Η HP παρουσιάζει το πρώτο ενοποιημένο σύστημα για τη διαχείριση του κύκλου ζωής των εφαρμογών.


HP_board1111Η HP παρουσιάζει το πρώτο ενοποιημένο σύστημα που επιταχύνει την αξιόπιστη και ασφαλή παροχή εφαρμογών και υπηρεσιών λογισμικού σε ετερογενή περιβάλλοντα πληροφορικής. Η πλατφόρμα HP Application Lifecycle Management (ALM) 11 ενοποιεί και αυτοματοποιεί τις κρίσιμες δραστηριότητες των εφαρμογών εκσυγχρονισμού – από τη διαχείριση των απαιτήσεων και τη διασφάλιση της ποιότητας, έως και τη διαχείριση των επιδόσεων και της διάθεσης λύσεων.


Πρόσφατη έρευνα που ανατέθηκε από την HP στην Forrester Consulting έδειξε ότι το 69% των στελεχών που ασχολούνται με την πληροφορική και είναι επιφορτισμένα με τη λήψη αποφάσεων προορίζει το 25% του ετήσιου προϋπολογισμού για τον εκσυγχρονισμό των εφαρμογών. Παράλληλα, το 30% θα αφιερώσει περισσότερο από το 50% του ετήσιου προϋπολογισμού στην ίδια διαδικασία. Ο εκσυγχρονισμός των εφαρμογών επιτρέπει στις επιχειρήσεις να ελέγχουν καλύτερα τις περίπλοκες διαδικασίες και να υποστηρίξουν την αλλαγή του χαρτοφυλακίου των εφαρμογών τους, υλοποιώντας έτσι ένα “Instant-On” επιχειρηματικό μοντέλο, το οποίο ενισχύει την ανάπτυξη, την ευελιξία και την καινοτομία των επιχειρήσεων.


Η πλατφόρμα HP ALM 11 είναι ένα σύστημα που βασίζεται σε ρόλους, υποστηρίζει τη διαδικασία παροχής εφαρμογών και ενοποιείται με βασικά εργαλεία ανάπτυξης. Η νέα πλατφόρμα αυτοματοποιεί τις διαδικασίες ροής εργασιών μέσα σε όλες τις ομάδες εφαρμογών, ενισχύοντας και επιταχύνοντας την υλοποίηση βέλτιστων πρακτικών για τη διαχείριση του κύκλου ζωής των εφαρμογών.


Στα οφέλη που απολαμβάνουν οι επιχειρήσεις περιλαμβάνονται:
Η λύση HP ALM 11 Project Planning and Tracking, η οποία θεσπίζει τα κριτήρια διάθεσης των εφαρμογών και συμβάλλει στη διαχείριση των βασικών έργων καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, με βάση real-time ορατότητα επί της προόδου και της ετοιμότητας ως προς τη διαδικασία διάθεσης.
Οι δυνατότητες τριπλής παρακολούθησης ως προς τις απαιτήσεις, την ανάπτυξη και την ποιότητα των έργων, γεγονός που επιτρέπει την άμεση και ομαδική ανάλυση και εκτέλεση των αλλαγών στις εφαρμογές.
Η ευέλικτη μεθοδολογική υποστήριξη για τη βελτιστοποίηση της προσέγγισης σε σχέση με την παροχή εφαρμογών (μαζική, εξατομικευμένη και ευέλικτη) ανάλογα με τον τύπο του έργου, με τη λύση HP Agile Accelerator 4.0. Η λύση αυτή είναι διαθέσιμη στη συμπληρωματική βασική έκδοση ή στην προηγμένη έκδοση της πλατφόρμας.
Η σημαντική μείωση του επιχειρηματικού ρίσκου που μπορεί να προκύπτει από σφάλματα στους τομείς των λειτουργιών, των επιδόσεων και της ασφάλειας των σύνθετων εφαρμογών που βασίζονται στο Διαδίκτυο.
Η μείωση του κόστους και του χρόνου διάθεσης των εφαρμογών, μέσω των εύκολων διαδικασιών καθορισμού, επαναχρησιμοποίησης και κοινοποίησης των κρίσιμων έργων που αφορούν εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένου του καθορισμού των απαιτήσεων, των δοκιμών και του εντοπισμού ελαττωμάτων.


Η πλατφόρμα HP ALM αποτελεί τη βάση για τις νέες εκδόσεις των λύσεων HP Quality Center και HP Performance Center 11.0. Οι λύσεις αυτές βοηθούν στην απλοποίηση και αυτοματοποίηση των διαδικασιών διασφάλισης της ποιότητας και των επιδόσεων των εφαρμογών. Έτσι, συμβάλουν στη μείωση του λειτουργικού κόστούς, απελευθερώνοντας πόρους για νέες εφαρμογές και υπηρεσίες.


Στα οφέλη που προσφέρουν οι λύσεις περιλαμβάνονται:
Η μείωση του χρόνου που απαιτείται για την έναρξη της παραγωγικής λειτουργίας των εφαρμογών, μέσω της λύσης HP Sprinter, η οποία επιτρέπει την αυτοματοποίηση δοκιμαστικών διαδικασιών, όπως o καθορισμός δεδομένων και η υλοποίηση επαναλαμβανόμενων έργων σε διάφορα περιβάλλοντα.
Οι βελτιωμένες διαδικασίες υλοποίησης δοκιμών μέσω της εφαρμογής HP TruClient (αποτελεί μέρος της λύσης HP LoadRunner 11.0), η οποία διενεργεί δοκιμές για τις επιδόσεις των εφαρμογών, χωρίς να υπάρχει η ανάγκη εκτέλεσης χρονοβόρων έργων scripting.
Η μείωση των λειτουργικών ελαττωμάτων εφαρμογών που μπορεί να προκύψουν από δοκιμές graphic user interface (GUI) ή μη GUI δοκιμές, με την αξιοποίηση της ενιαίας, αυτοματοποιημένης λύσης για σύνθετες εφαρμογές HP Unified Functional Testing 11.0, η οποία αποτελεί συνδυασμό των λύσεων HP Functional Test και HP Service Test 11.


Οι υπηρεσίες HP Application Lifecycle Management (ALM) Consulting Services επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να μειώσουν το συνολικό κόστος παροχής υπηρεσιών, να ελαχιστοποιήσουν το ρίσκο επιτυγχάνοντας χαμηλότερα ποσοστά σφαλμάτων, να επιταχύνουν τα χρονοδιαγράμματα των υλοποιήσεων και να αυξήσουν την υιοθέτηση λύσεων λογισμικού, μέσω ειδικών πρακτικών για δοκιμές, ευέλικτων προτύπων παροχής και εκπαιδευτικών υπηρεσιών.


Η πλατφόρμα HP ALM 11 αποτελεί μέρος του χαρτοφυλακίου HP Application Transformation, το οποίο βοηθά τις επιχειρήσεις να ενισχύσουν τον έλεγχο των παλαιών εφαρμογών και των άκαμπτων διαδικασιών. Οι λύσεις HP Application Transformation βοηθούν τις επιχειρήσεις και τους κρατικούς φορείς στην προσπάθειά τους να υιοθετήσουν το επιχειρησιακό μοντέλο “Instant-On”, σύμφωνα με το οποίο η τεχνολογία είναι ενσωματωμένη σε κάθε επιχειρησιακή δραστηριότητα για την άμεση εξυπηρέτηση και κάλυψη οποιασδήποτε ανάγκης των πελατών, των εργαζομένων, των συνεργατών και των πολιτών.