Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε, για ακόμη μία χρονιά, η ετήσια εκδήλωση συνεργατών της Microsoft Ελλάς.


microsoft synedrio synergatwn 2011Kατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε το νέο Πρόγραμμα Συνεργατών της εταιρίας, καθώς και τα οφέλη που απορρέουν από την υιοθέτηση βασικών επιχειρηματικών της λύσεων. Η εκδήλωση έλαβε χώρα την Τετάρτη 23 Μαρτίου, στο ξενοδοχείο Athens Hilton, με τη συμμετοχή άνω των 250 στελεχών, από εταιρίες πληροφορικής και νέων τεχνολογιών, που ανήκουν στο δίκτυο συνεργατών της Microsoft Ελλάς. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά μέσω live streaming, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους τους ενδιαφερόμενους να παρακολούθησαν online τις παρουσιάσεις και συζητήσεις, που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο αυτής.


ernst synergates microsoftΚατά την έναρξη της εκδήλωσης, το κοινό υποδέχθηκαν ο κ. Ernst-Jan Stigter, Διευθύνων Σύμβουλος, και η κα Δήμητρα Ντάρδα, Director, Small & Midmarket Solutions & Partners, της Microsoft Ελλάς, παρουσιάζοντας «Το Όραμα και τη Στρατηγική της Microsoft Ελλάς στη νέα οικονομική πραγματικότητα». Τις εναρκτήριες ομιλίες ακολούθησε η παρουσίαση του νέου Προγράμματος Συνεργατών της Microsoft από τον κ. Γιώργο Βρέλλο, Partner Strategy & Program Lead και τη κα Ελένη Ραχανιώτου, Solutions Partners Manager της Microsoft Ελλάς.


Στη συνέχεια της εκδήλωσης, στελέχη της Microsoft Ελλάς παρουσίασαν βασικές επιχειρηματικές λύσεις της εταιρίας, ενώ, ακόμα, αναφέρθηκαν στα πολλαπλά πλεονεκτήματα που αποφέρει η επένδυση στο cloud computing. Παράλληλα, μέσα από Case Studies συνεργατών της εταιρίας, οι παραβρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν αναφορικά με την εφαρμογή και βέλτιστη αξιοποίηση των λύσεων της Microsoft εντός των επιχειρήσεων.


Ειδικότερα, στην πρώτη θεματική ενότητα της εκδήλωσης με θέμα «Virtualization 360o: Αξιοποιείστε στο μέγιστο την IT υποδομή των πελατών σας και το Cloud Computing», στελέχη της Microsoft Ελλάς αναφέρθηκαν στις λύσεις της Microsoft, οι οποίες βασίζονται στις τεχνολογίες του virtualization και του cloud computing. Την παρουσίαση της Microsoft πλαισίωσαν τα case studies των εταιριών Interworks και Softone, τα οποία κατέδειξαν ότι οι πρωτοποριακές αυτές λύσεις ενισχύουν την προσπάθεια των σύγχρονων επιχειρήσεων να αξιοποιήσουν στο μέγιστο την ισχύ των πληροφοριακών τους συστημάτων, εξασφαλίζοντας ευελιξία, εξοικονόμηση πόρων και μείωση του λειτουργικού τους κόστους.


Η δεύτερη θεματική ενότητα έφερε τον τίτλο «Business Productivity: Συντονιστείτε με τις επιχειρηματικές ανάγκες των πελατών σας & εκμεταλλευτείτε νέες δυνατότητες» και εστίασε στην αύξηση της επιχειρηματικής παραγωγικότητας, μέσα από την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών. Στο πλαίσιο αυτό, παρουσιάστηκαν λύσεις της Microsoft που επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να επιτυγχάνουν ευκολότερα τους στόχους τους για ενισχυμένη αποτελεσματικότητα. Η συγκεκριμένη ενότητα ολοκληρώθηκε με case studies, τα οποία παρουσίασαν διαδοχικά εκπρόσωποι των εταιριών IQ Solutions και Vodafone, σχετικά με τη χρήση της πρωτοποριακής πλατφόρμας επικοινωνίας Lync και των Microsoft Online Services.


Η επόμενη θεματική ενότητα επικεντρώθηκε στις «Ευκαιρίες Ανάπτυξης με το Microsoft Dynamics CRM και CRM Online». Κατά τη διάρκεια αυτής, οι συνεργάτες της Microsoft Ελλάς είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν σχετικά με τα κυριότερα χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα του Microsoft CRM, ενώ παράλληλα παρακολούθησαν τρόπους με τους οποίους η εν λόγω επιχειρηματική λύση της Microsoft αναβαθμίζει τις υπηρεσίες που παρέχουν στους πελάτες τους. Στη συγκεκριμένη ενότητα φιλοξενήθηκε το case study της Data Communication, το οποίο ανέδειξε το Microsoft CRΜ ως πολύτιμο εργαλείο για τις επιχειρήσεις.


Η εκδήλωση συνεργατών της Microsoft Ελλάς ολοκληρώθηκε με την ενότητα «OEM και Τεχνολογία: Ενημέρωση Συνεργατών στις Τελευταίες Εξελίξεις». Στην ενότητα αυτή παρουσιάστηκαν οι σύγχρονες τάσεις όσον αφορά στην κατασκευή υπολογιστών και, παράλληλα, διατυπώθηκαν απόψεις σχετικά με τις επερχόμενες εξελίξεις, οι οποίες πρόκειται να απασχολήσουν τον κλάδο της πληροφορικής στο άμεσο μέλλον.


Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν οι εταιρίες πληροφορικής Enet Solutions-Logicom, Oktabit AE και Infoquest Technologies.