Η γαλλική κυβέρνηση επιβεβαίωσε τις φήμες που έφεραν τον Πρόεδρο Nicolas Sarkozy να έχει πέσει θύμα διαδικτυακής απάτης.

sarkozyHackers κατόρθωσαν να μπουν στον τραπεζικό λογαριασμό του Γάλλου Προέδρου, αποσπώντας χρηματικό ποσό που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, αν και χαρακτηρίστηκε ως “μικροποσό”. Ο Πρόεδρος Sarkozy είχε διαπιστώσει περίεργες κινήσεις σε έναν από τους λογαριασμούς που διατηρεί σε γαλλική τράπεζα και ειδοποίησε τις αρχές.

Η έρευνα αποκάλυψε ότι οι hackers κατάφεραν να παρακάμψουν τα συστήματα ασφαλείας, προχωρώντας σε αρκετές μεταφορές κεφαλαίων.
Ο υπουργός αρμόδιος για θέματα Προστασίας Καταναλωτή Luc Chatel δήλωσε ότι οι ένοχοι θα εντοπιστούν και θα τιμωρηθούν. “Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι τα συστήματα ασφαλείας δεν είναι άτρωτα. Τα έως τώρα κρούσματα είναι αρκετά σπάνια, ώστε να μην έχουμε οργανωθεί σωστά, πλην όμως αρκετά σοβαρά, ώστε να καθιστούν επιτακτική την ανάγκη λήψης μέτρων”, είπε ο κ. Chatel.
Αν και τα ποσά που υπεκλάπησαν δεν είναι ιδιαίτερα υψηλά, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το συμβάν συνιστά σημαντικό πλήγμα στην αξιοπιστία των διαδικτυακών τραπεζικών συναλλαγών.