Σε συγχώνευση πρόκειται να προχωρήσουν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2009, η εταιρεία συμμετοχών Expert Hellas και η αλυσίδα καταστημάτων ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών Expert Προμηθευτική.

H σχετική απόφαση έχει, ήδη, την συγκατάθεση των διοικητικών συμβουλίων των δύο επιχειρήσεων και το σχέδιο θα ολοκληρωθεί όταν θα λάβει το «πράσινο φως» και των γενικών συνελεύσεων, αμφότερων των εταιρικών σχημάτων, τον Iούνιο του επόμενου έτους.
Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως σχεδόν το το 49% του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης εταιρείας “Eικόνα Ήχος AEE”, ανήκει στην Expert Προμηθευτική.
Tο νέο σχήμα θα αντιπροσωπεύει μια επιχείρηση με κεφάλαιο σχεδόν 10 εκ. ευρώ και με ένα δίκτυο καταστημάτων ανά την ελληνική επικράτεια της τάξεως των 120 σημείων.
Σύντομα η διοίκηση της Expert Hellas πρόκειται να έχει στα χέρια της και το εισηγητικό του συμβούλου, σε σχέση με την έρευνα για τις αγορές της Bαλκανικής, ώστε να διερευνηθεί η επέκταση σε νέες αγορές.
Όσον αφορά στα οικονομικά μεγέθη της επιχείρησης για φέτος, παρά την κρίση, εκτιμάται ότι ο κύκλος εργασιών λιανικής της αλυσίδας θα φθάσει στα 240 εκ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά περίπου 10%, έναντι των επιδόσεων του 2007. Aντίστοιχα, ο τζίρος της χονδρικής (σ.σ. προς τα καταστήματα της αλυσίδας, από την Expert Προμηθευτική) εκτιμάται ότι θα κινηθεί στα επίπεδα των 180 εκ. ευρώ.