Οι νέοι επεξεργαστές Intel Xeon E7 εξασφαλίζουν κορυφαίες επιδόσεις, αυξημένη προστασία, αξιοπιστία και χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.


Intel XeonΗ Intel Corporation παρουσίασε μια νέα οικογένεια επεξεργαστών για servers, η οποία βελτιώνει τις επιδόσεις mission-critical εφαρμογών, ενώ παράλληλα δίνει τη δυνατότητα στους υπεύθυνους υπευθύνους μηχανογράφησης ενός οργανισμού να διαχειρίζονται μηχανογραφικά κέντρα με υψηλές απαιτήσεις όσον αφορά την ανάλυση μεγάλου όγκου δεδομένων, αυξάνοντας την αξιοπιστία και την ασφάλεια των συστημάτων αυτών και εξασφαλίζοντας επιδόσεις που καταρρίπτουν κάθε προηγούμενο ρεκόρ.


Η νέα οικογένεια επεξεργαστών κορυφαίων επιδόσεων Intel Xeon processor E7-8800/4800/2800 συνεχίζει την παράδοση της Intel στους επεξεργαστές για servers και δημιουργεί νέα πρότυπα στην κατηγορία του high-end computing, όπου περιλαμβάνονται εφαρμογές business intelligence, ανάλυση μεγάλου όγκου δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, καθώς και virtualization. Παράλληλα, οι νέοι επεξεργαστές βοηθούν τα μηχανογραφικά κέντρα να ενισχύσουν την αμυντική τους θωράκιση απέναντι σε εξωτερικές απειλές, παρέχοντας προηγμένες λειτουργίες για την προστασία των δεδομένων.


Βασισμένοι στην κορυφαία τεχνολογία 32nm της Intel, οι νέοι επεξεργαστές Intel Xeon διαθέτουν έως και 10 πυρήνες που υποστηρίζουν την τεχνολογία Intel® Hyper-Threading, αποδίδοντας μέχρι και 40 τοις εκατό αυξημένες επιδόσεις σε σχέση με τους επεξεργαστές της σειράς Intel Xeon 7500. Παράλληλα, χάρη σε μια νέα λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας μειώνεται η ισχύς που καταναλώνουν τα ανενεργά τμήματα του μικροεπεξεργαστή. Κατασκευαστές από ολόκληρο τον κόσμο αναμένεται να αρχίσουν από σήμερα την εμπορική διάθεση περισσότερων από 35 συστημάτων τα οποία βασίζονται στην οικογένεια επεξεργαστών Intel Xeon E7.


Η νέα οικογένεια περιλαμβάνει 18 καινούριους επεξεργαστές, σχεδιασμένους για servers με μητρικές δύο, τεσσάρων και οκτώ sockets, και δυνατότητα επέκτασης έως και τα 256 sockets. Όσον αφορά τις επιδόσεις, οι νέοι επεξεργαστές καταρρίπτουν περισσότερα από δώδεκα παγκόσμια ρεκόρ. Με 40% καλύτερη απόδοση σε προγράμματα επεξεργασίας μεγάλου όγκου δεδομένων, οι νέοι επεξεργαστές βοηθούν να επιτευχθεί μεγαλύτερη ταχύτητα και ακρίβεια σε περιπτώσεις απαιτητικών εφαρμογών, όπως είναι οι εφαρμογές του χώρου της επιστημονικής έρευνας ή των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, όπου η ταχύτητα υπολογισμού έχει ζωτική σημασία. Παράλληλα, σε εφαρμογές εικονικών μηχανών οι επιδόσεις, οι οποίες είναι μέχρι και 25% καλύτερες σε σχέση με τους τωρινούς επεξεργαστές, εξασφαλίζουν στους νέους επεξεργαστές τον τίτλο της καλύτερης απόδοσης της αγοράς για περιβάλλον εικονικών υποδομών.


Οι υπεύθυνοι IT που αναζητούν τρόπους για μεγαλύτερη οικονομία, μπορούν πλέον να αντικαταστήσουν 18 servers διπλού πυρήνα, με έναν και μόνο server που διαθέτει επεξεργαστή Xeon E7. Παράλληλα, για την καλύτερη αντιμετώπιση του αυξανόμενου κόστους της ενέργειας, οι νέοι επεξεργαστές υποστηρίζουν την τεχνολογία Intel® Intelligent Power, η οποία μειώνει δυναμικά την κατανάλωση ενέργειας με βάση το εκάστοτε υπολογιστικό φορτίο, ενώ παράλληλα προσφέρει προηγμένες δυνατότητες διαχείρισης της ισχύος του επεξεργαστή.


Η Intel προσφέρει 10 ειδικές εκδόσεις 10-πυρηνων επεξεργαστών νέας γενιάς, με κορυφαίους τους E7-8870, E7-4870 και E7-2870, οι οποίοι φτάνουν τα 2.4 GHz με TDP (Thermal Design Point) της τάξης των 130 watts. Η Intel παρουσίασε, επίσης, μια έκδοση που συνδυάζει υψηλές επιδόσεις και χαμηλή τάση λειτουργίας, καθώς και μια άλλη που εξασφαλίζει τη βέλτιστη συχνότητα λειτουργίας. Ο 10-πύρηνος low-voltage E7-8867L φτάνει τα 2.13 GHz με TDP της τάξης των 105 watts, ενώ ο 8-πύρηνος frequency-optimized E7-8837 ανεβαίνει στα 2.67 GHz με TDP 130 watts.


