Ένας διόλου ευκαταφρόνητος αριθμός χρηστών έσπευσε να κατεβάσει τη νεότερη έκδοση του browser της Mozilla.


firefox4Η έκδοση 4 είναι διαθέσιμη για όλα τα μεγάλα λειτουργικά: για Windows (από την έκδοση XP και πάνω), για το OS X της Apple και Linux. Είναι επίσης διαθέσιμη σε 75 διαφορετικές γλώσσες, μεταξύ τους και τα ελληνικά. Είναι ακόμα διαθέσιμη για κινητά Android και Nokia. Οι προγραμματιστές της Mozilla έστησαν ένα εντυπωσιακό μετρητή των κατεβασμάτων που αυξάνονται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς και τον οποίο μπορείτε να δείτε και εσείς στο http://glow.mozilla.org/.


O Firefox 4 έχει νέο περιβάλλον εργασίας που δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να μαζεύουν και να οργανώνουν σε ομάδες τις καρτέλες που τους ενδιαφέρουν. Οι χρήστες μπορούν ακόμη «καρφιτσώνουν» καρτέλες με σελίδες που χρησιμοποιούν συχνά, όπως το email και να τις κρατούν ανοιχτές σαν «app tabs». Ο Firefox διαθέτει ταχύτερη μηχανή Javascript και υποστηρίζει πλήρως το πρότυπο HTML5.


O browser προσφέρει δυνατότητα συγχρονισμού ρυθμίσεων όπως οι αγαπημένες σελίδες, οι κωδικοί, το ιστορικό ανάμεσα σε διαφορετικά μηχανήματα με τρόπο ασφαλή και γρήγορο. Υπάρχει πλέον και η δυνατότητα ο χρήστης να απενεργοποιεί την κατακράτηση δεδομένων από ιστοσελίδες.


Μπορείτε να κατεβάσετε τη νέα έκδοση του δημοφιλούς browser από το http://www.mozilla.com/el/firefox/