Το Techpress βρέθηκε στην πρώτη παρουσίαση του καινοτόμου notebook με διπλή οθόνη αφής, Acer Iconia.


Acer_ICONIA_wallpaper2Με τις δύο οθόνες πολλαπλών κινήσεων, το Acer Iconia προσφέρει μια ανεπανάληπτη εμπειρία χρήσης περιεχομένου και οδηγεί σε νέο επίπεδο την εμπειρία αλληλεπίδρασης. Η διπλή οθόνη σας επιτρέπει να απολαμβάνετε πολυμέσα, διασκέδαση, επικοινωνία, περιήγηση στο Web και άνετη εργασία, καθορίζοντας οι ίδιοι το καλύτερο σενάριο για ό,τι και αν κάνετε. Για καλύτερη ανάγνωση ιστοσελίδων και εγγράφων, το παράθυρο μπορεί να μοιραστεί στις δύο οθόνες.


Αλλά η διπλή οθόνη σημαίνει επίσης ότι μπορείτε να κάνετε κάτι στη μία οθόνη και κάτι εντελώς διαφορετικό στην άλλη: μπορείτε στην επάνω οθόνη να περιηγείστε σε έναν ιστότοπο και στην κάτω οθόνη να προβάλετε τα περιεχόμενα ενός φακέλου, ή μπορείτε να παρακολουθείτε ένα βίντεο στην επάνω οθόνη και να προβάλετε τη βιβλιοθήκη πολυμέσων σας στην άλλη οθόνη.


Οι δύο οθόνες 14 ιντσών έχουν ανάλυση HD 1366×768, είναι πάνελ TFT υψηλής φωτεινότητας Acer CineCrystal™ με φωτισμό LCD. Προστατευμένες με το εξαιρετικά λεπτό, αλλά ανθεκτικό γυαλί Gorilla®, οι οθόνες αντέχουν τις γρατσουνιές και τις δαχτυλιές, είναι ευκολότερες στο καθάρισμα και παρέχουν την ίδια λειτουργικότητα αφής.


Acer_ICONIAΤο σημείο εκκίνησης των λειτουργιών και των στοιχείων ελέγχου αφής του Iconia, καθώς και τις διάφορες εφαρμογές, είναι το Acer Ring. Το Acer Ring εμφανίζεται τοποθετώντας πέντε δάχτυλα στην οθόνη και κάνοντας μια χειρονομία λαβής. Με το Acer Ring μπορείτε να ανοίγετε εφαρμογές αφής φυλλομετρώντας τις κάρτες εφαρμογών και πατώντας εκείνη που θέλετε. Το Ring παρέχει επίσης πρόσβαση στα εξής στοιχεία: Virtual Keyboard, Gesture Editor, Window Manager και Device Control Console.


Μπορείτε να ανοίξετε την εφαρμογή Virtual Keyboard από το Acer Ring ή να τοποθετήσετε και τις δύο παλάμες σας στην κάτω οθόνη. Ο ευφυής σχεδιασμός αισθάνεται τις παλάμες του χρήστη και ανοίγει το πληκτρολόγιο. Το πληκτρολόγιο έχει διάταξη QWERTY πλήρους μεγέθους με διεθνή υποστήριξη γλωσσών, ώστε να παρέχει στους χρήστες την ίδια εμπειρία με το παραδοσιακό πληκτρολόγιο και επιτρέπει έξυπνη εισαγωγή κειμένου για φυσική ταχύτητα πληκτρολόγησης χωρίς λάθη. Η εφαρμογή Virtual Keyboard περιλαμβάνει επίσης touchpad και αριθμητικό πληκτρολόγιο και επιτρέπει εύκολη εναλλαγή σε λειτουργία χειρογράφου.


Acer_ICONIA_03Με την εφαρμογή Gesture Editor μπορείτε να προσαρμόσετε κινήσεις για την εκτέλεση συγκεκριμένων εφαρμογών, το άνοιγμα σελίδων στο Internet, την προβολή της επιφάνειας εργασίας σας ή το κλείδωμα του υπολογιστή σας. Η εφαρμογή Window Manager επιτρέπει στους χρήστες να οργανώνουν τα διάφορα παράθυρα εφαρμογών στη διπλή οθόνη αφής. Μπορείτε να μετακινήσετε παράθυρα και εφαρμογές ανάμεσα στις οθόνες, έτσι ώστε να μπορείτε πάντα να έχετε ό,τι χρειάζεστε εκεί που το χρειάζεστε. Επιπλέον, μπορείτε να περιηγηθείτε σε μια λίστα ανοιχτών εφαρμογών και να αλλάξετε τις διαστάσεις των παραθύρων τους, να τα κλειδώσετε ή να τα κλείσετε, ανάλογα με τις ανάγκες σας.


