Με ταχύτητα πέρα από κάθε προσδοκία και προσιτή τιμή που μοιάζει με… πρωταπριλιάτικο ψέμα, το LG Optimus 2X έκανε το ντεμπούτο του.

lg_optimus_2xΤην πρωταπριλιά επέλεξαν οι υπεύθυνοι της LG Electronics Ελλάς για να παρουσιάσουν στους εκπροσώπους του Τύπου το ταχύτερο κινητό που κυκλοφορεί αυτήν τη στιγμή στην αγορά, το LG Optimus 2X. Κεντρικό θέμα του event που πραγματοποιήθηκε στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις Ξιφασκίας στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού ήταν η ταχύτητα, όπως άλλωστε αρμόζει στο πρώτο διπύρηνο κινητό. Η πολυαναμενόμενη πρεμιέρα ξεκίνησε με τον γνωστό ηθοποιό, σεναριογράφο και παρουσιαστή Γιώργο Καπουτζίδη να μοιράζεται μαζί μας τον ενθουσιασμό του για την ταχύτητα του 2X και να μας προϊδεάζει για τη συνέχεια. Την σκυτάλη πήρε ο νέος γενικός διευθυντής του τμήματος κινητής τηλεφωνίας της LG στη χώρα μας, Θανάσης Δόσης, ο οποίος μας παρουσίασε τις εξελίξεις στην αγορά των smartphones, μια κατηγορία που αναμένεται να αποτελέσει την «αιχμή του δόρατος» για κατασκευαστές και παρόχους κινητής τηλεφωνίας στο εξής. Ακολούθησε η παρουσίαση των τεχνικών χαρακτηριστικών του LG Optimus 2X, με τον ταχύτατο επεξεργαστή να αποσπά τη μερίδα του λέοντος από το ενδιαφέρον του κοινού και να ακολουθούν η κάμερα των 8MP αλλά και η έξοδος HDMI για προβολή Full HD περιεχομένου σε τηλεοράσεις.

Από πλευράς Vodafone, η Μαργαρίτα Αρεταίου, σύντομη και περιεκτική, εξέφρασε την πίστη της εταιρείας της στη νέα ναυαρχίδα της LG, καθώς τα καταστήματα της Vodafone είναι αυτά που θα υποδεχθούν πρώτα και σε αποκλειστικότητα για το μήνα Απρίλιο το ταχύτερο Android κινητό που κυκλοφορεί.

Τι μας εντυπωσίασε

Το πανίσχυρο chip NVIDIA Tegra 2 φέρει διπύρηνο επεξεργαστή ARM Cortex-A9 ο οποίος επιτρέπει απρόσκοπτη εκτέλεση πολλαπλών εφαρμογών, αναπαραγωγή 1080p Video σε τηλεόραση μέσω HDMI (το καλώδιο συμπεριλαμβάνεται στη συσκευασία) και ταχύτατη προβολή flash περιεχομένου στο internet. Παράλληλα, η ULP GeForce GPU μετατρέπει το Optimus 2X σε παιχνιδομηχανή, δίνοντάς του τη δυνατότητα να τρέξει απροβλημάτιστα απαιτητικά 3D games. Για το τέλος αφήσαμε την έκπληξη, που ελπίζουμε να μην ήταν το πρωταπριλιάτικο αστείο της LG, εκτιμώμενη τιμή λιανικής στα 499€!


ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Διαστάσεις: 123,9 x 63,2 x 10,9, χιλ.

Βάρος: 139 γρ.

Δίκτυο: GSM 850/900/1800/1900 MHz, HSDPA

Μνήμη: 8GB, επεκτάσιμη μέσω microSD

Οθόνη: TFT αφής, 480×800 pixels, 16 εκατ. χρωμάτων

Κάμερα: 8 MP, LED φλας, geo-tagging, βίντεο στα 720p

Μπαταρία: Li-Ion 1.500 mAh

Χρόνος αναμονής: έως 400 ώρες

Χρόνος ομιλίας: έως 7 ώρες και 50 λεπτά

Επιπλέον χαρ/κα: Bluetooth, USB, Wi-Fi, Android 2.2 αναβαθμίσιμο σύντομα σε 2.3, browser με υποστήριξη flash, GPS, θύρα 3,5 χιλ, multimedia player, επεξεργαστής dual core 1GHz, ραδιόφωνο, Facebook, Twitter

Διαβάστε περισσότερα για το LG Optimus 2X (P990) εδώ.