvilda in Abo” το 1692 τοποθετώντας όλη την ιστορία στην ακτογραμμή της Φιλανδίας και πιο συγκεκριμένα στο Τουρκού. Φέτος στα πλαίσια του εορτασμού, η όπερα θα λειτουργήσει και πάλι με το έργο αυτό και μάλιστα στην παλιά της μορφή, όπως όταν γράφτηκε.


Η πολιτιστική πρωτεύουσα συνδυάζει όμως μοναδικά και με πρωτοτυπία, την τέχνη με την σάουνα. Η interactive παράσταση “The Sounding Dome Sauna”, που σχεδιάστηκε από τον Jan-Erik Andersson, συνδυάζει τις μουσικές του αμερικανού μουσικού Shawn Decker με την σάουνα, καθώς ο ήχος αλλάζει ανάλογα με τη θερμοκρασία και την υγρασία που κυριαρχούν στη σάουνα που υπάρχει στο μεγαλύτερο πάρκο της πόλης, το Kupittaa Park.


Ένα από τα πιο θεαματικά δρώμενα της πόλης θα είναι η πάλη, ”Battle”, όπου υπό τη διεύθυνση του Kari Heiskanen θα παρουσιαστεί ένα θέαμα με έντονα οπτικά και μουσικά εφέ. Το στάδιο Paavo Nurmi, θα μετατραπεί σε ένα μικροσκοπικό κόσμο γύρω από ένα βενζινάδικο, όπου εξελίσσεται και το έργο. Η καλλιτεχνική ομάδα συμπληρώνεται από τον χορογράφο και βοηθό σκηνοθέτη Άρι Numminen, αλλά και τον μουσικοσυνθέτη και Kimmo Pohjonen.


Συνολικά τα αξιοθέατα, αλλά και τα θεάματα για του Τουρκού, ξεπερνούν τα 100. Τα σημεία ενδιαφέροντος περιλαμβάνουν εκτός από τα στοιχεία επικοινωνίας, που προέρχονται από τον τουριστικό οργανισμό του Τουρκού και τις ακριβείς θέσεις, καθώς και τους παραγωγούς των θεαμάτων.


Να σημειώσουμε ότι NAVIGON City Highlights Turku, αλλά και για άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, διατίθενται δωρεάν μέσα από το NAVIGON Fresh, στη διεύθυνση www.navigon.com/fresh.