Η Oracle ανακοίνωσε την άμεση διαθεσιμότητα του Oracle Solaris 11 Express.


OracleSolarisΤο Oracle Solaris 11 Express προσφέρει εξελιγμένα χαρακτηριστικά του Oracle Solaris -που βρίσκονταν σε διαδικασία ανάπτυξης για πάνω από πέντε χρόνια- σε ένα εύχρηστο και έτοιμο για περιβάλλον παραγωγής πακέτο, που επιτρέπει στους πελάτες να χρησιμοποιήσουν άμεσα τα πιο σύγχρονα χαρακτηριστικά του Oracle Solaris για την υλοποίηση νέων εφαρμογών.


Τα νέα χαρακτηριστικά διαθεσιμότητας μειώνουν θεαματικά τη διάρκεια των προγραμματισμένων διακοπών λειτουργίας, κατά έως και 50%, ουσιαστικά εξαλείφοντας την ανάγκη για επανεκκινήσεις όταν γίνεται εγκατάσταση διορθώσεων κώδικα (patch) ή συντήρηση και βελτιώνοντας θεαματικά την ταχύτητα εκκίνησης του συστήματος, κατά δεκάδες δευτερόλεπτα.


Το Oracle Solaris 11 Express προσθέτει εικονικοποίηση (virtualization) δικτύου και διαχείριση πόρων στις ολοκληρωμένες και ενσωματωμένες δυνατότητες εικονικοποίησης του Oracle Solaris, παρέχοντας ένα περιβάλλον εικονικοποίησης με τη μέγιστη απόδοση και τη χαμηλότερη επιβάρυνση.


Το Oracle Solaris 11 Express θα χρησιμοποιείται επίσης στα συστήματα Oracle Exadata Database Machine X2-2 και X2-8, καθώς και στο σύστημα Oracle Exalogic Elastic Cloud.


Η ενοποίηση των χαρακτηριστικών τηλεμετρίας του My Oracle Support με την αρχιτεκτονική εκτενούς διαχείρισης σφαλμάτων του Oracle Solaris επιτρέπει στους πελάτες να λαμβάνουν προληπτική και προνομιακή υποστήριξη, που μειώνει τα περιστατικά διακοπής της παροχής υπηρεσιών εξαιτίας ζητημάτων που είναι ήδη γνωστά.


Το Oracle Solaris παρέχει διαθεσιμότητα, ασφάλεια και απόδοση για κρίσιμες εφαρμογές, σε συστήματα SPARC και x86. Διατηρεί την εγγυημένη συμβατότητα, χωρίς ανάγκη προσαρμογής του κώδικα, με πάνω από 11.000 προϊόντα τρίτων και εφαρμογές πελατών, σε περισσότερα από 1.000 συστήματα SPARC και x86 από την Oracle και από άλλους προμηθευτές εξοπλισμού. Οι Συνεργάτες του Oracle Partner Network (OPN) μπορούν να βρουν νέα εργαλεία και πόρους για το Oracle Solaris 11 στο Oracle Solaris Knowledge Zone.


Κύρια χαρακτηριστικά του Oracle Solaris 11 Express
– Δυνατότητες εικονικοποίησης (virtualization) δικτύου και διαχείρισης πόρων, που αυξάνουν το ρυθμό απόδοσης, επιταχύνουν τις εφαρμογές και μειώνουν το φόρτο του δικτύου και την πολυπλοκότητα.
– Αυξημένη απόδοση εφαρμογών Oracle Fusion Middleware 11g και Java, μέσω βελτιώσεων που έχουν επιτευχθεί με συνεργασίες, π.χ. βελτιώσεις στη διαχείριση μνήμης και τις εργασίες I/O.
– Βελτιώσεις στο σύστημα αρχείων ZFS για κατάργηση διπλοτύπων, κρυπτογράφηση και παροχή σε επίπεδο αρχείων και τμημάτων (block).
– Αρχιτεκτονική multi-tenancy (ταυτόχρονη χρήση μίας παρουσίας από πολλαπλά συστήματα-πελάτες) με βελτιωμένη ασφάλεια για σύγχρονα εικονικά περιβάλλοντα και περιβάλλοντα cloud, με υλοποίηση των τελευταίων προτύπων ασφάλειας.
– Ακόμα περισσότερη μείωση του αριθμού των εργασιών συντήρησης που απαιτούν επανεκκίνηση.
– Γρήγορη επανεκκίνηση, που επιτρέπει στους πελάτες να κάνουν ανάκτηση συστημάτων και βάσεων δεδομένων μέσα σε μερικές δεκάδες δευτερόλεπτα και όχι σε δεκάδες λεπτά.
– Κορυφαίες δυνατότητες διόρθωσης κώδικα (patching), αναβάθμισης και εγκατάστασης, που έχουν σχεδιαστεί ώστε να μειώνουν τον κίνδυνο και να απλοποιούν θεαματικά τις πιο συνηθισμένες εργασίες ενός διαχειριστή του συστήματος.
– Μέγιστη απόδοση και επεκτασιμότητα για μελλοντικό εξοπλισμό που θα επεκτείνεται σε δεκάδες χιλιάδες νήματα εξοπλισμού, εκατοντάδες terabytes μνήμης συστήματος και εκατοντάδες Gigabits σε I/O.
– Ενσωματωμένη δυνατότητα δημιουργίας «στιγμιότυπων», που κρατάει πάντα ένα αντίγραφο ασφαλείας της εικόνας (image) εκκίνησης του συστήματος και επιτρέπει στους πελάτες να επαναφέρουν την παλιά έκδοση με μια απλή επανεκκίνηση.