Οι προγραμματιστές λογισμικού εμπιστεύονται τη νέα οικογένεια επεξεργαστών για διευρυμένη εμπειρία computing.


amd_fusionΗ AMD ανακοινώνει πως υποστηρίζεται από όλο και περισσότερες εταιρείες ανάπτυξης λογισμικού για Η/Υ, με περισσότερες από 50 εφαρμογές να λειτουργούν με τη σειρά των AMD Fusion Family of Accelerated Processing Units (APUs). Οι AMD Fusion APUs, οι οποίοι είναι διαθέσιμοι από τις αρχές του 2011, συμβάλουν στην εξάλειψη των περιορισμών του hardware, επιτρέποντας στους προγραμματιστές λογισμικού να αναπτύξουν εφαρμογές, παρέχοντας στους καταναλωτές την πιο συναρπαστική εμπειρία computing.


Κορυφαίες εταιρείες ανάπτυξης λογισμικού, όπως οι Adobe, ArcSoft, Corel, CyberLink και Microsoft, προσφέρουν εφαρμογές που αποδεικνύουν εξαιρετική οπτική απόδοση, εξοικονόμηση ενέργειας και ταχύτητα σε υπολογιστές που διαθέτουν AMD Fusion APU. Ως αποτέλεσμα τα χαρακτηριστικά που ενσωματώνονται, περικλείουν stutter-free αναπαραγωγή HD βίντεο, τεχνολογία αιχμής στην υπολογιστική ιπποδύναμη για ομαλή λειτουργία των πιο απαιτητικών εφαρμογών, DirectX 11 γραφικά και μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Οι AMD Fusion APUs, συμπεριλαμβανομένων των ήδη διαθέσιμων επεξεργαστών AMD C-Series, E-Series και Embedded G-Series, επιταχύνουν εφαρμογές συμπεριαμβάνοντας από τη δημιουργία και αναπαραγωγή βίντεο έως τα 3D γραφικά και DirectX ® 11 παιχνίδια.


Παρόλο που ορισμένοι προγραμματιστές, σήμερα, είναι εξειδικευμένοι στην ανάπτυξη εφαρμογών υψηλής απόδοσης στο πλαίσιο του παράλληλου προγραμματισμού, μέχρι πρότινος το κοινό λογισμικό των υπολογιστών περιοριζόταν στην απόδοση των CPU ή GPU. Οι AMD Fusion APUs συμβάλουν στην άρση των περιορισμών αυτών, με την ενσωμάτωση: της τεχνολογίας multi-core CPU (x86), των ισχυρών γραφικών συμβατών με DirectX ® 11 και μηχανή παράλληλης επεξεργασίας, ένα acceleration block HD βίντεο, καθώς και high-speed bus – όλα σε ένα single-die. Αυτός ο σχεδιασμός επιφέρει επιδόσεις ισάξιες ενός supercomputer στις καθημερινές εργασίες, επιτρέποντας στις εφαρμογές να λειτουργούν γρηγορα, επωφελούμενες πλήρως από τη δύναμη τόσο του CPU όσο και της GPU.


Μεγάλη γκάμα εφαρμογών επωφελούνται από τους AMD Fusion APUs, συμπεριλαμβανομένων δημοφιλών λογισμικών μεγάλων εταιρειών.


Αναλυτικότερα:
– Adobe
– ArcSoft
– Capcom
– Codemasters
– Corel
– Crytek
– CyberLink
– Earthsim
– Electronic Arts
– Firaxis
– Microsoft
– Nero
– Sega
– THQ
– Turbine


Παράλληλα, οι νέες γενιές desktop, notebook και tablet PCs, καθώς επίσης και τα HD netbooks, που λειτουργούν με AMD Fusion APUs, προσφέρουν τη νέα VISION Engine της AMD. Η επιλογή ενός υπολογιστή εξοπλισμένου με VISION Engine και λογισμικό από συνεργάτες της AMD σημαίνει πως η πλοήγηση στο internet θα είναι γρήγορη, η εμπειρία εφαρμογών -1080p αναπαραγωγής HD βίντεο- γίνεται συναρπαστική, διακριτική και αθόρυβη, τα βίντεο απλής ευκρίνειας μοιάζουν σαν υψηλής ευκρίνειας, η μετατροπή 2D οπτικού υλικού σε στερεοσκοπικό 3D καθίσταται παιχνίδι, ακόμα και οι ιστοσελίδες με βαριά γραφικά κατεβαίνουν γρήγορα, η επεξεργασία HD περιεχομένου πραγματοποιείται εύκολα και γρήγορα και το 3D gaming σε υψηλή ανάλυση γίνεται γρήγορο και περισσότερο ρεαλιστικό από ποτέ.


AMD Fusion Developer Summit
Η AMD αναλαμβάνει πρωτοβουλία στήριξης προγραμματιστών λογισμικού εκπαιδεύοντας τους στην ανάπτυξη εφαρμογών με βελτιωμένες επιδόσεις, μέσα απο τις πλατφόρμες που βασίζονται στους APU. Για αυτό το σκοπό, η AMD διοργανώνει το AMD Fusion Developer Summit, ώστε να συζητηθούν τα πρότυπα βιομηχανίας και να διερευνηθούν οι τρόποι βελτιστοποίησης των εφαρμογών σε ένα ετερογενές περιβάλλον computing.


Το AMD Fusion Developer Summit (AFDS) θα διεξαχθεί στις 13-16 Ιουνίου 2011, στο Bellevue των ΗΠΑ. Το AFDS θα συγκεντρώσει προγραμματιστές, ακαδημαϊκούς και ανερχόμενους πρωτοπόρους επιστήμονες που θα ενημερωθούν για το ετερογενές computing, την τεχνολογία APU, την παράλληλη επεξεργασία και προγράμματα, όπως το AMD Fusion Fund.