Σχεδόν το 40% των χρηστών έχουν… καταραστεί τον Ηλεκτρονικό Υπολογιστή τους, σύμφωνα με έρευνα της Avira.


smashPCΠάνω από 14.000 άνθρωποι απάντησαν σε έρευνα σχετικά με το αν έχουν καταραστεί ή φερθεί βίαια σε έναν υπολογιστή. Το 9 τοις εκατό παραδέχτηκαν ότι έχουν χτυπήσει τον υπολογιστή τους με γροθιά ή ρόπαλο.


Οι IT ειδικοί σε θέματα ασφάλειας της Avira διαπίστωσαν, κατά τη διάρκεια μιας έρευνας καταναλωτικής ασφάλειας για τους χρήστες υπολογιστών της, η οποία πραγματοποιήθηκε το Δεκέμβριο, ότι σχεδόν δύο στους πέντε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο έχουν καταραστεί τους υπολογιστές τους, κάποια στιγμή στο παρελθόν. Η ειρωνεία είναι πως, σχεδόν το ίδιο ποσοστό ατόμων παραδέχτηκαν οτι δεν έχουν ποτέ βρίσει τον υπολογιστή τους σε στιγμές απογοήτευσης.


avira peopleΤο 11% των συμμετεχόντων παραδέχτηκαν ότι ευχήθηκαν να συμβεί κάτι καταστροφικό στο PC τους, ενώ το 9% έχουν, στην πραγματικότητα, χτυπήσει τον υπολογιστή τους με ένα άλλο αντικείμενο (π.χ. ρόπαλο του μπέιζμπολ, γροθιά, κλπ.) και μόλις το 3% έχει κάνει θρύψαλα τον υπολογιστή του πετώντας το κάτω, ή προς κάποιο άλλο αντικείμενο.


Το μέγεθος του δείγματος της έρευνας ήταν 14.284, με περιθώριο λάθους + / – 0,82 %. Οι ερωτήσεις τέθηκαν σε πάνω από 100 εκατομμύρια πελάτες της Avira σε ολόκληρο τον κόσμο, δίνοντας έτσι στην έρευνα μια διεθνή γεύση. Παρακάτω παρουσιάζονται τα αποτελέσματα της έρευνας του Δεκεμβρίου:
39% – Καταράστηκαν ή ούρλιαξαν στον υπολογιστή
38% – Οχι! Ποτέ δεν θα ούρλιαζα στον υπολογιστή μου, είναι πολύ ευαίσθητο.
(Προσπάθησα φιλικά να το ενθαρρύνω να ξαναλειτουργήσει …)
11% – Επιθυμία να καταστραφεί η εταιρεία που κατασκευάζει το software του υπολογιστή
ή τον ίδιο τον υπολογιστή
9% – Χτύπησαν τον υπολογιστή τους με κάποιο άλλο αντικείμενο (γροθιά, ρόπαλο του μπέιζμπολ, κλπ.)
3% – Έριξαν τον υπολογιστή στο έδαφος ή πάνω σε κάποιο γραφείο ή άλλο έπιπλο