Η Mobile Technology με τη Definet συμμετείχαν στη 16η Διεθνή Έκθεση Αμυντικού Εξοπλισμού, η οποία διήρκεσε από τις 7 έως τις 11 Οκτωβρίου και φιλοξενήθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο Ελληνικού.

Υψηλόβαθμα στρατιωτικά στελέχη και επαγγελματίες του χώρου από όλο τον κόσμο επισκέφθηκαν την έκθεση, προκειμένου να ενημερωθούν για τις τρέχουσες τεχνολογικές εξελίξεις και εφαρμογές στον τομέα της Άμυνας.

Η Mobile Technology σε συνεργασία με τη Definet παρουσίασαν τα πρωτοποριακά προϊόντα της Roper Mobile Technology, η οποία εξειδικεύεται στις λύσεις hardware που προορίζονται για τα πλέον απαιτητικά επιχειρησιακά περιβάλλοντα, όπως είναι η Άμυνα και η δημόσια ασφάλεια. Πιο συγκεκριμένα, οι επισκέπτες της έκθεσης είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα προηγμένα τεχνικά χαρακτηριστικά και δυνατότητες του Ultra Mobile Pc SwitchBack, του vehicle mount terminal 1204, των handheld computers DAP CE 8640, 3240 και 5000 κ.ά.

Αξίζει να αναφερθεί ότι την προηγούμενη χρονιά η Δ.Ε.Η. εφοδιάστηκε με 450 DAP CE 5000 στο πλαίσιο επέκτασης και εκσυγχρονισμού του Συστήματος Καταμέτρησής της. Την υλοποίηση του έργου ανέλαβε η MOBILE TECHNOLOGY, ως επίσημος αντιπρόσωπος της DAP, σε συνεργασία με την IBM ΕΛΛΑΣ, ενώ τα πρώτα αποτελέσματα της εφαρμογής κρίνονται άκρως ικανοποιητικά.

Τα επιδειχθέντα προϊόντα αφορούν εξαιρετικά ανθεκτικό εξοπλισμό που ανταποκρίνεται πλήρως στις αυστηρές στρατιωτικές προδιαγραφές ασφαλείας (MIL-STD-810F) και διαθέτουν υψηλότατους δείκτες προστασίας από σκόνη, υγρασία (IP67), ακραίες θερμοκρασίες και αλλεπάλληλες πτώσεις. Η επιλογή των συγκεκριμένων προϊόντων πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με την πάγια φιλοσοφία και πρακτική της MOBILE TECHNOLOGY να προτείνει ολοκληρωμένες, αποτελεσματικές και καινοτόμες λύσεις που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του εκάστοτε πεδίου εφαρμογής. Εύλογα, ο νευραλγικός τομέας του Αμυντικού Εξοπλισμού δε θα μπορούσε να εξαιρεθεί και για αυτό προτείνονται εξειδικευμένες στρατιωτικές εφαρμογές σε συνεργασία με τη DEFINET.