H εταιρεία μέσω της συμμετοχής της στο IT Directors Forum, παρουσίασε τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να ικανοποιηθούν οι ανάγκες μιας επιχείρησης, μειώνοντας παράλληλα τα κόστη ενός Data Center.

Η Fujitsu Siemens Computers στήριξε το IT Directors Forum που ολοκλήρωσε τις εργασίες του στις 10 Οκτωβρίου 2008. Με ομιλία του ο κ. Γιάννης Κουκούτσης, IT Architecture Consultant της εταιρείας παρουσίασε το “Dynamic Data Center Challenge”, μία πρωτοβουλία της Fujitsu Siemens Computers που περιλαμβάνει μελέτη αξιολόγησης εταιρειών, με στόχο ευρήματα σχετικά με το πώς η δική τους εταιρεία μπορεί να μειώσει σημαντικά τα κόστη της.

Πιο συγκεκριμένα, η Fujitsu Siemens Computers χρησιμοποιεί δεδομένα από την πολύχρονη εμπειρία της σε έργα αυτής της μορφής και έχει τη δυνατότητα να υποδείξει σε οργανισμούς με μεγάλα Data Centers πιθανούς τρόπους μείωσης του λειτουργικού τους κόστους (κόστος προσωπικού, αδειών λογισμικού και ηλεκτρικού ρεύματος κ.α.) σχετικά με την πληροφοριακή υποδομή τουλάχιστον κατά 40%.

Το Dynamic Data Center (DDC) είναι η στρατηγική αρχιτεκτονικής ολοκλήρωσης προϊόντων της Fujitsu Siemens Computers, όπου με τη χρήση της νέας γενιάς τεχνολογιών αιχμής virtualization και automation, καταλήγει στη δημιουργία Data Centers τα οποία θα λειτουργούν πλήρως δυναμικά, με χρήση και ανακατανομή των διαθέσιμων πόρων. Με αυτόν τον τρόπο ενώ εξυπηρετούνται πλήρως οι επιχειρηματικές εφαρμογές με τον επιθυμητό βαθμό απόδοσης και  διαθεσιμότητας, επιτυγχάνεται μείωση των αναγκαίων πόρων με ταυτόχρονη αύξηση του μέσου όρου χρήσης και μείωση τόσο του συνολικού κόστους κτήσης όσο και του λειτουργικού κόστους αυτών των πόρων σε σχέση με συμβατικές αρχιτεκτονικές.

Μέσω του Dynamic Data Center, η Fujitsu Siemens Computers δίνει τη δυνατότητα εξέλιξης των υποδομών πληροφορικής προσφέροντας πόρους on demand που αυτομάτως μπορούν να ανατεθούν σε συγκεκριμένες εφαρμογές και υπηρεσίες που τη δεδομένη στιγμή χρειάζονται επεξεργαστική ή αποθηκευτική δυνατότητα, ενώ ταυτόχρονα δίνει τη δυνατότητα εύκολης εγκατάστασης και υλοποίησης νέων επιχειρησιακών εφαρμογών χωρίς επίπτωση στην υπάρχουσα λειτουργία.

Ο κ. Κουκούτσης δήλωσε μετά το τέλος του forum: “Σε σύντομο χρονικό διάστημα, με βάση τις υπάρχουσες μελέτες, το κόστος της ετήσιας κατανάλωσης ενέργειας καθώς και το κόστος εργασιών υποστήριξης και διαχείρισης του Data Center θα ξεπεράσει το αρχικό κόστος κτήσης της υποδομής υλικού και λογισμικού συστημάτων. Αυτό σημαίνει ότι οι CIOs θα αναζητήσουν νέους τρόπους για να διαχειριστούν αποτελεσματικά τους πόρους τους. Εμείς είμαστε εδώ για να συμβάλουμε, πιστεύω καθοριστικά, στις νέες προκλήσεις για εξοικονόμηση κόστους των CIO και των εταιρειών.”

Για περισσότερες πληροφορίες για το DDC Challenge, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.ddc-challenge.com