Οι πλατφόρμες που χρησιμοποιούν τους νέους επεξεργαστές της οικογένειας Intel Xeon E7 προσθέτουν σε ένα σύστημα four-socket, μνήμη της τάξης των 2 Terabyte. Τα περισσότερα από αυτά τα τσιπ υποστηρίζουν επίσης τις τεχνολογίες Intel® Turbo Boost Technology, Intel Hyper-Threading Technology και Intel® Virtualization Technology (VT), οι οποίες βελτιώνουν αντίστοιχα την απόδοση του συστήματος ανάλογα με τις υπολογιστικές ανάγκες, διευκολύνουν το multitasking, και αυξάνουν την αξιοπιστία και την ευκολία διαχείρισης.


H τεχνολογία Intel Advanced Encryption Standard New Instruction (AES-NI) επιτρέπει την ταχύτατη κρυπτογράφηση / αποκρυπτογράφηση των δεδομένων μιας σειράς εφαρμογών και διαδικασιών, και η τεχνολογία Intel® Trusted Execution Technology (Intel TXT) δημιουργεί κατά την εκκίνηση του server μια ασφαλής πλατφόρμα που προστατεύει τις εφαρμογές από κακόβουλο λογισμικό.


Ο συνδυασμός των δύο τεχνολογιών διασφαλίζει την αξιόπιστη προστασία των εικονικών υποδομών, τόσο κατά την εκκίνηση των εικονικών μηχανών, όσο και κατά τη μεταφορά εφαρμογών ή δεδομένων (migration), καθώς και την καλύτερη απόδοση και την αυξημένη λειτουργικότητα τους.


Ευρεία στήριξη από την Αγορά
Κατασκευαστές υπολογιστών από ολόκληρο τον κόσμο αναμένεται από σήμερα να αρχίσουν να παρουσιάζουν περισσότερες από 35 πλατφόρμες, οι οποίες βασίζονται στην οικογένεια επεξεργαστών Xeon E7. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται οι Bull, Cisco, Cray, Dawning, Dell, Fujitsu, Hitachi, HP, Huawei, IBM, Inspur, Lenovo, NEC, Οracle, PowerLeader, Quanta, SGI, Supermicro, Unisys.


Επίσης, μεγάλος αριθμός εταιρειών επιχειρησιακού λογισμικού, όπως οι IBM, Microsoft, Oracle, Red Hat, SAP AG και VMware υποστηρίζουν πλατφόρμες οι οποίες έχουν βασιστεί στην οικογένεια επεξεργαστών Xeon E7.


Ιδανικοί Server για μικρές επιχειρήσεις
Intel_Xeon E31200Η Intel παρουσίασε επίσης την οικογένεια Intel Xeon E3-1200, με επεξεργαστές εισαγωγικής κατηγορίας ειδικά σχεδιασμένους για servers ώστε να ικανοποιούν, από πλευράς εφαρμογών, τις ιδιαίτερες απαιτήσεις των μικρών επιχειρήσεων, από εργαλεία συνεργασίας έως εφαρμογές αποθήκευσης και δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Με επιδόσεις έως και 30% μεγαλύτερες σε σχέση με τους επεξεργαστές της προηγούμενης γενιάς, τα προϊόντα της οικογένειας Xeon E3-1200 είναι ταχύτερα και προσφέρουν μεγαλύτερη αξιοπιστία από έναν επιτραπέζιο υπολογιστή όπου τρέχουν παρόμοιες εφαρμογές.


Η υποστήριξη της τεχνολογίας Error Correcting Code (ECC) στη μνήμη, διασφαλίζει την αξιοπιστία του συστήματος εμποδίζοντας δυσλειτουργίες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν απώλεια δεδομένων ή downtime, ενώ σε μια περίοδο όπου οι μικρές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν όλο και πιο δύσκολες συνθήκες αναφορικά με την προστασία των δεδομένων τους, οι τεχνολογίες Intel AES-NI και Intel TXT των επεξεργαστών Xeon processor E3-1200 τις βοηθούν να εγγυώνται την ασφάλεια των πολύτιμων επιχειρηματικών τους δεδομένων.


Τιμολογιακή Πολιτική
Οι τιμές των επεξεργαστών Xeon της οικογένειας E7-8800, 4800 και 2800 κυμαίνονται από $774 έως $4.616 ανά 1.000 τεμάχια. Οι τιμές των επεξεργαστών Xeon της οικογένειας E3-1200 κυμαίνονται από $189 έως $612 ανά 1.000 τεμάχια. Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τους νέους επεξεργαστές Intel Xeon, επισκεφτείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση: www.intel.com/xeon.