H Skylogic και η γαλλική εταιρεία παροχής Ίντερνετ, Sat2Way, προχώρησαν στην υπογραφή μιας νέας συμφωνίας.


Skylogic LogoH συμφωνία προβλέπει ότι από τα μέσα του 2011 η ευρυζωνική υπηρεσία νέας γενιάς Tooway™ θα προσφέρεται μέσω του δορυφόρου KA-SAT. Η συγκεκριμένη συμφωνία αποτελεί επέκταση της μακροχρόνιας συνεργασίας των δύο εταιρειών, δεδομένου ότι η Sat2Way παρέχει από τις αρχές του 2008 την υπηρεσία Tooway™ πρώτης γενιάς μέσω των συχνοτήτων της Ka-band που διαθέτει η Eutelsat στο δορυφόρο HOT BIRD™ 6. Με τη νέα συμφωνία, που έχει διάρκεια τεσσάρων ετών και αρχική αξία €4 εκατομμυρίων, η Sat2Way θα μπορεί να προσφέρει μια σειρά από πακέτα Tooway™ με ταχύτητες που φτάνουν έως και τα 10 Mbps.


Η Sat2Way περιμένει ότι Tooway™ δεύτερης γενιάς θα ξεπεράσει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα: κατά τις δύο πρώτες εβδομάδας προπώλησης έγιναν περισσότερες από 3.000 αιτήσεις εγγραφής στην υπηρεσία Tooway™ επόμενης γενιάς μέσω της ιστοσελίδας www.sat2way.fr, γεγονός που υπογραμμίζει το δυναμικό του δορυφορικού Ίντερνετ στη Γαλλία. Σύμφωνα με την τελευταία ανάλυση της εταιρείας αναλύσεων IDATE, περίπου 400.000 οικιακοί καταναλωτές στη Γαλλία, οι οποίοι βρίσκονται κυρίως σε αγροτικές και ημιαστικές περιοχές, δεν έχουν πρόσβαση σε επίγεια δίκτυα τεχνολογίας ADSL.


Η παροχή της υπηρεσίας Tooway™ θα γίνεται μέσω του KA-SAT, του πρωτοποριακού δορυφόρου της Eutelsat, ο οποίος εκτοξεύθηκε με επιτυχία το Δεκέμβριο του 2010. Ο δορυφόρος KA-SAT, με συνολική χωρητικότητα που υπερβαίνει τα 70 Gbps, ανοίγει το δρόμο για μια νέα εποχή δορυφορικών υπηρεσιών, οι οποίες θα μπορούν να προσφέρονται με ανταγωνιστικό κόστος σε οικιακούς και εταιρικούς πελάτες σε ολόκληρη την Ευρώπη και τη λεκάνη της Μεσογείου. Ο KA-SAT βασίζεται στην τεχνολογία αμφίδρομης ασύρματης επικοινωνίας Ka-band spotbeam, η οποία επιτρέπει τη χρήση τερματικού εξοπλισμού χαμηλού κόστους, εξασφαλίζοντας γρήγορη και οικονομική πρόσβαση στο Ίντερνετ μέσω δορυφόρου. Το σύνολο των υποδομών του KA-SAT, ο δορυφόρος και οι οκτώ κύριοι σταθμοί δορυφορικής επικοινωνίας οι οποίοι βρίσκονται εγκατεστημένοι σε διάφορα σημεία της Ευρώπης και συνδέονται μέσω ενός οπτικού δακτυλίου με το Διαδίκτυο, θα τεθούν σε πλήρη εμπορική λειτουργία στα μέσα του 2011.


Ο τερματικός εξοπλισμός που θα πρέπει να προμηθευτούν οι συνδρομητές της υπηρεσίας Tooway™, αποτελείται από ένα δορυφορικό πιάτο μικρής διαμέτρου και ένα μόντεμ το οποίο συνδέεται στο PC μέσω δικτύου Ethernet. Μετά από μια απλή διαδικασία εγκατάστασης, οι συνδρομητές απολαμβάνουν άμεση και συνεχή πρόσβαση στο Ίντερνετ. Παράλληλα, το Tooway™ μπορεί επίσης να συνδυαστεί με υπηρεσίες IP τηλεφωνίας και δορυφορικής τηλεόρασης (Direct-to-Home television).