Η εξαιρετική εμπειρία εξασφαλίζεται από έναν πλούτο ενσωματωμένων εφαρμογών αφής, σχεδιασμένων για εύκολη διαχείριση περιεχομένου. Πέρα από αυτές που έχουν ήδη υλοποιηθεί σε συσκευές αφής της Acer, όπως το TouchBrowser, το TouchPhoto, το TouchMusic και το TouchVideo, που εξασφαλίζουν βελτιωμένη εμπειρία περιήγησης με κινήσεις στην οθόνη για μεγέθυνση/σμίκρυνση, περιστροφή, αντιστροφή και κύλιση, και σας επιτρέπουν να απολαμβάνετε πολυμέσα από μια ενιαία διασύνδεση αφής, το Iconia περιλαμβάνει τρεις νέες εφαρμογές: το SocialJogger, το My Journal και το Scrapbook.


Acer_ICONIA_RingΜε το SocialJogger μπορείτε να συλλέγετε και να ελέγχετε ενημερώσεις από το Facebook, το YouTube και το Flickr σε ένα κεντρικό σημείο, καθώς και να εκμεταλλεύεστε τη διπλή οθόνη για να ελέγχετε δημοσιεύσεις και ενημερώσεις στην κάτω οθόνη και να χρησιμοποιείτε την άλλη για την αναζήτηση και προβολή περισσότερου περιεχομένου.


Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το MyJournal για να συλλέγετε αποκόμματα από το Web για τα θέματα που σας ενδιαφέρουν. Τα αποκόμματα ενημερώνονται δυναμικά, ώστε να εμφανίζουν όλες τις τελευταίες πληροφορίες, και μπορείτε να τα κατηγοριοποιήσετε και να τα προβάλετε ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Απλώς αγγίξτε ένα απόκομμα που έχετε συλλέξει, για να εμφανίσετε την πλήρη ιστοσελίδα στην επάνω οθόνη.


Το Scrapbook σας επιτρέπει να αποθηκεύετε εύκολα στο ίδιο σημείο αποκόμματα, δημοσιεύσεις και σχεδόν οτιδήποτε από διάφορες πηγές. Μπορείτε να αποτυπώσετε στιγμιότυπα οθόνης από το Web ή από μια εφαρμογή, να τα επεξεργαστείτε και να προσθέσετε σημειώσεις. Μπορείτε να δημιουργήσετε συλλογές φωτογραφιών με σημειώσεις και σχόλια. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε τα δικά σας αποκόμματα σε παρουσιάσεις και έγγραφα.


Το Acer ICONIA ενσωματώνει την οικογένεια επεξεργαστών Intel® Core™ i5, που εξασφαλίζουν προηγμένες επιδόσεις για πολυμέσα, κοινωνική δικτύωση και άλλες απαιτητικές εφαρμογές. Συνδυάζοντας τεχνολογίες αιχμής, το ICONIA μπορεί επίσης να εφοδιαστεί με συνδεσιμότητα 3G, για απόλυτη ελευθερία, ενώ η θύρα HDMI™ σας εξασφαλίζει προβολή υψηλής ευκρίνειας και το Dolby Home Theater v3 παρέχει ολοζώντανο ήχο.


Το Iconia αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα στην ελληνική αγορά στην ενδεικτική τιμή των €1.499.


ICONIA Specifications

Operating system Genuine Windows® 7 Home Premium 64-bit1
CPU and chipset2 Intel® Core i5-480M/i5-560M/i5-580M processor (3 MB L3 cache, 2.66/2.66/2.66 GHz with Turbo Boost up to 2.93/3.20/3.33 GHz, DDR3 1066 MHz, 35 W), supporting Intel® 64 architecture, Intel® Smart Cache

Mobile Intel® HM55 Express Chipset

Memory2, 3, 4 Dual-channel DDR3 SDRAM support:

  • Up to 4 GB of DDR3 1066 MHz system memory, upgradable to 8 GB using two soDIMM modules5
Display Dual multi-touch screens

14″ HD 1366 x 768 resolution, high-brightness (200-nit) Acer CineCrystal LED-backlit TFT LCDs, supporting all-point finger touch

Tempered glass with fingerprint-resistant coating

Mercury-free, environment-friendly

16:9 aspect ratio

Graphics Intel® HD Graphics with 128 MB of dedicated system memory, supporting Microsoft® DirectX® 10

