Η AMD παρουσιάζει το νέο Physics Plug-in ανοικτού κώδικα για το λογισμικό Autodesk Maya 2011.


maya2011Η AMD ανακοίνωσε σήμερα το νέο Plug-in της Bullet Physics για το λογισμικό Autodesk Maya 2011, το οποίο βασίζεται στο πρότυπο OpenCL™ και την μηχανή ανοικτού κώδικα Bullet Physics. Η ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε μαζί με σχετική επίδειξη στο πλαίσιο του Game Developer’s Conference (GDC), της μεγαλύτερης παγκοσμίως εκδήλωσης για το επαγγελματικό gaming, που διεξάγεται στο Σαν Φρανσίσκο, από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 4 Μαρτίου.


Το νέο πρόσθετο λογισμικό του Bullet Physics της AMD για το λογισμικό Autodesk Maya 2011 είναι ειδικά σχεδιασμένο για να παρέχει σε developers παιχνιδιών και 3D γραφίστες την πρόσβαση σε δυνατότητες ροής εργασιών του Maya για τη δημιουργία διαδραστικών προσομοιώσεων σε ένα μεγαλύτερο φάσμα υπολογιστών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που βασίζονται στις επαγγελματικές κάρτες γραφικών ATI FirePro™ και τους επεξεργαστές της AMD, καταργώντας τους περιορισμούς στη δημιουργία συναρπαστικών παιχνιδιών και computer-generated (CG) γραφικών.


Η δημόσια παρουσίαση του νέου plug-in για τη Bullet Physics πραγματοποιείται από την AMD στο συνέδριο GDC 2011, στο περίπτερο 924 της εταιρίας. Η AMD δημιούργησε ειδικά για το GDC σχετικό demo, που θα λειτουργεί σε συστήματα που διαθέτουν την επαγγελματική κάρτα γραφικών ATI FirePro V8880™, ειδικά για χρήστες υπολογιστών που απαιτούν εξαιρετική οπτική ευελιξία και high-end υπολογιστική ισχύ για GPU, χαρακτηριστικά που προσφέρει η τεχνολογία AMD Accelerated Parallel Processing (APP) technology της AMD.


Η μηχανή Bullet Physics, που λανσαρίστηκε το 2009, είναι μηχανή ανοικτού κώδικα που αναπτύχθηκε από την AMD και τη Pixelux Entertainment, με σκοπό να διευρύνει τη χρήση των φυσικών δυνάμεων (Physics) σε πραγματικό χρόνο, προσφέροντας νέα επίπεδα ρεαλισμού σε τυχερά παιχνίδια, προσομοιώσεις και δημοφιλείς εφαρμογές σε όλες τις κονσόλες παιχνιδιών, υπολογιστές και άλλες hardware πλατφόρμες.


Η AMD ανακοίνωσε, επίσης, τη διαθεσιμότητα του νέου driver, για την κάρτα γραφικών ATI Mobility™ FirePro. Οι χρήστες των HP EliteBook 8740w και 8540w, μαζί με τους χρήστες των Dell Precision M6500 και M6400, θα έχουν πλέον πρόσβαση στις αναβαθμίσεις των επιδόσεων και σε νέα χαρακτηριστικά σε τακτική βάση.