Η SAP Hellas συνεχίζει τις εκπαιδευτικές της δράσεις, με στόχο την κατάλληλη προετοιμασία των ηγετικών στελεχών του αύριο.


SAP Business OneΗ SAP Hellas ανακοινώνει τη συμμετοχή της στην πρωτοβουλία “Future Leaders” της Hay Group, η οποία υλοποιείται σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας – MBA International). Συγκεκριμένα, η SAP Hellas θα προσφέρει δωρεάν εκπαίδευση πάνω στις κορυφαίες της λύσεις, στους νέους και τις νέες που έχουν κάνει αίτηση συμμετοχής στον πρώτο και το δεύτερο κύκλο του προγράμματος.


Η εκπαίδευση αφορά επιλεγμένες λύσεις business intelligence της οικογενείας προϊόντων SAP BusinessObjects, με στόχο την ενίσχυση της κατάρτισης των συμμετεχόντων σε περιοχές που παρουσιάζουν ζήτηση στην αγορά εργασίας. Έτσι, η SAP Hellas διαθέτει στους συμμετέχοντες εργαλεία και πόρους, μέσω των οποίων μπορούν να εξασκηθούν πρακτικά στην αξιοποίηση λύσεων επιχειρησιακής ευφυΐας, προσφέροντας τους τη δυνατότητα να εξοικειωθούν με τα σύγχρονα τεχνολογικά πρότυπα, να αναπτύξουν τη στρατηγική τους σκέψη και την ικανότητα τους στον τομέα της λήψης αποφάσεων.


Το πρόγραμμα “Future Leaders” της Hay Group απευθύνεται σε μεταπτυχιακούς φοιτητές που θέλουν να διευρύνουν τις γνώσεις τους και να αποκτήσουν επιπλέον εμπειρία, ώστε να προετοιμαστούν καλύτερα για τις ανάγκες της σύγχρονης αγοράς εργασίας. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που συνδυάζει την εκπαίδευση με την κοινωνική προσφορά, έχοντας ως στόχο να ανανεώσει τις τεχνοκρατικές αντιλήψεις και την επιχειρηματικότητα, ώστε να δημιουργηθούν ευρύτερα οφέλη για το κοινωνικό σύνολο. Η πρακτική φύση του εκπαιδευτικού προγράμματος της SAP εναρμονίζεται πλήρως με τους στόχους της πρωτοβουλίας “Future Leaders”, εστιάζοντας στην ανάπτυξη των ικανοτήτων και της ανταγωνιστικότητας των στελεχών που θα παίξουν σημαντικό ρόλο σε διάφορους κλάδους της αγοράς, είτε αξιοποιώντας τη γνώση τους στη διοίκηση επιχειρήσεων, είτε συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της καινοτομίας.


Η συμμετοχή της SAP στην πρωτοβουλία Future Leaders αποτελεί μέρος της δέσμευσης της εταιρείας σε εκπαιδευτικές δράσεις, όπως για παράδειγμα το πρόγραμμα SAP University Alliances. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιείται στην ελληνική αγορά εδώ και περίπου δυο χρόνια, με τη συμμετοχή κορυφαίων ακαδημαϊκών φορέων, όπως το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, το Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το ALBA Graduate Business School. Η εκπαίδευση στις λύσεις της SAP, οι οποίες βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο, προσθέτει επιπλέον αξία στην εκπαίδευση των φοιτητών, εφοδιάζοντας τους με προσόντα που θα τους βοηθήσουν να ανταποκριθούν καλύτερα στις απαιτήσεις του σύγχρονου επιχειρηματικού περιβάλλοντος.