H Alcatel-Lucent βοηθά την China Mobile στην ανάπτυξη του μεγαλύτερου ολοκληρωμένου πιλοτικού δικτύου 4G TD-LTE.


Alcatel-Lucent logo

Alcatel-Lucent logo

Η Alcatel-Lucent ανακοίνωσε ότι η κινεζική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας China Mobile την επέλεξε να συμμετάσχει στο μεγαλύτερο πιλοτικό δίκτυο τέταρτης γενιάς 4G TD-LTE του κόσμου, το οποίο θα εγκατασταθεί στην Κίνα. Η επιλογή έγινε μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση των δοκιμών ανάμεσα σε εξοπλισμό διαφόρων κατασκευαστών (ΙΟΤ), οι οποίες είχαν ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2010, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του υπουργείου Βιομηχανίας και Πληροφοριών της Κίνας (ΜΙΙΤ) και της China Mobile.


Η Alcatel-Lucent Shanghai Bell, επικεφαλής του ομίλου Alcatel-Lucent στην Κίνα, είναι μια από τις πρώτες εταιρείες που ολοκλήρωσαν με επιτυχία το βασικό αυτό στάδιο των δοκιμών και προχωρά στην εγκατάσταση ενός ολοκληρωμένου (end-to-end) δικτύου LTE στην πόλη της Σαγκάης, το οποίο θα αποτελεί τμήμα του πιλοτικού δικτύου της China Mobile που θα χρησιμοποιηθεί για την εκτεταμένη δοκιμή της τεχνολογίας 4G TD-LTE.


Το πιλοτικό δίκτυο TD-LTE καλύπτει 6 μεγάλες κινεζικές πόλεις, και συγκεκριμένα τη Σαγκάη, το Χάνγκζου, τη Νάντζινγκ, το Γουάνγκζου, το Σέντσεν και τη Ζιαμέν, ενώ στη λίστα προστέθηκε πρόσφατα και το Πεκίνο. Στο πλαίσιο της ευρείας αυτής δοκιμής της τεχνολογίας τέταρτης γενιάς η China Mobile θα μπορεί να προσφέρει στους συνδρομητές της κινητές ευρυζωνικές υπηρεσίες υψηλής ταχύτητας, όπως αναπαραγωγή βίντεο υψηλής ανάλυσης, 3D gaming, μεταφορά αρχείων (FTP) και Ίντερνετ υψηλής ταχύτητας. Επίσης, θα δώσει τη δυνατότητα δοκιμών σε νέες βιομηχανίες που συμμετέχουν στην ανάπτυξη εφαρμογών LTE, όπως η αυτοκινητοβιομηχανία και άλλοι κλάδοι από το οικοσύστημα του πρωτοποριακού πρόγραμμα ng Connect, το οποίο εγκαινίασε η Alcatel-Lucent πριν από δύο χρόνια.


Οι δοκιμές, οι οποίες έγιναν στις συχνοτικές περιοχές των 2.3GHz και 2.6GHz και αφορούσαν κάλυψη εντός και εκτός κτιρίων, βασίστηκαν στην κορυφαία εμπειρία της Alcatel-Lucent γύρω από την τεχνολογία LTE, ώστε να χρησιμοποιηθεί μια ολοκληρωμένη λύση στην οποία περιλαμβάνονταν σταθμοί βάσης LTE (eNodeBs), και δίκτυο μεταγωγής (Evolved Packet Core – EPC). Η λύση της Alcatel-Lucent πέρασε με επιτυχία τις δοκιμές ΙΟΤ με τερματικά δύο μεγάλων κατασκευαστών.


Η Alcatel-Lucent αποτελεί βασικό συνεργάτη της China Mobile στα προγράμματα TD-LTE και την εξέλιξη των ασύρματων δικτύων επόμενης γενιάς. Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Έκθεσης 2010 στη Σαγκάη, η Alcatel-Lucent συνεργάστηκε με την China Mobile για τη δημιουργία του πρώτου μεγάλης κλίμακας πιλοτικού δικτύου TD-LTE, το οποίο προσέφερε προηγμένες υπηρεσίες κινητών επικοινωνιών, όπως μεταξύ άλλων, το Ίντερνετ πολύ υψηλής ταχύτητας και η ψηφιακή τηλεόραση υψηλής ανάλυσης (HDTV).


Πιο πρόσφατα, στο συνέδριο Mobile World Congress, η Alcatel-Lucent και η China Mobile συνεργάστηκαν με την Audi, και παρουσίασαν μια σειρά από πολύ ενδιαφέρουσες εφαρμογές ειδικά σχεδιασμένες για χρήση σε αυτοκίνητα, οι οποίες λειτούργησαν χωρίς πρόβλημα μέσω ενός δικτύου το οποίο συνδύαζε τις τεχνολογίες TDD και FDD, ώστε να εξασφαλίζεται καθολική κάλυψη και να είναι εφικτή η δημιουργία ενός κοινού περιβάλλοντος LTE που καλύπτει και τα δύο modes.


Η Alcatel-Lucent και η China Mobile συνεργάζονται για την ανάπτυξη ενός δικτύου radio επόμενης γενιάς με βάση το πρωτοποριακό lightRadio της Alcatel-Lucent, μια καινοτόμο τεχνολογία που βοηθά τα ασύρματα δίκτυα να προετοιμαστούν ώστε να ανταπεξέλθουν στην εκρηκτική αύξηση της ζήτησης για ευρυζωνικές ασύρματες επικοινωνίες, και ταυτόχρονα κάνει τα δίκτυα πιο φιλικά προς το περιβάλλον.


Μέχρι στιγμής 12 πάροχοι, μεταξύ των οποίων δύο από τους μεγαλύτερους στον κόσμο, έχουν επιλέξει την Alcatel-Lucent για την ανάπτυξη εμπορικών δικτύων τέταρτης γενιάς, ενώ παράλληλα η εταιρεία εμπλέκεται σε περισσότερες από 60 δοκιμές σε ολόκληρο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και 13 πιλοτικά LTE TDD σε επτά χώρες, γεγονός που εδραιώνει την ισχυρή ηγετική θέση της Alcatel-Lucent στην τεχνολογία LTE.