Η Cisco πρωτοπορεί στο Datacenter, απλοποιώντας και επιταχύνοντας το virtualization για Cloud-Ready αρχιτεκτονικές.


Cisco_Nexus_SΗ Cisco ανακοίνωσε τεχνολογικές καινοτομίες σε όλη τη σειρά προϊόντων Data Center Business Advantage, συμπεριλαμβανομένων των οικογενειών Cisco Nexus 7000, Nexus 5000 και Nexus 3000, μίας νέας πλατφόρμας με πολύ χαμηλό χρόνο αναμονής (latency), των MDS storage switches, του Unified Computing System™, του Data Center Network Manager (DCNM) και του NX-OS, του ολοκληρωμένου λειτουργικού συστήματος που καλύπτει όλη την σειρά Cisco datacenter.


Με τις καινοτομίες αυτές η Cisco εξακολουθεί να ενσωματώνει υπηρεσίες Unified Fabric, Unified Computing, και Unified Network σε ένα ολοκληρωμένο data center fabric, σχεδιασμένο ειδικά ώστε να είναι απλό, ασφαλές και επεκτάσιμο, με στόχο να προσφέρει οποιαδήποτε εφαρμογή σε οποιαδήποτε τοποθεσία μέσα στο κέντρο δεδομένων, μεταξύ διαφόρων κέντρων δεδομένων ή στο cloud.


Το Cisco data center fabric προσφέρει διαχείριση ενοποιημένου δικτύου καθώς και την ευελιξία της “μίας και μόνο σύνδεσης” από τον server στο σύστημα αποθήκευσης τόσο για το φυσικό όσο και για το εικονικό περιβάλλον.


Unified Fabric
Με τη δυνατότητα Unified Port (UP) σε όλες τις θύρες για switches κέντρων δεδομένων με 48 και 96 θύρες, οι IT managers μπορούν να ορίσουν οποιαδήποτε θύρα να είναι 1Gb Ethernet, 10Gb Ethernet, Fibre Channel (2/4/8 Gb) ή FCoE, απλοποιώντας τη διάταξη και προσφέροντας μέγιστη ευελιξία για τις ανάγκες κέντρων δεδομένων. Τα συγκεκριμένα switches υποστηρίζουν Layer 2/3, προσφέρουν υποστήριξη για IEEE 802.1Qbh και είναι FabricPath-ready.


Το νέο Cisco Nexus 3000 Series Switch προσφέρει τον μικρότερο χρόνο αναμονής στην αγορά (λιγότερο από 1 usec από θύρα σε θύρα), σε ένα υψηλής πυκνότητας 10Gb Ethernet switch για συγκεκριμένες αγορές, όπως οι εμπορικές εφαρμογές υψηλής συχνότητας, όπου ο χαμηλός χρόνος αναμονής είναι βασική προϋπόθεση. Το one-rack-unit switch υποστηρίζει Layer 2/3 wire-rate switching καθώς και μία ευρεία γκάμα πρωτοκόλλων δρομολόγησης μέσα στο λειτουργικό σύστημα NX-OS.


H τεχνολογία Cisco fabric extender (FEX), δίνει στους πελάτες τη δυνατότητα να δημιουργήσουν ένα και μοναδικό τμηματικό fabric που επεκτείνεται από τα Cisco Nexus switches στους Cisco Unified Computing System servers, σε adapters και σε virtual machines. Η ευελιξία σχεδιασμού, η μειωμένη υποδομή καλωδίωσης και η απλοποιημένη διαχείριση έχουν ως αποτέλεσμα εξοικονόμηση, σε εξοπλισμό και λειτουργικούς πόρους, έως και 50% για περισσότερους από 5.000 πελάτες που υλοποίησαν την αρχιτεκτονική Cisco FEX. H Cisco παρουσιάζει τρεις προσθήκες στην γκάμα του fabric, βασιζόμενες όλες στο πρότυπο IEEE 802.1Qbh: τα Adapter FEX, VM-FEX και FEX Support για Nexus 7000.


Το Adapter FEX προσφέρει έξυπνη τμηματοποίηση της ευρυζωνικότητας για την καλύτερη χρήση των υφιστάμενων πόρων Network Interface Card που είναι διαθέσιμοι σε όλες τις εφαρμογές. Το Adapter FEX προσφέρει ασφαλή και με δυνατότητα αναβάθμισης παρακολούθηση και διαχείριση δικτύου για server IO, με τη χρήση του μοναδικού σημείου διαχείρισης που προσφέρει το «μητρικό» Nexus access layer switch.


Προσφέροντας switching για τη διακίνηση της virtual machine στο hardware, η Cisco δίνει στους IT managers τη δυνατότητα να ενοποιήσουν το εικονικό και το φυσικό επίπεδο πρόσβασης και να επιτύχουν μεγαλύτερη απόδοση. Με το VM-FEX, το «μητρικό» Nexus access layer switch προσφέρει ένα και μοναδικό σημείο διαχείρισης για το fabric μέχρι και τις virtual machines.


Η υποστήριξη FEX σε Nexus 7000 με το Nexus 2232PP αποτελεί την υψηλότερης πυκνότητας λύση 10Gb Ethernet του κλάδου για top-of-rack ανάπτυξη, προσφέροντας ένα και μοναδικό σημείο διαχείρισης για έως και 1.500 θύρες ανά chassis.


