Η Germanwings ενισχύει την διανομή μέσα από τα ταξιδιωτικά γραφεία με μια μοναδική λύση της Amadeus.


GermanwingsΗ λύση της Amadeus επιτρέπει στην Germanwings να χρησιμοποιεί υπηρεσίες e-ticketing και να διασυνδεθεί με την Lufthansa, αλλά χωρίς τις πολύπλοκες διαδικασίες τιμολόγησης, των συμβολαίων BSP και των υπηρεσιών που συνδέονται συνήθως με την έκδοση εισιτηρίων


Όλα τα ταξιδιωτικά γραφεία που χρησιμοποιούν συστήματα της Amadeus μπορούν πλέον να πραγματοποιούν κρατήσεις, να εκδίδουν εισιτήρια και να εξυπηρετούν για πτήσεις της Germanwings και για συνδυαστικά δρομολόγια Lufthansa-Germanwings.
H διευρυμένη διανομή ταξιδιωτικών γραφείων, καθώς επίσης και οι πιό ευέλικτες επιλογές θα επιτρέψουν στην Germanwings να στοχεύσει σε κρατήσεις υψηλής απόδοσης.


Η Amadeus και η Germanwings ανακοίνωσαν την παρουσίαση μιας νέας λύσης διανομής που θα επιτρέψει στην εταιρεία να προσφέρει στα ταξιδιωτικά γραφεία περισσότερο ευέλικτες ταξιδιωτικές επιλογές, καθώς επίσης και ολοκληρωμένες υπηρεσίες έκδοσης εισιτηρίων, πλήρως ενοποιημένες με τα συστήματα mid και back office της εταιρείας.


Η λύση της Amadeus δίνει επίσης την δυνατότητα στην εταιρεία να εκδίδει εισιτήρια της Lufthansa και να ξεκινήσει την διασύνδεση με την αεροπορική εταιρεία. Μέσα από αυτή τη συνεργασία με την Lufthansa, η Germanwings θα αποφύγει τις σύνθετες διαδικασίες τιμολόγησης, τα πολλαπλά συμβόλαια BSP* της ΙΑΤΑ και τις υπηρεσίες που απαιτούνται συνήθως για την διανομή εισιτηρίων.


Η Amadeus μπορεί να προσφέρει αυτή τη λύση χάρη στην τεχνολογική πλατφόρμα που χρησιμοποιείται από ταξιδιωτικά γραφεία και αεροπορικές εταιρείες για διαχείριση θεμάτων τιμολόγησης, διαθεσιμότητας και PNR. Η Amadeus παρέχει ένα επίπεδο διανομής που επεξεργάζεται όλες τις κρατήσεις της Germanwings που πραγματοποιούνται από τα ταξιδιωτικά γραφεία και συνδέονται με τον server έκδοσης εισιτηρίων της Lufthansa. Αυτό το τεχνολογικό μοντέλο έχει επιτευχθεί χάρη στην πρόσφατη συμφωνία της Germanwings με την Lufthansa η οποία θα λειτουργήσει σαν πωλητής και εκδότης εισιτηρίων για την εταιρεία χαμηλού κόστους.


Από το τέλος Ιανουαρίου, τα ταξιδιωτικά γραφεία μπορουν πλεόν να κλείνουν συνδυαστικές πτήσεις και των δύο εταιρειών. Για παράδειγμα, μπορούν να προκρατούν ένα σκέλος του ταξιδιού με την Germanwings και το σκέλος της επιστροφής με πτήση της Lufthansa και να εκδίδουν ένα μοναδικό εισιτήριο. Η συγκεκριμένη λύση της Amadeus θα δώσει στα ταξιδιωτικά γραφεία την δυνατότητα να πραγματοποιούν αλλαγές στο ταξίδι ακόμη και μετά την πώληση, για ολες τις πτήσεις της Germanwings.


Επιπλέον των δημοσιευμένων ναύλων, οι πελάτες των ταξιδιωτικών γραφείων είναι σε θέση να αγοράζουν ευέλικτους ναύλους της Germanwings με δυνατότητα επιστροφής χρημάτων και περιλαμβάνουν αλλαγές δωρεάν, καθώς επίσης και διαπραγματεύσιμους ναύλους με εταιρείες. Όλοι οι ναύλοι που διανέμονται μέσα από το σύστημα της Amadeus περιλαμβάνουν δωρεάν σνάκ και αναψυκτικό κατά τη διάρκεια της πτήσης, όπως επίσης και 20 κιλά επιτρεπόμενο βάρος αποσκευών με απεριόριστο αριθμό μεμονωμένων αποσκευών.


Η διαδικασία κράτησης και έκδοσης εισιτηρίων συνδέεται απρόσκοπτα με την ροή εργασιών των ταξιδιωτικών γραφείων και τα συστήματα mid και back office. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την σημαντική εξοικονόμηση χρόνου και κόστους για τα ταξιδιωτικά γραφεία. Για παράδειγμα, η μεταφορά δεδομένων σε αναφορές τιμολόγησης και λογαριασμούς πιστωτικών καρτών ή ο υπολογισμός των χρεώσεων εξυπηρέτησης, μεταξύ άλλων διοικητικών εργασιών, έχει αυτοματοποιηθεί.


Λιγότερο από 12 μήνες αφότου η Vueling υιοθέτησε το μοντέλο πλήρους έκδοσης εισιτηρίων της Amadeus, οι κρατήσεις της εταιρείας από ταξιδιωτικά γραφεία αντιστοιχούν σε περισσότερο από 18% της συνολικής απόδοσής της. Πάνω από 60 αεροπορικές χαμηλού κόστους διατίθενται πλέον στο σύστημα της Amadeus, μεταξύ των οποίων οι AirAsia, easyJet και Transavia, ενώ οι κρατήσεις αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους που πραγματοποιήθηκαν μέσα από το σύστημα της Amadeus κατά τους πρώτους μήνες του 2010 αύξηθηκαν κατά 35% σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2009.