Η ομάδα των Χαρτών Google ανακοινώνει ότι από τις 11 Απριλίου θα κυκλοφορούν τα αυτοκίνητά της για να βελτιώσουν το πρόγραμμα.


googleΤα τελευταία χρόνια έχουν προστεθεί φωτογραφίες από τους χρήστες, πολύ καλύτερες οδηγίες μετάβασης από ένα σημείο Α σε ένα σημείο Β και σε ορισμένες χώρες σε συνεργασία με οργανισμούς μεταφορών παρέχονται στους χρήστες πληροφορίες για τραίνα, λεωφορεία αλλά και την κίνηση με ένα κλικ του ποντικιού.


Οι φωτογραφίες οι οποίες συλλέγονται με τα αυτοκίνητα καταγράφουν σωστά δεδομένα για οδούς και πινακίδες σήμανσης, επιβεβαιώνουν τροποποιήσεις στους χάρτες τις οποίες μας υποδεικνύουν οι χρήστες, ενώ καταγράφεται η ακριβής τοποθεσία επιχειρήσεων ούτως ώστε να αποτυπώνονται με μεγαλύτερη ακρίβεια.


Από τις 11 Απριλίου 2011 θα κυκλοφορούν τα ειδικά αυτοκίνητα της Google στους δρόμους της Ελλάδας για να συλλέξουν στοιχεία που θα βοηθήσουν τη βελτίωση στους Χάρτες Google. Υπάρχουν πολλές άλλες ομάδες οι οποίες συλλέγουν δεδομένα χρησιμοποιώντας αυτοκίνητα, για να βελτιώσουν έτσι τους χάρτες τους. Παρότι πρόκειται για τα ίδια αυτοκίνητα που χρησιμοποιούνται και για το Street View, δεν θα λανσαριστεί το Street View στην Ελλάδα και συνεπώς οι εικόνες δεν θα δημοσιευτούν.


Μπορείτε να παρακολουθήσετε το πρόγραμμα των διαδρομών των οχημάτων της Google στη σελίδα maps.google.com/mappingtheworld.