Η Sony προχώρησε σε αναβολή της κυκλοφορίας στην Ευρώπη του πολυαναμενόμενου videogame για PlayStation 3, LittleBigPlanet, επειδή διαπιστώθηκε ότι περιέχει στοιχεία που ενδέχεται να θίξουν τους μουσουλμάνους.

littlebigplanetΗ Sony ανακοίνωσε πως το LittleBigPlanet θα κυκλοφορήσει, τελικώς, στην αγορά της Ευρώπης στις 3 Νοεμβρίου. Η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός πως ένα τραγούδι από το soundtrack του παιχνιδιού έχει αναφορές στο Κοράνι. Εκτός από την καθυστέρηση κυκλοφορίας του τίτλου στην ευρωπαϊκή αγορά, η Sony ενδέχεται να ανακαλέσει όλα τα αντίτυπα που έχουν ήδη γίνει διαθέσιμα στα διάφορα καταστήματα εκτός Ευρώπης.

“Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αναθεώρησης πριν από την κυκλοφορία του LittleBigPlanet, υπέπεσε στην αντίληψή μας πως ένα από τα background μουσικά κομμάτια που χρησιμοποιούνται στο παιχνίδι -μετά από άδεια δισκογραφικής εταιρείας- περιέχει δύο εκφράσεις που μπορούν να βρεθούν στο Κοράνι. Οι ενέργειές μας για να επανορθώσουμε θα είναι άμεσες και ειλικρινά λυπούμαστε για την όποια αναστάτωση προκάλεσε αυτό το γεγονός” δήλωσε με ανακοίνωσή της η SCEE.

Η εταιρεία άλλωστε, έχει ήδη πικρή εμπειρία από τα θρησκευτικά πάθη που μπορεί να πυροδοτήσουν τα games, καθώς πριν από 18 μήνες αναγκάστηκε να ζητήσει συγνώμη από την Εκκλησία της Αγγλίας διότι ένα από τα παιχνίδια της (Resistance: Fall of Man) περιείχε σκηνές μάχης στον καθεδρικό ναό του Μάντσεστερ.