H Nikon ανακοινώνει την κυκλοφορία του πρώτου στερεοφωνικού μικροφώνου της, του ME-1.


ME-1 side_bΣχεδιασμένο για να ενισχύσει τις δυνατότητες video των φωτογραφικών μηχανών Nikon D-SLR, αυτό το μονοκατευθυντικό μικρόφωνο παρέχει καθαρό, ευκρινή ήχο χωρίς ανεπιθύμητους θορύβους λειτουργίας.


Αποτελεί σημαντική προσθήκη για τον εξοπλισμό κάθε εικονολήπτη καθώς αυξάνει την ποιότητα εγγραφής του ήχου. Έτσι ο ήχος από τη λήψη video που πραγματοποιείται με μια D-SLR είναι εφάμιλλος της εικόνας.


Tο μικρόφωνο ME-1 έχει σχεδιαστεί για τη λήψη στερεοφωνικού ήχου επαγγελματικής ποιότητας σε διάφορες καταστάσεις, βελτιώνει ακόμη περισσότερο τη λειτουργία D-Movie (τη γνωστή λειτουργία video των φωτογραφικών μηχανών D-SLR της Nikon) και αποτελεί μια έξυπνη εναλλακτική λύση στα ενσωματωμένα μικρόφωνα των φωτογραφικών μηχανών.


Κρυστάλλινος στερεοφωνικός ήχος
Το μικρόφωνο ME-1 σχεδιάστηκε ειδικά για τους χρήστες φωτογραφικών μηχανών D-SLR και είναι εξοπλισμένο με μηχανισμό απόσβεσης κραδασμών ο οποίος εξαλείφει τους ανεπιθύμητους θορύβους λειτουργίας που ενδέχεται να προέρχονται από τη λειτουργία αυτόματης εστίασης. Το μικρόφωνο αυτό είναι μίας κατεύθυνσης και παρέχει δυνατότητα στοχευμένης ακριβούς λήψης. Το αφρώδες αντιανέμιο αποτρέπει τις παρεμβολές από το θόρυβο του αέρα ενώ ο διακόπτης φίλτρου αποκοπής χαμηλών συχνοτήτων που διαθέτει παρέχει περαιτέρω έλεγχο του θορύβου από τις χαμηλές συχνότητες. Η ευαισθησία του μικροφώνου μπορεί να προσαρμοστεί επίσης από το μενού της φωτογραφικής μηχανής για έλεγχο του περιβάλλοντος ήχου ή θορύβου.


Καθώς τοποθετείται εύκολα στο πέδιλο της φωτογραφικής μηχανής, το μικρόφωνο ME-1 τροφοδοτείται άνετα από τη φωτογραφική μηχανή ενώ ο έξυπνος εργονομικός σχεδιασμός του σας διευκολύνει κατά τις λήψεις στο χέρι. Χάρη στο μικρό του μέγεθος, επιτρέπει εύκολη πρόσβαση στο σκόπευτρο και περιλαμβάνει ένα βολικό στοπ καλωδίου για να μη σας ενοχλεί.


Για χρήση με όλες τις φωτογραφικές μηχανές Nikon D-SLR και COOLPIX που διαθέτουν υποδοχή 3,5 mm για εξωτερικό μικρόφωνο, το ME-1 παρέχεται με αφρώδες αντιανέμιο και μαλακή θήκη.