Ο κ. Roland Mahler εξελέγη στη θέση του κ. Guido Kerkhoff, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του, για το υπόλοιπο της θητείας του και με την ίδια ιδιότητα.


Roland_MahlerΟ κ. Roland Mahler, μετά το πέρας των σπουδών του στο Πολυτεχνείο του Darmstadt στη Γερμανία το 1975, ξεκίνησε την σταδιοδρομία του στη Γερμανική Ομοσπονδιακή Ταχυδρομική Υπηρεσία. Πέντε χρόνια αργότερα εντάχθηκε στο Ομοσπονδιακό Υπουργείο Ταχυδρομείων και Τηλεπικοινωνιών, όπου ήταν υπεύθυνος για τις εταιρείες που ασχολούνται με δορυφορικές επικοινωνίες – Inmarsat και Eutelsat.


Στη συνέχεια, ανέλαβε προσωπικός συνεργάτης του Γενικού Γραμματέα της κυβέρνησης. Το 1990 ο κ. Mahler επέβλεψε τις ραδιοτηλεγραφικές υπηρεσίες στην Deutsche Telekom. Το 1993 εντάχθηκε στην Τ-Mobile ως Διευθυντής Marketing. Από το 1998 και έπειτα, ως Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος σε θέματα Στρατηγικής και Νέων Δραστηριοτήτων στην T-Mobile, επικεντρώθηκε, ιδιαίτερα, σε θέματα σχετικά με UMTS- ασύρματη τεχνολογία 3ης γενιάς. Από το 2000 έως το 2010 ο κ. Mahler διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της T-Mobile στην Τσεχία. Ο κ. Mahler ηγείται προσωρινά του Συμβουλίου της Deutsche Telekom για την περιοχή της Ευρώπης.