Το πρώτο της τηλέφωνο με λειτουργικό Google Android  και με έμφαση στην κοινωνική δικτύωση ετοιμάζει η Motorola για το β’ εξάμηνο του 2009.

Motorola logoΕν αναμονή της αυριανής εμπορικής πρεμιέρας του πρώτου κινητού με λειτουργικό Android της Google (T-Mobile G1), οι κατασκευαστές κινητής τηλεφωνίας ετοιμάζουν τα πλάνα τους για το νέο έτος. Πιο συγκεκριμένα, η Motorola ετοιμάζει το δικό της “iPhone-killer”με οθόνη αφής, κυλιόμενο πλήρες αλφαριθμητικό πληκτρολόγιο και… κοινωνικές ανησυχίες!

Τους τελευταίους δυο μήνες, μάλιστα, η εταιρεία έχει κάνει επαφές με παρόχους κινητής, προκειμένου να λανσάρει την νέα της συσκευή σε πολλαπλές αγορές με την βοήθειά τους, ξεκινώντας από αυτήν των ΗΠΑ. Προσπαθώντας να ανακάμψει και να ανακτήσει το χαμένο της μερίδιο αγοράς, η Motorola δεν διστάζει να επιστρατεύσει καινοτομίες όπως τις mobile εκδόσεις δημοφιλών sites κοινωνικής δικτύωσης (πχ Facebook και MySpace), δημιουργώντας μια νέα κατηγορία συσκευών, τα social (κοινωνικά) κινητά.
Αν και εκπρόσωπος του Facebook αρνήθηκε να σχολιάσει τις φήμες που θέλουν την εταιρεία να συνεργάζεται με την Motorola, εκπρόσωπος της τελευταίας δήλωσε σχετικά με την στροφή προς το λειτουργικό της Google: “Είμαστε ενθουσιασμένοι με τις δυνατότητες καινοτομίας του Android και ανυπομονούμε να προσφέρουμε εξαιρετικά προιόντα σε συνεργασία με την Google και την κοινότητα των προγραμματιστών που δουλεύει πάνω στο εν λόγω λειτουργικό, την Open Handset Alliance.