Η Business Software Alliance (BSA), ανακοινώνει τη συμμετοχή 12 εταιρειών ως νέα μέλη του Οργανισμού.

Οι εταιρίες Altium, Babylon, Centennial Software, Corel, CyberLink, Famatech, LINKService, Materialise Software, Quark, Quest Software, Ringler-Informatik και Scalable Software ενώνονται με τις μεγαλύτερες εταιρίες λογισμικού και hardware με στόχο να στηρίξουν τις προσπάθειες της BSA για ένα ασφαλές και νόμιμο ψηφιακό περιβάλλον.

Τα νέα μέλη θα συντελέσουν ενεργά στα προγράμματα της BSA που προάγουν την τεχνολογική ανάπτυξη μέσα από πρακτικές πολιτικής, marketing και καταστολής σε διεθνές και τοπικό επίπεδο. Επίσης, από το 2008, οι εταιρίες CNC Software, Dassault Systèmes SolidWorks Corporation και The MathWorks διεύρυναν την υποστήριξη τους στην BSA με τη συμμετοχή τους στις δραστηριότητες για τις περιοχές της Μέσης Ανατολής, Ευρώπης και Αφρικής (EMEA).

«Οι εταιρίες ενστερνίζονται τη θέση της BSA ότι η ενίσχυση της προστασίας πνευματικής ιδιοκτησίας, η πάταξη του ηλεκτρονικού εγκλήματος και η προώθηση της υγιούς αγοράς αποτελούν τις σημαντικότερες παραμέτρους για να συνεχισθεί η καινοτομία και ανάπτυξη στον κλάδο της υψηλής τεχνολογίας» τονίζει ο κ. Robert Hοlleyman, CEO της BSA.

«Ελπίζουμε ότι η υποστήριξη των νέων εταιριών θα επιφέρει σημαντικές συνεργασίες διαδραματίζοντας πρωτεύοντα ρόλο στην μείωση των ποσοστών πειρατείας παγκοσμίως και εκπαιδεύοντας τους χρήστες Η/Υ σχετικά με τη σημασία διαχείρισης της πνευματικής ιδιοκτησίας. Ελπίζουμε πως η συνεργασία της BSA με τα νέα μέλη στα θέματα πολιτικής, εκπαίδευσης και καταστολής θα καλλιεργήσει και θα ενισχύσει την ανάπτυξη στον παγκόσμιο κλάδο της πληροφορικής».

Το προφίλ των νέων μελών

Η Altium παρέχει ενοποιημένες σχεδιαστικές λύσεις που ξεπερνούν τα όρια της καινοτομίας και βοηθούν τους επιχειρηματικούς οργανισμούς να χρησιμοποιούν εξοπλισμό και τεχνολογία τελευταίας γενιάς για την δημιουργία νέων ηλεκτρονικών προϊόντων. Ιδρύθηκε 1985 στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας και έχει γραφεία σε ΗΠΑ, Ευρώπη, Κίνα, Ιαπωνία και μεταπωλητές στις περισσότερες μεγάλες αγορές. Ως μέλος Αντι-Πειρατείας (Anti Piracy), η Altium συμμετέχει στην περιοχή ΕΜΕΑ της BSA.

Η Babylon (TASE: BBYL), ιδρύθηκε το 1997 και αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες στον χώρο της μετάφρασης και των ψηφιακών λεξικών. Η εγκατεστημένη βάση χρηστών Babylon.com υπολογίζεται σε περισσότερα από 50 εκατομμύρια desktops. Επιπλέον, η Babylon έχει πουλήσει πάνω από 2 εκατομμύρια άδειες χρήσης του λογισμικού της σε ιδιώτες χρήστες και επιχειρήσεις σε περισσότερες από 190 χώρες. Η Babylon συμμετέχει στην BSA ως Associate Μέλος.

Η Centennial Software εξαγοράσθηκε από την FrontRange Solutions τον Απρίλιο του 2008 και αποτελεί την κορυφαία εταιρία στην ανάπτυξη διαχείρισης λογισμικού και προϊόντων ασφάλειας δικτύων βοηθώντας τις επιχειρήσεις να διαχειρίζονται καλύτερα την τεχνολογική τους υποδομή μειώνοντας τα λειτουργικά τους ρίσκα. Η Centennial Software συμμετέχει στην BSA ως Associate Μέλος.

Η Corel, εταιρία που αναπτύσσει γραφικά και λογισμικό productivity & digital media ήταν μέχρι πρότινος Μέλος Αντι-Πειρατείας και επέκτεινε τη συμμετοχή της στην BSA ως Παγκόσμιο Μέλος. (Worldwide Member). Με έδρα την Οτάβα του Καναδά και γραφεία σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ασία, το προϊοντικό πορτφόλιο της Corel περιλαμβάνει τα: CorelDRAW Graphics Suite, Paint Shop Pro Photo, VideoStudio, WinZip και WordPerfect Office Suite.

Η CNC Software παρέχει εργαλεία λογισμικού για τις κατασκευαστικές αγορές CAD/CAM. Η CNC Software ιδρύθηκε το 1983 και αποτελεί μια από τις παλαιότερες εταιρίες στον κλάδο των Η/Υ για την βιομηχανία CAD/CAM industry. Επέκτεινε την συμμετοχή της ως Παγκόσμιο Μέλος για την ΕΜΕΑ περιοχή.