Dual independent display support

16.7 million colors

External resolution / refresh rates:6

  • VGA port up to 2560 x 1600: 60 Hz
  • HDMI® port up to 1920 x 1200: 60 Hz

MPEG-2/DVD decoding

WMV9 (VC-1) and H.264 (AVC) decoding

HDMI® (High-Definition Multimedia Interface) with HDCP (High-bandwidth Digital Content Protection) support

Audio Optimized Dolby® Home Theater®7 v3 audio enhancement, featuring Dolby® Digital Live, Dolby® Pro Logic® IIx, Dolby® Headphone, Dolby® Natural Bass, Dolby® Sound Space Expander, Dolby® Audio Optimization, Dolby® High Frequency Enhancer technologies8

High-definition audio support

S/PDIF (Sony/Philips Digital Interface)9 support for digital speakers

MS-Sound compatible

Built-in microphone

Storage Hard disk drive: 320/500/640/750 GB or larger1, 10
Webcam Acer Video Conference,2 featuring:

  • Acer Crystal Eye webcam with 1280 x 1024 resolution
  • Acer Video Conference Manager software, featuring Video Quality Enhancement (VQE) technology, supporting 640 x 480 resolution online video calls11
Wireless and networking WLAN:2, 12, 13

  • Acer InviLink Nplify 802.11b/g/n Wi-Fi CERTIFIED
  • Acer InviLink 802.11b/g Wi-Fi CERTIFIED
  • Supporting Acer SignalUp wireless technology

WPAN:2 Bluetooth® 3.0+HS

WWAN:2, 12 UMTS/HSPA at 850/900/1900/2100 MHz and quad-band GSM/GPRS/EDGE at 850/900/1800/1900 MHz, upgradable to 7.2 Mb/s HSDPA and 5.7 Mb/s HSUPA (for 3G models)

LAN: Gigabit Ethernet, Wake-on-LAN ready

Privacy control BIOS user, supervisor, HDD passwords

Kensington lock slot

Dimensions and weight2 347 (W) x 248.5 (D) x 19/31.9 (H) mm (13.53 x 9.69 x 0.74/1.24 inches)

2.8 kg (6.18 lbs.)14 with 4-cell battery

Power adapter and battery2 ACPI 3.0 CPU power management standard: supports Standby and Hibernation power-saving modes

3-pin 65 W AC adapter:

  • 95 (W) x 50 (D) x 25.4 (H) mm (3.74 x 1.96 x 1 inches)
  • 216 g (0.47 lbs)14 with 180 cm DC cable

44 Wh 3000 mAh 4-cell Li-ion standard battery pack

Battery life: 3 hours15

ENERGY STAR®

Input and control Multi-touch virtual keyboard with standard QWERTY layout and international language support, featuring:

  • Numeric keypad
  • Predictive text input
  • Multi-gesture handwriting mode
  • Virtual touchpad
Input and output Two USB 2.0 ports

USB 3.0 port

HDMI® port with HDCP support

External display (VGA) port

Headphone/speaker jack with S/PDIF support

Microphone-in jack

Ethernet (RJ-45) port

DC-in jack for AC adapter

Software16 Productivity: Acer eRecovery Management; Adobe® Flash® Player 10.1; Adobe® Reader® 9.1; Barnes & Noble Desktop Reader (US only); Bing Bar; Device Control; eSobi; Gesture Editor; Microsoft® Office 2010 preloaded (purchase a product key to activate)17; Microsoft® Office Starter 201018; New York Times Reader (US only); Norton Online Backup; Virtual Keyboard; Window Manager

Security: McAfee® Internet Security Suite Trial19

Multimedia: My Journal; Scrapbook; TouchMusic; TouchPhoto; TouchVideo

Communication and ISP: Acer Crystal Eye; Acer Video Conference Manager2; Skype; SocialJogger; Microsoft® Silverlight; TouchBrowser; Windows Live Essentials2

Web links and utilities: Acer Accessory Store2 (Belgium, France, Germany, Italy, Netherlands, Spain, Sweden, UK only); Acer Identity Card; Acer Registration; Acer Updater; eBay® shortcut 20092 (Canada, France, Germany, Italy, Mexico, Spain, UK, US only);Netflix shortcut2 (US only)

Options and accessories 2 GB / 4 GB DDR3 1066 MHz soDIMM module

3-pin 60W/90 W AC adapter

External USB optical disc drive

External USB Lite and LSI modem

Warranty One-year International Travelers Warranty (ITW)