Η Pioneer ανοίγει νέους μουσικούς ορίζοντες για τον ερασιτέχνη DJ με το νέο Player CDJ-350-W και το μείκτη της ίδιας σειράς DJM-350-Μ.


CDJ350_angleΦουτουριστικός σχεδιασμός, κομψές γραμμές που τονίζονται από το λευκό περλέ και γυαλιστερό φινίρισμα και από την οθόνη LED σε κόκκινο, λευκό και μπλε χρώμα συνδυάζονται σ’ ένα σύστημα που έρχεται να κάνει τη διαφορά. Τα προϊόντα διαθέτουν προηγμένα χαρακτηριστικά που συναντά κανείς στα προϊόντα της Pioneer που απευθύνονται σε επαγγελματίες για χρήση σε club, όπως το remix-style looping και η συμβατότητα με το λογισμικό rekordbox™ στο deck CDJ. Σημαντική καινοτομία του player αποτελεί η δυνατότητα εγγραφής απευθείας σε USB, ενώ ο μείκτης προσφέρει επιπροσθέτως τη δυνατότητα για εξαιρετικά δημοφιλή εφέ όπως Noise and Short Echo.


Πρωτοποριακές λειτουργίες από ένα entry level player
Το CDJ-350-W υποστηρίζει τις πιο δημοφιλείς μορφές αρχείων δεδομένων και μουσικής, συμπεριλαμβανομένων των MP3, AAC, WAV και AIFF, και αναπαράγει μουσική είτε από συσκευές USB είτε από δίσκους CD-R/RW. Το παρεχόμενο λογισμικό μουσικής διαχείρισης rekordbox™ επιτρέπει την ανάλυση της τιμής και των θέσεων του beat των τραγουδιών, τη διαχείριση ανά μουσικό είδος, τη δημιουργία λίστας αναπαραγωγής στον υπολογιστή και, στη συνέχεια, τη μεταφορά των στοιχείων στον CDJ-350-W μέσω συσκευής USB, δυνατότητες που έρχονται να ‘λύσουν’ τα χέρια κάθε χρήστη. Οι επιδόσεις scratch και loop βελτιώνονται μέσω της λειτουργίας ένδειξης ΒΕΑΤ, η όποια βοηθά τους DJ να βελτιώσουν τον “συγχρονισμό χεριού/ματιού/αυτιού” και να αναβαθμίσουν τις επιδόσεις τους στα συγκεκριμένα εφέ.


CDJ350_USBΤο Player διαθέτει πληθώρα χαρακτηριστικών για την εκτέλεση εφέ με το απλό πάτημα ενός πλήκτρου, την αντιστοίχιση τραγουδιών με προκαθορισμένες τιμές beat, επιτρέπει την προσθήκη τραγουδιών σε λίστα, ακόμα και κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγής, ενώ μπορεί πανεύκολα να συνδεθεί με τον υπολογιστή μέσω USB, γεγονός που επιτρέπει τη λειτουργία του σαν controller για λογισμικό DJ και κάρτα ήχου συμβατών με MIDI. Παράλληλα, διαθέτει τέσσερα επίπεδα ρυθμίσεων για μέγιστη δυνατότητα εναλλαγής του εύρους του tempo ενός κομματιού (±6%, ±10%, ±16% και WIDE2) και είναι σχεδιασμένο να αντέχει στις δονήσεις, χάρη στην αντικραδασμική μνήμη και την κινητή αρχιτεκτονική του.


Αξιόπιστη λειτουργία από το μείκτη DJM-350-W
DJM350_angleΣε αντίθεση με άλλους μείκτες σε αυτή την κατηγορία τιμής, ο DJM-350-W επιτρέπει στους DJ την εγγραφή μείξεων απευθείας σε συσκευή αποθήκευσης USB, χωρίς τη χρήση υπολογιστή ή άλλης συσκευής εγγραφής. Αποθηκευμένες σε ασυμπίεστη μορφή WAV οι μείξεις ποιότητας CD, μπορούν εύκολα να εισαχθούν σε υπολογιστή ή ψηφιακό player ήχου. Στα πρωτοποριακά χαρακτηριστικά του περιλαμβάνεται ο μηχανισμός ασφάλισης, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη συγκεκριμένη κατηγορία προϊόντων, χάρη στον οποίο καθίσταται ουσιαστικά αδύνατη η τυχαία αφαίρεση των fader cap κάθε καναλιού και του cross fader κατά τη διάρκεια ενός πολύωρου προγράμματος DJ.


Ο μείκτης, εκτός των εφέ Filter και Jet, διαθέτει δύο νέους ελέγχους τροποποίησης του ήχου: με το Short Echo, ο ήχος αντανακλάται με το γύρισμα ενός κουμπιού, ενώ το Noise αλλάζει τη συχνότητα αποκοπής του φίλτρου για την παραγωγή εφέ που μοιάζει με τον ήχο του ανέμου. Παράλληλα, ενσωματώνει ισοσταθμιστή 3 ζωνών τύπου Isolator και διασφαλίζει πλήρη έλεγχο, από +9dB to -∞ (cut) στις Υψηλές, Μεσαίες και Χαμηλές συχνότητες. Διαθέτει επίσης πλήκτρο Track Mark το οποίο επιτρέπει στους DJ να δημιουργούν τέλειες επαγγελματικές μείξεις με Track Idents, χωρίς λογισμικό επεξεργασίας, ακροδέκτες MIC/AUX για σύνδεση με ψηφιακά player ήχου και μικρόφωνα και μετρητή κορυφαίας στάθμης που εμφανίζει το επίπεδο εισόδου σε κάθε κανάλι. Ο μείκτης μεταβαίνει αυτόματα σε κατάσταση αναμονής μετά από 20 λεπτά αδράνειας.