Η Cisco ανακοίνωσε την πρόθεσή της να εξαγοράσει την ιδιωτική εταιρεία newScale Inc.


CISCO_200Η εταιρεία αυτή αποτελεί κορυφαίο πάροχο στον χώρο των εφαρμογών λογισμικού που προσφέρουν έναν κατάλογο υπηρεσιών και ένα portal αυτοδιαχείρισης, έτσι ώστε οι επιχειρήσεις Πληροφορικής να επιλέγουν και να αναπτύσσουν γρήγορα υπηρεσίες cloud μέσα στην ίδια την επιχείρησή τους. Με έδρα το Σαν Ματέο στην Καλιφόρνια, η newScale δίνει σε εταιρικούς πελάτες και επιχειρήσεις τη δυνατότητα να ξεκινήσουν την προμήθεια των δικών τους συστημάτων και υποδομής, όποτε αυτό είναι αναγκαίο.


«Το cloud computing αποτελεί σημαντική αλλαγή στην εξέλιξη του Internet και, καθώς οι περισσότεροι πελάτες έρχονται στο cloud από παραδοσιακές υποδομές Πληροφορικής, η ανάγκη για γρήγορη, αυτόνομη προμήθεια και αποδοτική διαχείριση αποκτά διαρκώς μεγαλύτερη σημασία», δήλωσε ο Parvesh Sethi, senior vice president της Cisco Services. «Με την εξαγορά της newScale η Cisco θα επιταχύνει την ανάπτυξη των υπηρεσιών cloud μέσω ενός καταλόγου υπηρεσιών και ενός portal αυτοδιαχείρισης που δίνει στους πελάτες τη δυνατότητα να διαχειρίζονται εύκολα την πληροφορική υποδομή τους».


Η στρατηγική της Cisco για το cloud είναι να χρησιμοποιήσει το δίκτυο ως πλατφόρμα για τη δημιουργία και χρήση τόσο του cloud όσο και των υπηρεσιών του. Η newScale θα υλοποιήσει και θα επεκτείνει το υφιστάμενο λογισμικό που προσφέρουν η Cisco και οι συνεργάτες της για τη διαχείριση και αυτοματοποίηση της Πληροφορικής και του cloud. Η Cisco εξακολουθεί να υποστηρίζει την ευελιξία και τη δυνατότητα επιλογής στη διαχείριση, μέσω ενός ευρύτατου οικοσυστήματος συνεργατών, ενώ η newScale παρέχει μία επιπρόσθετη εναλλακτική λύση που η εταιρεία μπορεί να προσφέρει στους συνεργάτες της.


Οι οικονομικοί όροι της συναλλαγής δεν έχουν γίνει γνωστοί ακόμη. Η εξαγορά υπόκειται στους όρους της συμφωνίας και αναμένεται να ολοκληρωθεί το δεύτερο εξάμηνο του οικονομικού έτους 2011 της Cisco. Με το κλείσιμο της εξαγοράς, η ομάδα της newScale θα αναφέρεται στην Cisco Advanced Services.