H Cisco παρουσιάζει ολοκληρωμένη ενοποίηση κέντρου δεδομένων, από τον server μέχρι το σύστημα αποθήκευσης, προσφέροντας νέα δυνατότητα director-class, multi-hop Fibre Channel over Ethernet (FCoE) για την Nexus 7000 data center switch πλατφόρμα και την MDS 9500 storage switching πλατφόρμα, γεγονός που προσθέτει στην υφιστάμενη λειτουργία FCoE της Nexus 5000 switch πλατφόρμας. Με την ευρύτερη στον κλάδο γκάμα FCoE switches, βασιζόμενων σε πρότυπα, η Cisco προσφέρει υποστήριξη Unified Fabric τόσο σε layers πρόσβασης όσο και σε layers βασικού δικτύου, υποστηρίζοντας τη διακίνηση στο σύστημα αποθήκευσης (Fibre Channel, FCoE, iSCSI και NAS) μέσω απλοποιημένης υποδομής που βασίζεται σε loss-less 10-Gigabit Ethernet.


Το Nexus 7000 διαθέτει την πιο ολοκληρωμένη ενοποίηση δικτύου και σετ χαρακτηριστικών virtualization του κλάδου, υποστηρίζοντας τόσο multiprotocol label switching (MPLS) για layer 3 VPN, ώστε να προσφέρει ασφαλή, cloud-ready υποδομή δικτύου, όσο και το πρώτο στον κλάδο Location/ID Separation Protocol (LISP). Το LISP είναι μία πρωτοποριακή IP routing αρχιτεκτονική με την υποστήριξη της Cisco. Οι IT managers μπορούν να αξιοποιήσουν το LISP ώστε να προσφέρουν πολύ ευέλικτα δίκτυα για φορητότητα φόρτου εργασίας, υποστήριξη cloud, μετάβαση στο IPV6 και χρήση από πολλαπλά συστήματα με δυνατότητα αναβάθμισης.


Αναβαθμίσεις Cisco Data Center
Πολλά νέα χαρακτηριστικά και προϊόντα βελτιώνουν τη σειρά προϊόντων της Cisco για κέντρα δεδομένων, ενώ παράλληλα διατηρούν την προστασία επένδυσης για την υφιστάμενη υποδομή. Οι προσθήκες στην Catalyst 6500 series περιλαμβάνουν ένα νέο ACE-30 module, για δυναμική αναβάθμιση φόρτου εργασίας με Overlay Transport Virtualization, το οποίο προσφέρει 54% μεγαλύτερη απόδοση για παροχή εφαρμογών, ένα νέο ES-40 module με απόδοση 40 Gigabit line-rate για υψηλή απόδοση Data Center Interconnect, καθώς και ένα νέο ASA Service module που διαθέτει ενσωματωμένο firewall και υπηρεσίες ασφάλειας.


Η νέα υπηρεσία MDS 9000 Storage Media Encryption fabric προσφέρει ασφαλή κρυπτογράφηση μέσων για δίσκους καθώς και για ταινίες, ώστε να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις ασφάλειας για ρυθμιστική συμβατότητα, και δεν απαιτεί αναδιάταξη SAN.


Το Nexus 1010 προσφέρει μία πλατφόρμα εφαρμογών που βασίζεται σε NX-OS για τη φιλοξενία εικονικών υπηρεσιών. Η πλατφόρμα αυτή υποστηρίζει δύο επιπρόσθετες υπηρεσίες: το Cisco Virtual Security Gateway (VSG), το οποίο προσφέρει τμηματοποίηση επιπέδου VM σε ένα εικονικό κέντρο δεδομένων με πολλαπλούς χρήστες, καθώς και το Cisco Data Center Network Management Center (DCNM).


Η Cisco Unified Computing System Portfolio διαθέτει τώρα εννέα παράγοντες
Ο νέος Cisco Unified Computing System C260 M2 Rack-Mount Server αποτελεί ιδανική λύση για ζωτικής σημασίας, υψηλής απόδοσης εφαρμογές και προσφέρει Cisco Extended Memory Technology η οποία διπλασιάζει τη χωρητικότητα της μνήμης των παραδοσιακών 2-socket servers. Εξάλλου, η Cisco ανακοίνωσε επίσης νέες εκδόσεις των Unified Computing System B230 M2, B440 M2 και C460 που προσφέρουν βελτιωμένη απόδοση virtualization και μειωμένο χρόνο αναμονής, βάσει της επόμενης γενιάς server platform που βασίζεται σε επεξεργαστή Intel® Xeon®, με την κωδική ονομασία Westmere EX.


Ολοκληρωμένη Διαχείριση
Ο νέος Data Center Network Manager (DCNM) της Cisco δίνει στις ομάδες SAN, LAN και server τη δυνατότητα να διαχειριστούν ενιαία τα ενοποιημένα, ολοκληρωμένα δίκτυα κέντρων δεδομένων με έως και 150.000 θύρες και προσφέρει ενοποίηση με το VMware vCenter για παροχή, απόδοση και αντιμετώπιση προβλημάτων.


Ειδικά σχεδιασμένο για τη μετάβαση σε περιβάλλον cloud, το λειτουργικό σύστημα κέντρων δεδομένων NX-OS προσφέρει μεγάλη διαθεσιμότητα, υποστηρίζει ένα ενιαίο data center fabric, προάγει το virtualization, απλοποιεί τις λειτουργίες και προσφέρει μία πλατφόρμα για καινοτομία, ενώ παράλληλα προστατεύει τις υφιστάμενες επενδύσεις της τεχνολογίας.