Ηγέτης η HP και στην ελληνική αγορά servers με σημαντική διαφορά από τον ανταγωνισμό, σύμφωνα με στοιχεία της IDC.


hp logo 2010Σύμφωνα με πρόσφατη αναφορά της IDC για το σύνολο του 2010, η HP κατέλαβε την κορυφαία θέση στην παγκόσμια αγορά των servers, τόσο σε όρους εσόδων, όσο και σε όρους μονάδων. Όπως σημειώνει η έκθεση της IDC, το μερίδιο της HP επί των συνολικών εσόδων της παγκόσμιας αγοράς των x86 servers έφτασε το 39%, εμφανίζοντας ανάπτυξη 34% σε σχέση με το 2009. Οι servers HP ProLiant διατήρησαν την κορυφαία θέση στην κατηγορία των x86 servers για 59ο τρίμηνο στη σειρά, δηλαδή από τότε που η IDC ξεκίνησε τις μετρήσεις της για τη συγκεκριμένη αγορά.


Σύμφωνα με την έκθεση της IDC, η HP ήταν ο μοναδικός από τους μεγάλους παρόχους servers που εμφάνισε ανάπτυξη μεριδίου εσόδων στην κατηγορία των EPIC/RISC UNIX Blade servers. Κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2010, η HP εμφάνισε ανάπτυξη 20,8% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, με το μερίδιο της στη συγκεκριμένη αγορά να ανέρχεται στο 62,3%.


Παράλληλα, τα στοιχεία της IDC για την ελληνική αγορά αποδεικνύουν για ακόμα μια φορά την ηγετική θέση της HP. Πιο συγκεκριμένα, το μερίδιο της HP επί των συνολικών εσόδων της αγοράς EPIC/RISC UNIX Servers έφτασε το 76,1 % στο τέταρτο τρίμηνο του 2010, διατηρώντας τα υψηλά επίπεδα των προηγούμενων τριμήνων και το μεγάλο της προβάδισμα από τη δεύτερη εταιρεία στην κατάταξη. Ίδια αξιοσημείωτη επίδοση σημειώθηκε και για το σύνολο του 2010, όπου η ΗΡ κατέλαβε την πρώτη θέση με 72,7% επί των συνολικών εσόδων της αγοράς των EPIC/RISC UNIX Servers στην Ελλάδα.


Επιπλέον, η HP κατέγραψε εντυπωσιακά αποτελέσματα και στην αγορά των x86 servers σε τοπικό επίπεδο. Πιο συγκεκριμένα, το μερίδιο της HP επί των συνολικών εσόδων διαμορφώθηκε στο 53,5 % για το τέταρτο τρίμηνο του 2010. Ταυτόχρονα, η HP ξεπέρασε κάθε προσδοκία εξασφαλίζοντας μερίδιο αγοράς 59,7% σε αριθμό servers, σημειώνοντας υπερδιπλάσιο ποσοστό σε σχέση με τον αμέσως επόμενο ανταγωνιστή. Η HP διατήρησε την ηγετική της θέση και για το σύνολο του 2010, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση με 50,2% επί των συνολικών εσόδων της αγοράς των x86 servers και 55,9% επί των συνολικών μονάδων.