Το Cisco Jabber αναβαθμίζει τις Ενοποιημένες Επικοινωνίες για PC, Mac, Tablets και Smartphones.


cisco jabberΗ Cisco ανακοίνωσε το Cisco Jabber, μία εφαρμογή Ενοποιημένων Επικοινωνιών, η οποία ενοποιεί δυνατότητες presence, instant messaging, φωνής και video, φωνητικών μηνυμάτων, desktop sharing και διάσκεψης σε μία και μοναδική εμπειρία για PC, Mac, tablets και smartphones. Το Jabber είναι ένας απλός τρόπος ώστε οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις να είναι σε θέση να εντοπίσουν εύκολα και με ασφάλεια τα κατάλληλα άτομα, να διαπιστώσουν εάν είναι διαθέσιμα και σε ποια συσκευή, και να συνεργαστούν χρησιμοποιώντας τη μέθοδο ή συσκευή της προτίμησής τους.


Το Cisco Jabber, το οποίο θα κυκλοφορήσει πρώτα για χρήστες Mac από το δεύτερο τρίμηνο του 2011, θα προσφέρει μία ενιαία εφαρμογή έτσι ώστε όλοι να μπορούν να το εγκαταστήσουν τόσο στις δικές τους υποδομές όσο και σε εκείνες που βρίσκονται στο cloud. Με το Jabber οι χρήστες μπορούν να αναβαθμίσουν μία instant messaging συζήτηση σε επικοινωνία μέσω φωνής, video ή desktop. Μπορούν επίσης να έχουν άμεση πρόσβαση σε δεδομένα είτε βρίσκονται στο γραφείο είτε εν κινήσει.


Το Jabber είναι διαθέσιμο σήμερα ή σε ανάπτυξη για πλατφόρμες Windows, iPhone, iPad, Nokia, Android και Blackberry. Επιπλέον, ενσωματώνεται με τερματικές συσκευές video, συμπεριλαμβανομένων των Cisco Unified IP phones, Cisco WebEx MeetingCenter with high quality video και Cisco TelePresence.