Η Microsoft ανακοίνωσε χθες την κυκλοφορία της τελικής έκδοσης του Internet Explorer 9, η οποία είναι διαθέσιμη σε 40 γλώσσες.


Internet Explorer 9Η ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης, στο πλαίσιο του συνεδρίου SXSW Interactive (SXSWi). Ο Internet Explorer 9, με περισσότερες από 40 εκατομμύρια λήψεις της beta έκδοσης του, χρησιμοποιείται σε υπολογιστές με Windows 7, σε ποσοστό ανώτερο του 2%.


Αξίζει ακόμα να σημειωθεί ότι, περισσότερες από 250 κορυφαίες ιστοσελίδες από όλο τον κόσμο ήδη αξιοποιούν τις δυνατότητες του Internet Explorer 9 για να προσφέρουν μια ξεχωριστή εμπειρία πλοήγησης στους χρήστες τους.


Στην Ελλάδα, δημοφιλείς ελληνικές ιστοσελίδες, όπως το msn.gr, το pathfinder.gr, το insomnia.gr, το meteo.gr το naftemporiki.gr, το gazetta.gr, το adslgr.com και το hotmail.gr ήδη αξιοποιούν τις δυνατότητες του Internet Explorer 9, βελτιώνοντας σημαντικά τις online υπηρεσίες που παρέχουν στους χρήστες τους. Συνολικά, σε παγκόσμιο επίπεδο, περισσότεροι από 1 δισεκατομμύριο ενεργοί χρήστες του διαδικτύου απολαμβάνουν σήμερα τις νέες αυτές υπηρεσίες και την ανανεωμένη εμπειρία πλοήγησης.


Internet Explorer 9 Photo 1Η Microsoft προσκαλεί τους χρήστες να δοκιμάσουν τις ενισχυμένες δυνατότητες του Internet Explorer 9, τον οποίο μπορούν να «κατεβάσουν» από την ιστοσελίδα http://www.BeautyoftheWeb.com, και να απολαύσουν την ανανεωμένη εμπειρία πλοήγησης που προσφέρει.


Ο Internet Explorer 9 είναι σχεδιασμένος με τέτοιο τρόπο, ούτως ώστε να φέρνει τις ιστοσελίδες στο «προσκήνιο» μέσα από τα Windows 7, προσφέροντας μια πιο συναρπαστική εμπειρία πλοήγησης στο διαδίκτυο. Λειτουργίες, όπως τα Pinned Sites και η JumpList, επιτρέπουν στους χρήστες την τοποθέτηση των ιστοσελίδων τους απευθείας στο Windows 7 Taskbar, σαν να επρόκειτο για εφαρμογές, και στη συνέχεια, τη γρήγορη και εύκολη διεκπεραίωση εργασιών που σχετίζονται με τις εν λόγω ιστοσελίδες, όπως είναι ο έλεγχος των εισερχομένων, η αλλαγή μουσικού σταθμού, η αποδοχή μιας πρόσκλησης ενός φίλου ή, ακόμα, και η παρακολούθηση έκτακτων ειδήσεων.


Internet Explorer 9 με Hardware Acceleration
Internet Explorer 9 Photo 3Ο νέος Internet Explorer αξιοποιεί πλήρως τη δυναμική του σύγχρονου hardware ενός υπολογιστή με Windows, βελτιώνοντας συνολικά την πλοήγηση στο διαδίκτυο, ενώ παράλληλα αποτελεί το μόνο browser με πλήρη hardware acceleration για HTML5, χρησιμοποιώντας στο έπακρο τις δυνατότητες του επεξεργαστή της κάρτας γραφικών (GPU). Με τη χρήση της GPU, ο Internet Explorer 9 «ξεκλειδώνει» το 90% των δυνατοτήτων του υπολογιστή, οι οποίες παρέμεναν έως σήμερα ανεκμετάλλευτες από τους browsers.


Οι developers ιστοσελίδων μπορούν να δημιουργήσουν πλέον πιο γρήγορα, πιο εντυπωσιακές ιστοσελίδες που δίνουν την αίσθηση εφαρμογών, χρησιμοποιώντας διαλειτουργικά HTML5 ή plug-ins, όπως το Adobe Flash Player και Microsoft Silverlight, τα οποία επωφελούνται από το hardware acceleration του Internet Explorer 9.


Λαμβάνοντας υπόψη ότι η ασφάλεια στο διαδίκτυο μειώνεται συνεχώς, ο Internet Explorer 9 έχει σχεδιαστεί με γνώμονα να εξασφαλίσει στους χρήστες του την ασφαλέστερη δυνατή πλοήγηση, διαθέτοντας μια πλήρη σειρά από ενσωματωμένες τεχνολογίες ασφάλειας, προστασίας των προσωπικών δεδομένων και αξιοπιστίας. Το κακόβουλο λογισμικό (malware), αυτή τη στιγμή, αποτελεί το Νο 1 κίνδυνο για την online ασφάλεια των χρηστών και ο Internet Explorer 9 προσφέρει τον πρώτο Download Manager, με ενσωματωμένη προστασία από κακόβουλο λογισμικό, μέσω του SmartScreen. Οι έρευνες δείχνουν ότι ο Internet Explorer 9 μπλοκάρει το 99% επιθέσεων malware, που προορίζονται για ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, ποσοστό το οποίο υπερέχει σημαντικά έναντι ανταγωνιστικών browser.