Από το 1996 μέχρι σήμερα η CyberLink αναπτύσσει μια ευρεία γκάμα εφαρμογών ψηφιακών πολυμέσων όπως την αναπαραγωγή ήχου, επεξεργασία βίντεο, ψηφιακή TV σε PCS και κινητά τηλέφωνα media, εγγραφές αρχείων και λύσεις λογισμικού για το σύγχρονο ψηφιακό Lifestyle. Τα προϊόντα λογισμικού της CyberLink αποστέλλονται μέσω δικτύων μεταπωλητών παγκοσμίως ή/και εγκαθίστανται σε δημοφιλείς μάρκες φορητών και ηλεκτρονικών υπολογιστών γραφείου. Η CyberLink συμμετέχει στην BSA ως Παγκόσμιο Μέλος.

Η LINKService ιδρύθηκε το 1994 και παράγει συστήματα πληροφοριών για διαφημιστικές και εκτυπωτικές εταιρίες. Με έδρα την Ιταλία, η LINKService συμμετέχει στην BSA ως Associate Μέλος.

Από το έτος ίδρυσης της 1999, η Famatech είναι περισσότερο γνωστή για το Remote Administrator (Radmin), το ασύρματο λογισμικό τηλεχειρισμού που χρησιμοποιείται σε εκατομμύρια Η/Υ παγκοσμίως. Η Famatech διαθέτει γραφεία στην Αμερική και τη Ρωσία και συμμετέχει στην BSA ως Μέλος Αντι-Πειρατείας (Anti-Piracy).

Με έδρα το Leuven του Βελγίου και παραρτήματα σε όλον τον κόσμο, η Materialise Software ειδικεύεται σε καινοτόμες εφαρμογές 3D. Η Materialise έχει εδραιωθεί ως πρωτοπόρος στην αγορά της τρισδιάστατης εκτύπωσης και του λογισμικού Digital CAD ενώ παράλληλα ειδικεύεται στην επεξεργασία εικόνας στον ιατρικό τομέα και την προσομοίωση χειρουργικών επεμβάσεων. Στην BSA συμμετέχει ως Associate Μέλος στην περιοχή ΕΜΕΑ.

Η Quark Inc παρέχει δυναμικές λύσεις στον τομέα της εκτύπωσης βοηθώντας τους πελάτες της να σχεδιάζουν και να εκτυπώνουν τις δημιουργίες τους σε μια ευρεία γκάμα μέσων. Αρχικά ως Μέλος Αντι-Πειρατείας η Quark Inc επέκτεινε τη συμμετοχή της ως Παγκόσμιο Μέλος.

Με έδρα την Καλιφόρνια των ΗΠΑ, η Quest Software είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες διαχείρισης λογισμικού στον κόσμο. H Quest αποτελεί Παγκόσμιο Μέλος της BSA και θα συμμετέχει στα προγράμματα αντιπειρατείας και πολιτικής σε 85 χώρες.

Η Ringler-Informatik αναπτύσσει λογισμικό και προσαρμοσμένες λύσεις για ηλεκτρονικές φόρμες και συναφείς διαδικασίες. Από το 1976 συνδυάζει την τεχνογνωσία με την ικανότητα να αναπτύσσει εφαρμογές και λύσεις φιλικές προς τον χρήστη. Ως ιδρυτής των προγραμμάτων λογισμικού Dr. Tax και SnapForm, η Ringler-Informatik διαθέτει τεχνογνωσία για τον κύκλο ζωής μιας ηλεκτρονικής φόρμας. Στους πελάτες της περιλαμβάνονται οι τελικοί χρήστες, δημόσιες υπηρεσίες καθώς και πολυεθνικές εταιρίες. Στην BSA συμμετέχει ως Associate Μέλος.

Από το 1999 η Scalable παρέχει εργαλεία Asset Lifecycle Management που στοχεύουν στην μείωση του χρόνου λειτουργίας της πληροφορικής. Τα οφέλη περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την μείωση του κόστους για συμμόρφωση με τις άδειες χρήσης λογισμικού.Η Scalable έχει συνεργάτες σε παγκόσμιο επίπεδο και συμμετέχει στην BSA ως Associate Μέλος.

Με έδρα την Μασαχουσέτη των ΗΠΑ, η Dassault Systèmes SolidWorks Corporation παρέχει από το 1993 εργαλεία 3D CAD που βοηθούν στο έργο των σχεδιαστικών ομάδων στους τομείς της ιατρικής, της επιστήμης, του εμπορίου, της εκπαίδευσης, της τεχνολογίας και της μεταφοράς. Η Dassault Systèmes SolidWorks Corporation συμμετέχει στην περιοχή ΕΜΕΑ ως Παγκόσμιο Μέλος.

Από το έτος ιδρυσης της 1984 μέχρι σήμερα, η The MathWorks παρέχει λογισμικό για την τεχνολογία των υπολογιστών και σχεδίων βάσει ειδικών μοντέλων που απευθύνονται σε επιστήμονες, μηχανικούς, μαθηματικούς και ερευνητές. Με έδρα τη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ, η The MathWorks επεκτείνει τη συμμετοχή της στην περιοχή ΕΜΕΑ με την ιδιότητα του Παγκόσμιου Μέλους.