Η AMD Radeon HD 6990 διαθέτει τεχνολογία PowerTune για «έξυπνη» διαχείριση της ισχύος μαζί με Eyefinity για παιχνίδι σε 5 οθόνες.


hd6990Η AMD ανακοίνωσε την κυκλοφορία της AMD Radeon HD 6990, της ταχύτερης κάρτας γραφικών στον κόσμο, η οποία σημειώνει ρεκόρ επιδόσεων P11865 σύμφωνα με το πρότυπο 3DMark11 benchmark. Η νέα κάρτα γραφικών AMD Radeon HD 6990 είναι άμεσα διαθέσιμη σε όλον τον κόσμο.


Η νέα AMD Radeon HD 6990 προσφέρει ισχυρές επιδόσεις για gaming, υποστηρίζει την αρχιτεκτονική Microsoft DirectX ® 11 και την τεχνολογία AMD PowerTune για γρηγορότερο παιχνίδι, διαθέτοντας προηγμένα τεχνικά χαρακτηριστικά για αναβαθμισμένη ποιότητα εικόνας. Επίσης, η AMD Radeon HD 6990 υποστηρίζει την τεχνολογία πολλαπλών οθονών AMD Eyefinity για immersive HD gaming με τη χρήση έως πέντε οθονών, αλλά και έξι οθονών μέσω των DisplayPort 1.2, που θα είναι διαθέσιμη μέσα στο 2011.


amd radeon hd 6990Η AMD Radeon HD 6990 διαθέτει dual-BIOS, που προσφέρει επιλογές ρύθμισης της κάρτας για ακόμη μεγαλύτερες επιδόσεις. Τέλος, η τεχνολογία αιχμής AMD HD3D παρέχει στερεοσκοπικό 3D gaming και εξελιγμένη οπτική εμπειρία, χάρη στην HDMI 1.4a (High-Definition Multimedia Interface).


Νέα τεχνολογία AMD PowerTune: Σχεδιασμένη να προσφέρει ισχύ σε πραγματικό χρόνο και βοηθά την AMD Radeon HD 6990 να παρέχει μεγαλύτερη ταχύτητα (clock speeds) και υψηλές επιδόσεις στα πιο εξελιγμένα παιχνίδια.
Αυξημένη μνήμη για υψηλή ποιότητα εικόνας: Με την 4GB ultra-fast GDDR5 μνήμη, οι gamers μπορούν να απολαύσουν εξαιρετικής ποιότητας εικόνα με εμφάνιση περισσότερων λεπτομερειών, ακόμα και σε προβολή πέντε οθονών.
Η απόλυτη Visual Experience™: Η AMD Radeon HD 6990 κάρτα γραφικών υποστηρίζει τα πρότυπα DirectX® 9, DirectX® 10, DirectX® 10.1 και την OpenGL σε μία μόνο κάρτα ή σε πολλαπλές κάρτες μέσω της AMD CrossFireX™.
Βελτιωμένη ποιότητα εικόνας: Τα anti-aliasing χαρακτηριστικά προσφέρουν υψηλής ποιότητας εικόνα για έντονα ρεαλιστικό gaming. Η Enhanced-Quality Anti-Aliasing (EQAA) χρησιμοποιεί μια νέα τεχνική δειγματοληψίας για να συμβάλει στη βελτίωση της οπτικής εμπειρίας, ενώ η Morphological Anti-Aliasing (MLAA)χρησιμοποιεί DirectCompute για την εφαρμογή του anti-aliasing σε κάθε DirectX ® 9, DirectX ® 10 ή DirectX ® 11 εφαρμογή.


Απλό, ευέλικτο, προσιτό computing πολλαπλών οθονών με την τεχνολογία AMD Eyefinity: Προσφέροντας μία διευρυμένη εικόνα θέασης, η τεχνολογία AMD Eyefinity εξακολουθεί να είναι η πιο προσιτή λύση πολλαπλών οθονών. Με την AMD Radeon HD 6990 παρέχεται επιπλέον η δυνατότητα προβολής μίας ενιαίας εικόνας σε πέντε οθόνες σε κάθετη διάταξη (portrait mode).


Καθιστώντας τις καινοτόμες τεχνολογίες πιο προσιτές και προσβάσιμες από ποτέ, το AMD Eyefinity Validated & Ready Testing Program βοηθά στο να διασφαλιστεί η εμπειρία πολλαπλών οθονών, με περισσότερους από 70 δοκιμασμένους και συμβατούς τίτλους παιχνιδιών με την AMD Eyefinity για μεγαλύτερη διασφάλιση της ποιότητας και της διαλειτουργικότητας. Η AMD Radeon HD 6990 υποστηρίζει τόσο τα χαρακτηριστικά DisplayPort 1.2 και HDMI 1.4a, προσφέροντας εισχυμένες επιλογές ρύθμισης πολλαπλών οθονών, ευελιξία στην επιλογή της οθόνης, και νέα DisplayPort χαρακτηριστικά ήχου.


Τεχνολογία AMD EyeSpeed visual acceleration: Η AMD Radeon HD 6990 προσφέρει στους λάτρεις του gaming καθαρή εικόνα βίντεο με ζωντανά χρώματα, βελτιωμένες επιδόσεις, νέα χαρακτηριστικά σε κορυφαία media, εφαρμογές για ψυχαγωγία και αύξηση της αποδοτικότητας χάρη στην τεχνολογία EyeSpeed AMD.


Εξαιρετικές υπολογιστικές ικανότητες: Η AMD Radeon HD 6990 υποστηρίζει IEEE 754 διπλής ακρίβειας floating point ops (FPO) ώστε να ανταποκρίνεται αποτελεσματικά σε περιπτώσεις έντονου φόρτου εργασίας του υπολογιστή.
Ενισχυμένα χαρακτηριστικά βίντεο: Η AMD Radeon HD 6990 διαθέτει το Unified Video Decoder 3 (UVD3), ένα σύστημα αναπαραγωγής βίντεο, το οποίο βοηθά στην καλύτερη απόδοση των HD βίντεο, online βίντεο και Blu-ray™ 3D, καθώς προσφέρει προηγμένα χαρακτηριστικά, όπως μεταξύ άλλων προηγμένες λειτουργίες post-processing και scaling, επιλογή δυναμικής αντίθεσης στην απόδοση της εικόνας, διόρθωσης χρωμάτων.
Επιλογές 3D ψυχαγωγίας με την τεχνολογία AMD HD3D: Η AMD συνεχίζει να προσφέρει μια ευρεία και οικονομικά προσιτή επιλογή 3D λύσεων με την AMD Radeon HD 6990 να διαθέτει την τεχνολογία AMD HD3D, που υποστηρίζεται από την AMD Open Stereo 3D Initiative για stereo 3D gaming και ταινίες.