Η NGO Day, αφιερωμένη στους Μη-Κυβερνητικούς και Μη-Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς, διοργανώθηκε για τρίτη χρονιά από τη Microsoft Ελλάς.


ngo dayΗ εκδήλωση έλαβε χώρα στο Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft την Πέμπτη 14 Απριλίου και η διοργάνωσή της πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Eurocharity. Για τη Microsoft, η αξιοποίηση της τεχνολογίας προς όφελος του κοινωνικού συνόλου βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της, διέποντας το σύνολο των δράσεων κοινωνικής ευθύνης που η εταιρία υλοποιεί. Στην περίπτωση των Μη-Κυβερνητικών και Μη-Κερδοσκοπικών Οργανισμών, η απόκτηση εργαλείων, που συμβάλουν στην καλύτερη και αποτελεσματικότερη οργάνωση και αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων και υποδομών, αναδεικνύεται σε μείζονος σημασίας ζήτημα.


Προκειμένου να ενημερώσει τους οργανισμούς αυτούς για τους τρόπους με τους οποίους η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει το έργο τους, αλλά και τις διευκολύνσεις που τους παρέχει η ίδια εξασφαλίζοντάς τους δωρεάν λογισμικό, η Microsoft Ελλάς έχει καθιερώσει από το 2009 τη διοργάνωση της εκδήλωσης NGO Day. Επισημαίνεται ότι μέχρι σήμερα περισσότεροι από 30 Μη-Κυβερνητικοί και Μη-Κερδοσκοπικοί Οργανισμοί έχουν αξιοποιήσει τη δυνατότητα αυτή στην Ελλάδα και έχουν αποκτήσει δωρεάν προϊόντα λογισμικού από τη Microsoft.
Την εκδήλωση φέτος τίμησε με την παρουσία της η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κα Λούκα Κατσέλη, απευθύνοντας σύντομο χαιρετισμό.


Η κα Λία Κομνηνού, Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων και ΕΚΕ της Microsoft Ελλάς, παρουσίασε το πρόγραμμα ΕΚΕ της Microsoft Ελλάς και πληροφόρησε το κοινό, που απαρτιζόταν από εκπρόσωπους Μη Κυβερνητικών και Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών, σχετικά με τις διευκολύνσεις που τους παρέχει η εταιρία όσον αφορά στη δυνατότητα απόκτησης προϊόντων της εντελώς δωρεάν, επισημαίνοντας παράλληλα τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι προκειμένου να αξιοποιήσουν τη συγκεκριμένη δυνατότητα.


Τον τρόπο που οι οργανισμοί τους αξιοποίησαν την τεχνολογία μοιράστηκαν κατόπιν οι κ. κ. Μάνος Λαλόπουλος, μέλος του Δ.Σ. του οργανισμού “Κέντρο Ζωής” και Αρχισυντάκτης του περιοδικού “Positive” και Κώστας Γιαννόπουλος, Πρόεδρος του οργανισμού “Το Χαμόγελο του Παιδιού”, οι οποίοι ανέδειξαν διαδοχικά τα οφέλη που έχουν αποκομίσει όσον αφορά στη βελτίωση της εσωτερικής τους οργάνωσης και στην αμεσότερη εξυπηρέτηση των στόχων τους.


Στη συνέχεια το κοινό ενημερώθηκε από στελέχη της Microsoft για τους τρόπους με τους οποίους προϊόντα πληροφορικής της Microsoft, όπως η σουίτα γραφείου Microsoft Office και η επιχειρηματική λύση Microsoft Dynamics CRM, μπορούν να αξιοποιηθούν από τους οργανισμούς, με στόχο τη διευκόλυνση και επιτάχυνση των εργασιών τους και μακροπρόθεσμα την αύξηση της παραγωγικότητας. Στο κομμάτι του Dynamics CRM συμμετείχε με σύντομη παρουσίαση και η κα Σταυρούλα Οικονόμου, επιμελήτρια του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, το οποίο έχει ήδη υιοθετήσει την εν λόγω τεχνολογία.


Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συζήτηση σχετικά με τις προκλήσεις που οι Μη Κυβερνητικοί Οργανισμοί αντιμετωπίζουν σήμερα εν μέσω της κρίσιμης οικονομικής συγκυρίας, το ζήτημα της διασφάλισης της διαφάνειας, ενώ τέθηκε επί τάπητος και το θέμα της πραγματοποίησης συνεργειών με τον ιδιωτικό τομέα στο πλαίσιο της υλοποίησης προγραμμάτων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Τη συζήτηση συντόνισε ο κ. Περικλής Βασιλόπουλος, δημοσιογράφος, ενώ συμμετείχαν ο κ. Κώστας Γιαννόπουλος, Πρόεδρος του οργανισμού “Το Χαμόγελο του Παιδιού”, ο κ. Ηλίας Δεσποτόπουλος, Επικεφαλής Τεχνολογίας, “Special Olympics Athens 2011”, η κα Εύη Χαβελέ, Υπεύθυνη Τμήματος Προβολής και Ανάπτυξης, “Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία”, και ο κ. Γιώργος Πετρογιάννης, Οικονομικός και Διοικητικός Διευθυντής, “Greenpeace Greece”.