Η Intracom Telecom υπέγραψε δύο νέες συμβάσεις 60 εκατομμυρίων δολαρίων με την MTS στη Ρωσία.


intracom-telecomH Intracom Telecom, μέλος της SITRONICS, ανακοίνωσε την υπογραφή δύο νέων ισόποσων συμβολαίων, συνολικής αξίας 60 εκατομμυρίων δολαρίων με την MTS Ρωσίας, το μεγαλύτερο πάροχο κινητής τηλεφωνίας της χώρας. Το πρώτο συμβόλαιο αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση της πλατφόρμας μικροκυματικών συστημάτων υψηλής χωρητικότητας τεχνολογίας Ethernet, OmniBAS, και των ραδιοσυστημάτων INTRALINK. Το δεύτερο συμβόλαιο αφορά στην κατασκευή του νέας γενιάς δικτύου κινητής τηλεφωνίας της MTS χρησιμοποιώντας εξοπλισμό από την Tellabs.


Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της πρώτης σύμβασης η Intracom Telecom θα προμηθεύσει για πρώτη φορά στο δίκτυο της MTS την επόμενης γενιάς packet radio all-IP πλατφόρμα της υλοποιώντας τη στρατηγική του παρόχου για σταδιακή και ομαλή μεταγωγή προς δίκτυα all-IP. Ενσωματώνοντας αποτελεσματικούς μηχανισμούς διαχείρισης της συνδρομητικής κίνησης IP καθώς και εξελιγμένες τεχνικές εκμετάλλευσης του διαθέσιμου ραδιοφάσματος, το OmniBAS απευθύνεται στους πλέον απαιτητικούς παρόχους που επιθυμούν μετάβαση σε τεχνολογίες 4G/LTE και εγγυάται υψηλού επιπέδου υπηρεσίες με κορυφαία διαθεσιμότητα δικτύου. Παράλληλα, διευκολύνει την παροχή νέων υπηρεσιών και την αύξηση της υπάρχουσας συνδρομητικής βάσης με τον πλέον οικονομικό τρόπο.


Στο πλαίσιο της δεύτερης σύμβασης η Intracom Telecom, μέσω της θυγατρικής της στη Ρωσία, Intracom Svyaz, θα αναλάβει την προμήθεια, εγκατάσταση και την παροχή τεχνικών υπηρεσιών υποστήριξης για την ανάπτυξη του δικτύου Mobile Backhaul της MTS χρησιμοποιώντας διακομιστές (routers) της σειράς Tellabs 8600. Η Intracom Telecom σε συνεργασία με την Tellabs έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς εκτεταμένες δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες στο δίκτυο της MTS αποδεικνύοντας τα πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης προσφερόμενης λύσης.