Η Intel παρουσιάζει τις μνήμες SSD τρίτης γενιάς τη σειρά Intel Solid State Drive 320.


PVR-Install-upΗ Intel Corporation παρουσίασε τη νέα σειρά Intel® Solid-State Drive 320 Series (Intel® SSD 320 Series). Βασισμένη στην τεχνολογία των 25-νανόμετρων (nm), την κορυφαία της αγοράς, η πολυαναμενόμενη τρίτη γενιά μνήμης NAND flash, Intel SSD 320, παραλαμβάνει τη σκυτάλη των υψηλών επιδόσεων από τη σειρά Intel® X25-M SATA SSD, την οποία και αντικαθιστά. Με ακόμη καλύτερη απόδοση και αρχιτεκτονική που εξασφαλίζει μοναδική αξιοπιστία, η νέα σειρά Intel SSD 320 περιλαμβάνει νέες εκδόσεις με μεγαλύτερη χωρητικότητα, ενώ παράλληλα αξιοποιεί την τεχνολογία 25nm για να πετύχει χαμηλότερο κόστος παραγωγής και τιμές έως και 30 τοις εκατό μικρότερες από εκείνες της τρέχουσας σειράς.


Οι μνήμες Intel SSD 320 αποτελούν την επόμενη γενιά SSD της Intel που προορίζεται για χρήση σε υπολογιστές τύπου desktop και notebook. Απευθύνονται στους απλούς χρήστες, στις επιχειρήσεις αλλά και τους ενθουσιώδεις οπαδούς της τεχνολογίας που θα ήθελαν να δουν την απόδοση του υπολογιστή τους να αυξάνεται ουσιαστικά, σε σύγκριση με τους παραδοσιακούς μηχανικούς σκληρούς δίσκους HDDs. Τα SSD είναι πιο ανθεκτικά, χρησιμοποιούν λιγότερη ισχύ, και σε αντίθεση με τους σκληρούς HDD, κάνουν πιο γρήγορες τις διαδικασίες, όπως είναι η εκκίνηση του λειτουργικού και το άνοιγμα μεγάλων αρχείων ή αγαπημένων εφαρμογών.


Η σειρά Intel SSD 320 περιλαμβάνει εκδόσεις των 40 gigabyte (GB), 80GB, 120GB, και 160GB, καθώς και νέα μοντέλα με μεγαλύτερη χωρητικότητα (300GB και 600GB). Όλες οι εκδόσεις διαθέτουν interface SATA II στα 3gbps, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα PC τεχνολογίας SATA II τα οποία υπολογίζονται σε περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο σε ολόκληρο τον κόσμο.


Συνεχίζοντας να προσφέρουν υψηλή ταχύτητα ανάγνωσης /εγγραφής δεδομένων, η οποία επηρεάζει άμεσα την αίσθηση που αποκομίζει ο χρήστης από τον υπολογιστή του καθημερινά, οι μνήμες Intel SSD 320 υποστηρίζουν στα μεγαλύτερα μοντέλα μέχρι και 39.500 και 23.000 λειτουργίες input/output το δευτερόλεπτο (IOPS), κατά την τυχαία ανάγνωση και εγγραφή, αντίστοιχα.


Επίσης, η εταιρεία κατάφερε να αυξήσει την ταχύτητα σειριακής εγγραφής στα 220 MB/s, υπερδιπλάσια σε σύγκριση με τα SSD δεύτερης γενιάς, ενώ παράλληλα διατήρησε μια από τις υψηλότερες ταχύτητες σειριακής ανάγνωσης, η οποία φτάνει έως και τα 270 MB/s. Το γεγονός αυτό βελτιώνει εντυπωσιακά τη δυνατότητα των χρηστών να τρέχουν παράλληλα πολλές εφαρμογές (multitasking).


Για παράδειγμα, ο χρήστης μπορεί εύκολα να ακούει μουσική ή να κατεβάζει ένα βίντεο ταυτόχρονα με την επεξεργασία ενός κειμένου, χωρίς να αντιλαμβάνεται κάποια επιβράδυνση στο σύστημα. Διαθέτοντας ήδη μερικά από τα πιο σταθερά SSD της αγοράς, η Intel με τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό της τρίτης γενιάς συνεχίζει να ανεβάζει τον πήχυ όσον αφορά την αξιοπιστία. Χρησιμοποιώντας firmware και controller δικής της τεχνολογίας, η εταιρεία αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι όλοι οι δίσκοι solid-state drives δεν είναι ίδιοι. Σε αυτό το πλαίσιο, η Intel αξιοποιεί με έξυπνο τρόπο την ελεύθερη χωρητικότητα ενός SSD, εγκαθιστώντας πρόσθετες λειτουργίες εφεδρείας που αυξάνουν την προστασία των δεομένων ακόμη και σε περίπτωση απότομης διακοπής ρεύματος. Επίσης, κάθε δίσκος ενσωματώνει ειδικές ρουτίνες κρυπτογράφησης (128-bit Advanced Encryption Standard), ώστε να προστατεύονται τα προσωπικά δεδομένα του χρήστη σε περιπτώσεις κλοπής ή απώλειας του υπολογιστή του.


SSD+320+Retail+boxSSΈνα ακόμη όφελος που θα έχουν όσοι προμηθευτούν τα SSD της Intel είναι το Intel® SSD Toolbox με τον Intel SSD Optimizer, μια δωρεάν εφαρμογή που προσφέρει στους χρήστες των Microsoft Windows ένα ισχυρό πακέτο διαγνωστικών εργαλείων και εφαρμογών διαχείρισης, τα οποία βοηθούν τους χρήστες να κρατούν την υγεία και τις επιδόσεις των SSD drives όπως ήταν όταν βγήκαν για πρώτη φορά από το κουτί τους. Για να διευκολύνονται στη διαδικασία εγκατάστασης, όλοι οι χρήστες των Intel SSD μπορούν να κατεβάσουν χωρίς χρέωση το λογισμικό Intel® Data Migration Software, το οποίο τους βοηθά να μεταφέρουν το σύνολο των δεδομένων ενός άλλου δίσκου (SSD ή HDD) σε ένα καινούριο Intel SSD.


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν τα SSDs της Intel από διάφορες εταιρείες λιανικής όπως το Best Buy, το Fry’s Electronics ή άλλες αντίστοιχες εταιρείες σε ολόκληρο τον κόσμο, ή από ηλεκτρονικά καταστήματα όπως το Newegg.com και το Amazon.com. Περισσότερες πληροφορίες για τα SSDs της Intel μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση www.intel.com/go/ssd