Η ανανεωμένη σειρά MacBook Pro της Apple είναι άμεσα διαθέσιμοι στο κατάστημα Golden-i.


goldeni macbook proΗ νέα σειρά περιλαμβάνει τρία συνολικά μοντέλα. Η μικρότερη έκδοση με οθόνη 13 ιντσών ενσωματώνει τους επεξεργαστές Core i5 και Core i7, ενώ οι μεγαλύτερες εκδόσεις στις 15 και 17 ίντσες διαθέτουν τους νέους quad core επεξεργαστές Core i7 της Ιntel, που δίνουν μοναδικές αποδόσεις στα νέα MacBook Pro.


Όλα τα νέα μοντέλα της σειράς ενσωματώνουν σύστημα γραφικών Intel HD Graphics 3000 που εξυπηρετεί τις καθημερινές εργασίες του χρήστη. Για μέγιστες όμως αποδόσεις στα γραφικά, τα ΜacBook Pro 15” και 17” διαθέτουν επιπλέον τις νέες κάρτες γραφικών AMD Radeon HD, που αποδίδουν μέχρι και 3 φορές ταχύτερα τα γραφικά, όταν πρόκειται για παιχνίδια ή πάσης φύσεως απαιτητικές επαγγελματικές εφαρμογές.


Η νέα θύρα Thunderbolt, προσδίδει μεγάλη ευελιξία, αφού επιτρέπει την ταχύτατη σύνδεση περιφερειακών πάνω στα νέα MacBook Pro. Η μεταφορά των δεδομένων πραγματοποιείται με πρωτοφανή υψηλή ταχύτητα, που είναι 12x ταχύτερη από τη σύνδεση FireWire 800 και μέχρι και 20x ταχύτερη από την USB 2.0.


Να σημειώσουμε ότι στα νέα MacBook Pro, ενσωματώνεται Face Time HD κάμερα υψηλής ανάλυσης 720p (3 φορές υψηλότερη ανάλυση από την προηγούμενη έκδοση) καθώς και η αντίστοιχη εφαρμογή FaceTime που επιτρέπει υψηλής ευκρίνειας βιντεοκλήσεις με ευρυγώνια απεικόνιση στις εκπληκτικές LED-backlit οθόνες, που επιπλέον εξοικονομούν και ρεύμα. Ο σχεδιασμός των νέων MacBook Pro εξακολουθεί να είναι πολυτελής και φιλικός προς το περιβάλλον, από ενιαίο περίβλημα αλουμινίου unibody (πλήρως ανακυκλώσιμο υλικό), γυάλινη επιφάνεια με multi-touch trackpad, φωτιζόμενο πληκτρολόγιο, αλλά και μπαταρία μεγάλης διάρκειας που φτάνει στις 7 ώρες. Το λειτουργικό σύστημα που συνοδεύει τα νέα MacBook Pro είναι το Mac OS X Snow Leopard, ενώ επιπλέον περιλαμβάνεται και η multimedia σουίτα iLife.